Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 DØNSKI: - Minus 27,8 grader kl. 10.10 i formiddag ...


Dønski, 07.01.10: På taket av Dønski videregående skole er det rigget opp en automatisk værstasjon som brukes i undervisningen. Den logget ut et wind chill på -27,8 grader. Det var nøyaktig ti grader lavere enn lufttemperaturen ved samme tidspunkt!

Det var nok flere enn Vær og vinds ansvarlige som regaerte på vakthavende Blindern-meteorolog, statsmeteorolog Kristen Gislefoss som i morges like før kl. 07.00 på NRK-Østlandssendingen kunne forkynne at det torsdag morgen ikke var så kaldt som det hadde vært foregående morgen. I morges var det nesten tre grader mindre kaldt enn det var onsdag morgen, ifølge statsmeteorologen.
Det som fikk mange av oss radiolyttere til å spisse ørene var at det i dag blåste atskillig mer enn i går morges slik at FØLT TEMPERATUR faktisk ble like kald disse to morgenene!

På Dønski vgs
Mindre enn fire hundre meter i nordnordvestlig retning fra Vær og vinds hjemmebase ligger Dønski videregående skole. Etter initiativ fra kjemilærer Dag Andreassen ble en automatisk værstasjon rigget opp på taket av skolebygningen for noe over halvannet år siden.
Kl. 10.10 i dag, torsdag, var temperaturen -17,8 grader (det samme som både kl. 09.50 og 10.00). Luftens relative fuktighet var 75%. Det blåste nordnordvestlig lett bris 5,8 m/s, største middelvind de siste ti minuttene var 9,4 m/s, og følt temperatur (wind chill) var -27,8 grader!
Det skal vi si beit godt! De nøyaktig ti gradene som var virkningen av luftfuktighet og vind var akkurat så mye som gjorde det rett og slett ubehagelig å gå opp mot vinden i retning mot den nærliggende bussholdeplassen.
Ved nærmere gransking av 10-minuttersavlesningene i de siste dagene ser vi at dette wind chill'et var det laveste vi har hatt under den nå snart fire uker lange kuldebølgen.
Hvis det skulle være andre værinteresserte her i Bærum som ønsker å følge med i værmålingene fra Dønski videregående skole, er nettadressen www.verstasjon.net/Doenskivgs .
- - -
Så derfor et lite innspill til våre statsmeteorologer på Blindern: Ikke glem at det kan bli jævli' mye kaldere når det blåser opp i laber eller frisk bris - for ikke å så kuling - når det er så kaldt som det er nå.

Kl. 13.00
Ved Vær og vinds hjemmebase på værstasjonen på Dønski var lufttemperaturen -15,9 grader. Det blåste nordvestlig 6 m/s, med lette snøbyger. Følt temperatur var -25 grader.
- Bitende kaldt, det også ...
Kuldehilsen
fra Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

FEBRUAR BLE REKORDVARM: - Budstikka i Asker og Bærum med dette oppslaget på side 11 i dag

Bærum, 02.03.22: - Aldri har det vært så
varmt i februar som det var på månedens
siste dag. 13,8 grader er den nye Asker-
rekorden som var fra 1998, heter det i
ingressen til væroversikten komponert av
journalist Mette Sjølie.
Ja, og hva så?

Les mer


FEBRUAR 2021 VARMEST PÅ SISTE DAG: - Både 17,9 og 16,6 grader i Hokksund i Øvre Eiker søndag; hvem blir godkjent?

Bærum, 28.02.21: Skal man fortsatt forholde seg til
værdata som ligger i Meteorologisk institutts datavarehus
(eKlima), ble det satt ny fylkesvarmerekord i dag i det nye
storfylket Viken. På jernbaneknutepunktet Hokksund ble
det målt 17,9 grader!

Les mer


FEBRUARVARMEREKORD I KRISTIANSAND S I DAG: - 16,3 grader på Kjevik, men enda litt vamere i Grimstad

Bærum, 28.02.21: På den siste februar-dagen slo vårværet
til med temperaturer opp i 16,9 grader, som på Landvik
ved Grimstad. Men i sørlandshovedstaden markerte byens
lufthavn seg med ny februar-varmerekord: 16,3*C. Der
startet målingene i 1941!

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©