Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 ANTHONY: - Orkanen gikk på land i Queensland ved Bowen ved 22-tiden søndag kveld lokal tid; en langt voldsommere etterfølger befinner seg ved Vanuatu


Brisbane/Bærum, 30.01.11: Etter å ha herjet ferieparadiset Whitsunday Islands med vindkast opp i 144 km/t 40 m/s) omkring kl. 18.00 søndag kveld, gikk orkanen Anthony på land rett nord for byen Bowen som en kategori I-orkan. Ute i havet venter en ny ...

Både Bureau of Meteorology (BOM) i Brisbane og lokale styresmakter i byene mellom Townsville i nord og Mackay i sør råder folk til å holde seg innendørs og borte fra vinduer de nærmeste timene, spesielt i området Ayr - Proserpine. De frykter samtidig at mange vil miste strømmen som følge av trær som blåser over kraftlinjene.
Samtidig varsles det om abnormt høyt tidevann samtidig som vinden også over land de nærmeste timene er oppe i orkan i middelvind (mer enn 32,7 m/s) og vindkast opp mot 40 m/s.
Dette seneste og oppdaterte orkanvarselet er lagt ut på BOM sine nettsider kl. 23.01 lokal tid søndag kveld (kl. 14.01 norsk tid søndag).
Sammen med voldsom vind og høyt tidevann er det ventet meget store nedbørmengder.
Kl. 18.00 lokal tid meldte flyplassen på Hamilton island, en av de større øyene i ferieparadiset Whitsunday Islands, om vindkast opp i 40 m/s (144 km/t) og opptil en millimeter nedbør i minuttet!

Nord for det verste flomområdet
Orkanen Anthony rammer et område i Queensland mellom 900 og 1300 kilometer nordvest for delstatshovedstaden Brisbane, der skadene etter siste hundreårsflom og ditt oversvømmelser knapt nok har latt seg registrere.

... ute i havet venter mer
Avisen Brisbane Time la ut på sine nettsider et ferskt satellittbilde kl. 18.45 lokal tid søndag som viste et omfattende lavtrykksområde ved Vanuatu, som ventes å utvikle seg til en ny og langt voldsommere og mer ødeleggende orkan enn Anthony.
Navnet er Yasi, og den kan krysse Queensland-kysten torsdag morgen lokal tid.
Det er orkanvarslingssenteret på Fiji som søndag ettermiddag oppgraderte lavtrykkssystemet til en kategori-orkan som beveger seg mot vest med en fart av 13 km/t og forsterker seg.
Utsiktene til at to orkaner krysser Queensland-kysten i løpet av fire døgn og at dette kommer i tillegg til at tre fjerdedeler av delstaten ble erklært katastrofeområde etter hundreårsflommen tidligere i måneden og i slutten av desember, har fått delstatsminister Miss Anna Bligh til å karakterisere de to orkanene som David og Goliat, med orkanen Anthony som vesentlig mindre enn den som er ventet inn om tre-fire dager.

Ferjer og jernbaner
Alle Townsville-ferjene ut til Magnetic Island og Palm Island er innstilt, og Sunlander-togene nordover fra Townsville og sørover fra Cairns er innstilt.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

SKJÆRTORSDAG: - Første dag med nordisk sommervarme; tre steder i Østfold og Buskerud nådde 20-tallet

Mandal-Eigebrekk, 19.04.19: I år skulle vi altså måtte
vente til den 18. april med å oppleve den første nordiske
sommerdagen her l landet. I fjor innfant den seg 4 dager
tidligere. Men i 2012, var det Landvik v/Grimstad som
hadde 20+ alt den 22.3.

Les mer


FØRSTE HALVDEL AV APRIL: - Langt varmere enn normalt; ekstremt tørt og bare 0,1 mm nedbør på Blindern

Mandal-Eigebrekk, 18.04.19: Til tross for at siste uke
før palmehelgen var kaldere enn normalt, har hele
første halvdel av april vært fra en halv til to grader
varmere enn normalt.
I det sørlige Norge har det omtrent ikke falt noe nedbør
overhode

Les mer


DAGENS UV-STRÅLING: - Høyeste indeksverdi = 3,1 ved Kise på Hedmark

Mandal-Eigebrekk, 15.04.19: Av de åtte stedene i Norge
der DSA, Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, har
kontinuerlige målinger av UV-stråling, er det Kise på
Hedmark som har dagens høyeste verdi = 3,1. Det var få
minutter over kl. 13.00

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©