Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 FARLIG VÆR: - Dette finner du samtidig på dette nettstedet som du leser nyheter


Bærum, 09.11.09: - Har du tenkt over at samtidig som du er inne på dette nettstedet og leser nyheter, kan du også klikke deg inn og se hvor i verden det er varslet "farlig vær". Du klikker deg inn på "Værmelding", følger ned til siste klikkepunkt ...

"Varsel om farlig vær" ligger som det nederste klikkepunktet under hovedheadingen "Værmelding". Der kan du i god tid før nyhetene løper inn fra verdens telegrambyråer om oversvømte byer, raserte bysamfunn og mennesker som har mistet livet i ulike former for uvær (engelsk: storm), finne ut hva som venter.

Mandag morgen
Klikkepunktet "Varsel om farlig vær" går direkte til WMO (Verdens meteorologiorganisasjon) og deres Severe Weather Information Centre.
En TD (Tropical Depression) er kl. 07.00 norsk tid mandag morgen detektert på posisjonen 20,6 nord og 160,6 øst, dvs. langt ute i Stillehavet sånn cirka midtveis mellom Hongkong (China) og Honolulu (Hawaii). Den detekterte TD angir bare at meteorologene ved Tokyos taifunsenter har lokalisert en virvel (depression) som kan utvikle seg til et tropisk lavtrykk (TS, tropical storm) og videre til TH, tropical hurricane). Den navnløse TD har surret litt rundt i en nesten komplett 360 graders sirkel og følges nøye.

En TD til
En annen nyoppdaget TD langt ute i Indiahavet ligger mandag morgen norsk tid på posisjon 3,9 grader sør og 74,3 grader øst. Trykket i senteret er foreløpig beskjedent lavt: 1002 hPa. Det siste døgnet
har det tverrvendt og satt kursen rett øst, men er ventet å snu igjen til en bane i sørvestlig retning. Torsdag morgen kl. 07.00 norsk tid, med andre ord om tre dager, er den ventet å ligge på posisjon 6 grader sør og 70 grader øst. Det er omtrent 1500 kilometer øst for Seychellene. I overmorgen, onsdag, vil den ha passert nord for øygruppen Les Chagas.

Ida
Orkanen Ida passerte i uken som var, over land i den østlige delen av Nicaragua og Honduras og i helgen like utenfor Yucatanhalvøya og krysser nå rundt i Mexicogolfen. Kl. 10.00 norsk tid mandag lå Ida på 25,1 nord og 87,9 vest med et trykk i sentrum (orkanens øye) på 988 hPa. Farten var ca 14 knop (27 km/t), og de sterkeste vindkastene lå på 185 km/t.
Ida er varslet å kunne "gå på land" øst for New Orleans (29,6 grader nord og 87,8 grader vest) ved 07-tiden norsk tid i morgen med vindkast opp i 165 km/t.
Neste oppdaterte varsel om Ida utvikling og kurs blir lagt ut på nettet etter kl. 16.00 i ettermiddag.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

KALD, GRÅ OG MEGET VÅT JULI-START: - En eller to av de ti døgnene hittil ga hovedtyngden av nedbøren

Mandal-Eigebrekk, 11.07.20: Den første tredjedelen av
juli er allerede unnagjort. For mange utgjør dette den
første uken i fellesferien.
Vær og Vind som har kunnet glede seg over to rene
klarværsdager av de ti julidøgnene hittil, oppsummerer
kort

Les mer


VARSLET STYRTREGNBYGER PÅ AGDER OG I TELEMARK: - Det ble 15,1 mm på Hynnekleiv Stasjon i Birkenes mellom to og tre i ettermiddag

Mandal-Eigebrekk, 10.07.20: Radio-værvarslene i
morges antydet at det utover ettermiddagen i dag
kunne komme styrtregnbyger lokalt på Agder og i
Telemark, med "muligheter for torden", som det heter
på værvarslings-fagspråket hos Meteorologiske.


Les mer


NRK-JOURNALIST I STAVANGER SVARER VÆR OG VIND OM SOMMERTEMP.-OVERSIKT

Mandal-Eigebrekk, 10.07.20: Først sent i går kveld, etter
en lang og hyggelig, lokal bryggefest her på Eigebrekk,
dukket svaret på Vær og Vinds fem punkter eller spørsmål
om den etter hvert så berømte sommerværoversikten for
hele landet...

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©