Samarbeids- partnere:





|
AUSTRALIA: - Selv med litt mindre ekstrem varme er det katastrofal brannfare i flere delstater
Melbourne/Bærum, 10.01.13: Brannfaren i større deler av New South Wales, Victoria, Tasmania, South Australia og Western Australia er ikke lenger stor eller ekstrem, men katastrofal (katastrophic). Nasjonalparkene er det totalforbud mot å gå inn i...
I delstaten New South Wales (NSW) der Sydney er delstatshovstaden, er det store områder der nasjonalparkene er stengt for all trafikk. Der er ikke brannfaren lenger ekstrem, men katastrofal (katastrophic), som det står på et "Fire Danger Rating Today"-skilt langs Wandean Road ved krysset med Princes Highway. Wandean Road går ut til den lille kystbyen Sussex Inlet. Det er Sydney-avisen The Australian som i en serie på 33 brannbilder onsdag viser dette brannvarslingsskiltet ved kysten av New South Wales ca 120 kilometer sør for Sydney.
- Eksplosivt Kombinasjonen av vind, ekstreme temperaturer og tørr luft har bidratt til at lokale myndigheter som overvåker skogbrannfaren, nå har satt nålen på katastrophic, det mest ekstreme på skogbrannskalaen. Dette feltet på skiltet er markert med svarte streker på brannrød bakgrunn. Nedover skalaen finner vi extreme (på brannrød bakgrunn), deretter severe (på branngul bakgrunn), very high (gul bakgrunn), high (blå bakgrunn), og endelig low/moderate (på grønn bakgrunn). Disse skiltene oppdatere kontinuerlig, og en undertekst forteller at det er totalt "fire ban - no fires".
- Varmt også onsdag Den høyeste temperaturen på det australske øykontinentet onsdag var 49 grader i Leonora, Interior, South Australia. I de største brannområdene i NSW omkring Wollongong der mer enn 130 bush fires herjer og brannfrontene rykker fram med åtte til kilometer i timen, var det noe mer temperert onsdag. Maksimumstemperaturene lå på 24 - 29 grader.
- Stort område nedbrent Sydney-avisen The Australian meldte på nett torsdag morgen lokal tid at bare i delstaten New South Wales er mer enn 370.000 hektar areal nedbrent. Omgjort til kvadratkilometer blir det 37.000 kvkm, et areal på størrelse med 76 prosent av vårt største fylke, Finnmark. Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
TO STEDER I ROGALAND FIKK OVER 100 MM NEDBØR SISTE DØGN: - 119,0 mm på Maudal i Gjesdal var det våteste
Bærum, 22.01.21: Mens ekstremværet Frode har herjet i Nord-Helgeland, og Troms med vindkast opp i 50 m/s -- orkan starter på 32,7 m/s! -- har det samtidig kommet svært mye nedbør i de to Rogalands-kommunene Gjesdal og Lund: Opptil 119,0 mm!
Les mer |
FÆRDERS NYE NORGESREKORD FOR ÅRSMIDDELTEMPERATUREN: - Står seg på 10,3*C og stryker dermed 10,0*C fra 2014 og Sola og Fister-Sigmundstad
Bærum, 02.01.21: Vær og Vind slo fast i et oppslag den 22.12. at Færder Fyr ville sette ny norgesrekord for høy årsmiddeltemperatur med 10,3*C. Når månedsdata for hele 2020 nå er tilgjengelig i Meteorologisk institutts datavarehus, er dette klart.
Les mer |
REKORDNEDBØR FØR KVIKKLEIRERASET I GJERDRUM: - Overmettet leiregrunn raste ut i ca 700 meters lengde og 300 meters bredde
Bærum, 01.01.21: Den katastroferammede kommunen Gjerdrum er ikke dekket inn på Meteorologisk institutts nett. Kommunene omkring som Nittedal, Lillestrøm, Nannestad og Ullensaker er dekket. Stasjonen Skedsmo- Hellerud ligger ca 8 km SSW for Ask.
Les mer |
Nyhetsarkiv
|