Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 







KATEGORI II-ORKANEN KATIE: - Gjorde landfall sørvestligst i Mexicogulfen lørdag morgen norsk tid


Miami/Bærum, 10.09.17: Den tredje orkanen på rad i
Atlanterhavsområdet som NHC-meteorologene i Miami har
fulgt, Katia, har siden onsdag utviklet seg til en tropisk
orkan etter å ha ligget nesten stille lengst sørvest i
Mexicogulfen. Så skjedde det


Innen kl. 08.00 norsk tid lørdag morgen (06.00 UTC)
gikk kategori II-orkanen Katia på land i Mexico på Posa
Rico-kysten, på cirka-prosisjon 20,8 N og 97,3 W. Dette
var basert på analysen fra NHC-meteorologene i Miami,
Florida, kl. 23.00 norsk tid (21.00 UTC) fredag kveld.
Katia har i de siste timene ute over havet i Mexicogulfen
beveget seg i vestsørvestlig retning med sakte fart, bare
11,1 km/t (6 knop), som er svært liten fart til å være en
tropisk orkan.
Det utsendte orkanvarselet fredag kveld var utstedt for
Mexico-kysten nord for Cabo Roja til Rio Panuco og for
kysten sør for Laguna Verde og Puerto Veracruz.
I umiddelbar nærhet av Katias øye blåste sent fredag
kveld opptil 166,7 km/t (46,3 m/s) i middelvind, med
vindkast opp i 203,7 km/t (56,6 m/s). Orkanen var da
på sitt sterkeste og minekt betraktelig i styrke da hun
gjorde landfall.

- På land
Kl. 20.00 norsk tid lørdag kveld (18.00 UTC) var Katia
redusert en tropisk syklon der middelvind var oppe i
55,6 km/t (15, m/s = stiv kuling) med vindkast oppe i
74,1 km/t (20,6 m/s).
- - -
Etter å ha krysset mexicansk fastland kan det tenkes at
restene av Katia tar seg opp igjen når lavtrykkssenteret
(ex-Katia) kommer ut i det østligste, varme Stillehavet
og at hun får fornyet kraft.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

STYRTREGNET ØSTAFJELLS SISTE DØGN: - Største døgnnedbør ble 59,0 mm på Valle i Setesdal. Men i Porsgrunn kom det hele 22,7 mm PÅ EN TIME!

Mandal-Eigebrekk, 22.05.19: Bare et fåtall offisielle
målesteder fikk mer enn 30,0 mm nedbør i løpet av det
varslede styrtregnet i sju fylker østafjells. Derimot overgikk
nedbørmålingene i Porsgrunn de verste prognosene for en
times nedbør!

Les mer


HØYSOMMERVARMEN KOM TIRSDAG: - Kongsvinger varmest med 26,4*C; høysommer nord til Grong i Trøndelag og nordisk sommer nord til Bodø

Mandal-Eigebrekk, 22.05.19: I forkant av det lokalt intense
bygeværsområdet østafjells tirsdag forekom årets første
høysommervarme flere steder både i Hedmark, Buskerud,
Østfold, Trøndelag, Oslo, Vestfold, Akershus, og Møre og
Romsdal fylker.

Les mer


BYGEVÆRET HAR NÅDD INN PÅ RINGERIKE OG I AGDER: - Hønefoss-Høyby har fått sine første 21,5 mm nedbør...

Mandal-Eigebrekk, 21.05.19: (NY!) De første bygevær-
cellene har gjort seg gjeldende spesielt på Ringerike og i
Aust-Agder i de seneste timene fram til åtte i kveld. Hos
oss selv er det blitt 9,1 mm -- vel å merke utenfor det
oransje fareområdet!

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©