Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 ANTHONY: - Orkanen gikk på land i Queensland ved Bowen ved 22-tiden søndag kveld lokal tid; en langt voldsommere etterfølger befinner seg ved Vanuatu


Brisbane/Bærum, 30.01.11: Etter å ha herjet ferieparadiset Whitsunday Islands med vindkast opp i 144 km/t 40 m/s) omkring kl. 18.00 søndag kveld, gikk orkanen Anthony på land rett nord for byen Bowen som en kategori I-orkan. Ute i havet venter en ny ...

Både Bureau of Meteorology (BOM) i Brisbane og lokale styresmakter i byene mellom Townsville i nord og Mackay i sør råder folk til å holde seg innendørs og borte fra vinduer de nærmeste timene, spesielt i området Ayr - Proserpine. De frykter samtidig at mange vil miste strømmen som følge av trær som blåser over kraftlinjene.
Samtidig varsles det om abnormt høyt tidevann samtidig som vinden også over land de nærmeste timene er oppe i orkan i middelvind (mer enn 32,7 m/s) og vindkast opp mot 40 m/s.
Dette seneste og oppdaterte orkanvarselet er lagt ut på BOM sine nettsider kl. 23.01 lokal tid søndag kveld (kl. 14.01 norsk tid søndag).
Sammen med voldsom vind og høyt tidevann er det ventet meget store nedbørmengder.
Kl. 18.00 lokal tid meldte flyplassen på Hamilton island, en av de større øyene i ferieparadiset Whitsunday Islands, om vindkast opp i 40 m/s (144 km/t) og opptil en millimeter nedbør i minuttet!

Nord for det verste flomområdet
Orkanen Anthony rammer et område i Queensland mellom 900 og 1300 kilometer nordvest for delstatshovedstaden Brisbane, der skadene etter siste hundreårsflom og ditt oversvømmelser knapt nok har latt seg registrere.

... ute i havet venter mer
Avisen Brisbane Time la ut på sine nettsider et ferskt satellittbilde kl. 18.45 lokal tid søndag som viste et omfattende lavtrykksområde ved Vanuatu, som ventes å utvikle seg til en ny og langt voldsommere og mer ødeleggende orkan enn Anthony.
Navnet er Yasi, og den kan krysse Queensland-kysten torsdag morgen lokal tid.
Det er orkanvarslingssenteret på Fiji som søndag ettermiddag oppgraderte lavtrykkssystemet til en kategori-orkan som beveger seg mot vest med en fart av 13 km/t og forsterker seg.
Utsiktene til at to orkaner krysser Queensland-kysten i løpet av fire døgn og at dette kommer i tillegg til at tre fjerdedeler av delstaten ble erklært katastrofeområde etter hundreårsflommen tidligere i måneden og i slutten av desember, har fått delstatsminister Miss Anna Bligh til å karakterisere de to orkanene som David og Goliat, med orkanen Anthony som vesentlig mindre enn den som er ventet inn om tre-fire dager.

Ferjer og jernbaner
Alle Townsville-ferjene ut til Magnetic Island og Palm Island er innstilt, og Sunlander-togene nordover fra Townsville og sørover fra Cairns er innstilt.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

GLOBALTEMPERATUREN I JANUAR: - Endte på 0,78*C over det normale med snitt på 14,88*C som tidenes fjerdehøyeste

Bærum, 18.02.19: Denne gangen er NASA helt i rute med
offentliggjøringen av sin siste månedsverdi av
globaltemperaturen. For januar endte den på 14,88 grader
Celsius og blir dermed tidenes varmeste nest etter januar
2016, '17 og '07, kan vi melde.

Les mer


FREDAGSVARMEN I SØR-NORGE: - Ga nye fylkevarmerekorder i både Oppland og Rogaland

Bærum, 18.02.19: I Vær og vinds varmeoversikter før
helgen gikk vi ikke langt nok ned på termometer-skalen til
at vi fikk med oss de høyeste temperaturene i verken
Rogaland eller Oppland fylker.
Klimaforsker Jostein Mamen har minnet oss på dette!

Les mer


LØRDAGENS EKSTREMVIND I NORDLAND: - Ble heldigvis ikke ny absolutt norgesrekord

Bærum, 18.02.19: - Det voldsomste vindkastet på
klimastasjonen Sandhornøya-Våtvikfjellet i Gildeskål lørdag
morgen på 58,5 m/s eller 210,6 km/t er ikke ny
norgesrekord for den perioden som Meteorologisk institutt
har slike vindobservasjoner fra...

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©