Samarbeids- partnere:





|
PÅSKEFASIT: - Eventyrlig, uovertruffen, finner ikke maken i sør; svært ymse i nord
Mandal-Eigebrekk, 01.04.13: Det aller fineste været denne påsken har vi hatt langs Sørlandskysten. Deretter kommer fjelltraktene langs Bergensbanen og Dovrebanen. Men det har vært langt kaldere enn normalt! I Midt- og Nord-Norge har det vært så ymse.
I de sørnorske fjelltraktene har de ti påskedagene - regnet fra og med palmelørdag til og med i dag, annen påskedag - gitt mellom seks og ni penværsdager og ikke en eneste gråværsdag. Nord for Dovre, f.eks. på Oppdal, ble det fire penværsdager og ingen overskyede dager. Dette må også betraktes som en rimelig fin påske - fire av dagene som ikke ble rene penværsdager, var de to aller første og de to aller siste av de ti påskedagene.
- Minst skyer på Geilo Av de fem typiske fjellpåskestedene østafjells var det Geilo som så minst til skyene, vurdert ut fra de tre daglige hovedobservasjonstidene kl. 07.00, 13.00 og 19.00 normaltid (08.00, 14.00 og 20.00 sommertid i går og i dag). Midlere skydekke på Geilo ble bare 0,9 åttedeler (12%). Venabu i Ringebu kunne oppvise midlere skydekke på 1,4 åttedeler (17%), Veggli II i Numedal 1,5 åttedeler (19%), Fokstugu på Dovrefjell = 1,8 åttedeler (22%), mens Oppdal-Sæter i Sør-Trøndelag hadde 3,1 åttedeler (39% skydekke).
- Penværsdagene Av påskefjellstedene som Vær og vind har sett nærmere på, ble det Fokstugu på Dovre som samlet flest: Ni i tallet, mens Geilo har hatt åtte, Veggli II i Numedal sju, Venabu i Ringebu seks, og Oppdal-Sæter fire. Ingen av disse stedene fikk noen overskyede dager i løpet av de ti dagene som vi har sett nærmere på.
- Bypåskeværet Dessverre mangler skyobservasjonene fra Bergen-Florida i eKlima-databasen i kveld, så derfor må vi bare forholde oss til fire andre større byer på Norgeskartet:
¤ Oslo-Blindern: Seks penværsdager og ingen overskyede dager. Skydekke = 2,1 (26%) ¤ Trondheim-Voll: To penværsdager og tre overskyede dager. Skydekke = 4,4 eller 55% ¤ Bodø-Lufthavnen: Ingen penværsdager, men seks overskyede dager. Skydekke = 6,6 (83%) ¤ Tromsø-Vervarslinga: Heller ingen penværsdager, men åtte helt overskyede dager. Skydekke = 7,1 åttedeler (89%). Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
TO STEDER I ROGALAND FIKK OVER 100 MM NEDBØR SISTE DØGN: - 119,0 mm på Maudal i Gjesdal var det våteste
Bærum, 22.01.21: Mens ekstremværet Frode har herjet i Nord-Helgeland, og Troms med vindkast opp i 50 m/s -- orkan starter på 32,7 m/s! -- har det samtidig kommet svært mye nedbør i de to Rogalands-kommunene Gjesdal og Lund: Opptil 119,0 mm!
Les mer |
FÆRDERS NYE NORGESREKORD FOR ÅRSMIDDELTEMPERATUREN: - Står seg på 10,3*C og stryker dermed 10,0*C fra 2014 og Sola og Fister-Sigmundstad
Bærum, 02.01.21: Vær og Vind slo fast i et oppslag den 22.12. at Færder Fyr ville sette ny norgesrekord for høy årsmiddeltemperatur med 10,3*C. Når månedsdata for hele 2020 nå er tilgjengelig i Meteorologisk institutts datavarehus, er dette klart.
Les mer |
REKORDNEDBØR FØR KVIKKLEIRERASET I GJERDRUM: - Overmettet leiregrunn raste ut i ca 700 meters lengde og 300 meters bredde
Bærum, 01.01.21: Den katastroferammede kommunen Gjerdrum er ikke dekket inn på Meteorologisk institutts nett. Kommunene omkring som Nittedal, Lillestrøm, Nannestad og Ullensaker er dekket. Stasjonen Skedsmo- Hellerud ligger ca 8 km SSW for Ask.
Les mer |
Nyhetsarkiv
|