Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 DØNSKI: - Minus 27,8 grader kl. 10.10 i formiddag ...


Dønski, 07.01.10: På taket av Dønski videregående skole er det rigget opp en automatisk værstasjon som brukes i undervisningen. Den logget ut et wind chill på -27,8 grader. Det var nøyaktig ti grader lavere enn lufttemperaturen ved samme tidspunkt!

Det var nok flere enn Vær og vinds ansvarlige som regaerte på vakthavende Blindern-meteorolog, statsmeteorolog Kristen Gislefoss som i morges like før kl. 07.00 på NRK-Østlandssendingen kunne forkynne at det torsdag morgen ikke var så kaldt som det hadde vært foregående morgen. I morges var det nesten tre grader mindre kaldt enn det var onsdag morgen, ifølge statsmeteorologen.
Det som fikk mange av oss radiolyttere til å spisse ørene var at det i dag blåste atskillig mer enn i går morges slik at FØLT TEMPERATUR faktisk ble like kald disse to morgenene!

På Dønski vgs
Mindre enn fire hundre meter i nordnordvestlig retning fra Vær og vinds hjemmebase ligger Dønski videregående skole. Etter initiativ fra kjemilærer Dag Andreassen ble en automatisk værstasjon rigget opp på taket av skolebygningen for noe over halvannet år siden.
Kl. 10.10 i dag, torsdag, var temperaturen -17,8 grader (det samme som både kl. 09.50 og 10.00). Luftens relative fuktighet var 75%. Det blåste nordnordvestlig lett bris 5,8 m/s, største middelvind de siste ti minuttene var 9,4 m/s, og følt temperatur (wind chill) var -27,8 grader!
Det skal vi si beit godt! De nøyaktig ti gradene som var virkningen av luftfuktighet og vind var akkurat så mye som gjorde det rett og slett ubehagelig å gå opp mot vinden i retning mot den nærliggende bussholdeplassen.
Ved nærmere gransking av 10-minuttersavlesningene i de siste dagene ser vi at dette wind chill'et var det laveste vi har hatt under den nå snart fire uker lange kuldebølgen.
Hvis det skulle være andre værinteresserte her i Bærum som ønsker å følge med i værmålingene fra Dønski videregående skole, er nettadressen www.verstasjon.net/Doenskivgs .
- - -
Så derfor et lite innspill til våre statsmeteorologer på Blindern: Ikke glem at det kan bli jævli' mye kaldere når det blåser opp i laber eller frisk bris - for ikke å så kuling - når det er så kaldt som det er nå.

Kl. 13.00
Ved Vær og vinds hjemmebase på værstasjonen på Dønski var lufttemperaturen -15,9 grader. Det blåste nordvestlig 6 m/s, med lette snøbyger. Følt temperatur var -25 grader.
- Bitende kaldt, det også ...
Kuldehilsen
fra Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©