Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 ANTHONY: - Orkanen gikk på land i Queensland ved Bowen ved 22-tiden søndag kveld lokal tid; en langt voldsommere etterfølger befinner seg ved Vanuatu


Brisbane/Bærum, 30.01.11: Etter å ha herjet ferieparadiset Whitsunday Islands med vindkast opp i 144 km/t 40 m/s) omkring kl. 18.00 søndag kveld, gikk orkanen Anthony på land rett nord for byen Bowen som en kategori I-orkan. Ute i havet venter en ny ...

Både Bureau of Meteorology (BOM) i Brisbane og lokale styresmakter i byene mellom Townsville i nord og Mackay i sør råder folk til å holde seg innendørs og borte fra vinduer de nærmeste timene, spesielt i området Ayr - Proserpine. De frykter samtidig at mange vil miste strømmen som følge av trær som blåser over kraftlinjene.
Samtidig varsles det om abnormt høyt tidevann samtidig som vinden også over land de nærmeste timene er oppe i orkan i middelvind (mer enn 32,7 m/s) og vindkast opp mot 40 m/s.
Dette seneste og oppdaterte orkanvarselet er lagt ut på BOM sine nettsider kl. 23.01 lokal tid søndag kveld (kl. 14.01 norsk tid søndag).
Sammen med voldsom vind og høyt tidevann er det ventet meget store nedbørmengder.
Kl. 18.00 lokal tid meldte flyplassen på Hamilton island, en av de større øyene i ferieparadiset Whitsunday Islands, om vindkast opp i 40 m/s (144 km/t) og opptil en millimeter nedbør i minuttet!

Nord for det verste flomområdet
Orkanen Anthony rammer et område i Queensland mellom 900 og 1300 kilometer nordvest for delstatshovedstaden Brisbane, der skadene etter siste hundreårsflom og ditt oversvømmelser knapt nok har latt seg registrere.

... ute i havet venter mer
Avisen Brisbane Time la ut på sine nettsider et ferskt satellittbilde kl. 18.45 lokal tid søndag som viste et omfattende lavtrykksområde ved Vanuatu, som ventes å utvikle seg til en ny og langt voldsommere og mer ødeleggende orkan enn Anthony.
Navnet er Yasi, og den kan krysse Queensland-kysten torsdag morgen lokal tid.
Det er orkanvarslingssenteret på Fiji som søndag ettermiddag oppgraderte lavtrykkssystemet til en kategori-orkan som beveger seg mot vest med en fart av 13 km/t og forsterker seg.
Utsiktene til at to orkaner krysser Queensland-kysten i løpet av fire døgn og at dette kommer i tillegg til at tre fjerdedeler av delstaten ble erklært katastrofeområde etter hundreårsflommen tidligere i måneden og i slutten av desember, har fått delstatsminister Miss Anna Bligh til å karakterisere de to orkanene som David og Goliat, med orkanen Anthony som vesentlig mindre enn den som er ventet inn om tre-fire dager.

Ferjer og jernbaner
Alle Townsville-ferjene ut til Magnetic Island og Palm Island er innstilt, og Sunlander-togene nordover fra Townsville og sørover fra Cairns er innstilt.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

FINNMARKSNOVEMBER: - Måneden opptil 7,7 grader varmere enn normalt; Vardø-målingene fra 1858 setter ny rekord

Bærum, 04.12.18: - I Finnmark har årets november
vært opptil 7,7*C varmere enn normalt, går det fram av
Klimatologisk månedsoversikt fra Obs-klimdivisjonen på
Meteorologisk institutt.
Vardø med målinger f.o.m. 1858 setter rekord for
middeltemp'en

Les mer


SKULLE RIVE BRO FOR VEGVESENET: - Underentreprenør kuttet tv- og internettkabel for 18.000 husstander i Bærum

Bærum, 29.11.18: Samtidig som vi her på Vær og vind
holder på å utvide våre rekordoversikter, har vi de siste to
og et halvt døgn vært uten nettforbindelse med
omverdenen. Dermed har det heller ikke vært mulig å
legge ut noen værnyheter, før nå!

Les mer


KLIMATOLOGISK MÅNEDSOVERSIKT OG EKLIMA: - Direktør Cecilie Stenersen svarer på Vær og vinds fire spørsmål

Bærum, 19.11.18: Vær og vind har fått flere spørsmål fra
våre værklikkere om både Klimatologisk månedsoversikt
og tilgangen til Meteorologisk institutts eKlima-database.
Direktør Cecilie Stenersen ved Observasjons- og
klimadivisjonen svarer her.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©