Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Hokksund slår Drammen med to sommerdager


14.09.06: Bioforsk sin værstasjon i Hokksund i Øvre Eiker slår Drammen når det gjelder det uoffisielle norgesmesterskapet i sommervarme. Til og med torsdag lå Hokksund på 103 sommerdager, mot offisielle Drammens 101.
Bioforsk sin værstasjon på Hokksund i Øvre Eiker har hatt enda flere sommerdager enn Drammen i inneværende sommerhalvår. Værstatistiker Bernt Lie har gått gjennom de daglige timevise temperaturobservasjonene fra Hokksund. Til og med onsdag var antallet sommerdager, dvs. egentlig døgn med maksimumstemperaturer på 20,0 grader eller høyere, nådd 102. Det er to flere enn ved Meteorologisk institutts værstasjon Drammen-Berskog. Og torsdag ettermiddag krøp kvikksølvet over den magiske 20-streken. Dermed kunne Hokksund utropes til landets varmeste sted i 2006, definert etter antall døgn som temperaturen har vært 20,0 grader eller høyere.
Norgesrekorden er 106 døgn, satt første gang i hovedstaden da Oslo-Blindern kunne logge ut i alt 106 døgn med nordisk sommer i 1947, og Kongsberg gjentok bragden i 1959.
Nærmest til å fravriste Oslo og Kongsberg norgesrekorden i sommervarme ser derfor stasjonsbyen Hokksund til å være, stedet der Bergensbanen setter kursen mot Hønefoss og Sørlandsbanen legger om for Kongsberg.
Apropos Hønefoss og Kongsberg: Status pr torsdag ettermiddag er nå den at Hønefoss har hatt 99 og Kongsberg 94 sommerdager, mens Drammen kan loggføre sommerdag nummer 101.
Hokksund fikk en tidlig start på sommerhalvåret 2006. Allerede torsdag 4. mai ble dagens maksimum 20,3 grader, og mai måned kunne oppvise hele ni sommerdager. Den 9. mai var månedens høyeste temperatur 25,8 grader. I juni ble det i alt 25 sommerdager, med høyeste temperatur mandag den 12. med 31,1*C. Samtlige dager i juli var 20-tallet nådd, og i til sammen fem døgn - torsdag den 6., lørdag den 22., og tirsdag, onsdag og torsdag den 25., 26. og 27 var det tropevarme (døgnets maks.temp. >=30,0*C) med 30,6 den 27. som høyeste juli-temperatur.
I august var det 26 døgn med sommervarme ved Bioforsk på Hokksund, og ifølge værstatistiker Bernt Lie var det 29,7 grader som høyeste temperatur både lørdag den 5. og søndag 6. august.
Hittil i september er det blitt 12 sommerdager, med tirsdag den 5. som varmest med en maksimumstemperreastur på 23,1*C.


Tilbake

Nyheter

KALD, GRÅ OG MEGET VÅT JULI-START: - En eller to av de ti døgnene hittil ga hovedtyngden av nedbøren

Mandal-Eigebrekk, 11.07.20: Den første tredjedelen av
juli er allerede unnagjort. For mange utgjør dette den
første uken i fellesferien.
Vær og Vind som har kunnet glede seg over to rene
klarværsdager av de ti julidøgnene hittil, oppsummerer
kort

Les mer


VARSLET STYRTREGNBYGER PÅ AGDER OG I TELEMARK: - Det ble 15,1 mm på Hynnekleiv Stasjon i Birkenes mellom to og tre i ettermiddag

Mandal-Eigebrekk, 10.07.20: Radio-værvarslene i
morges antydet at det utover ettermiddagen i dag
kunne komme styrtregnbyger lokalt på Agder og i
Telemark, med "muligheter for torden", som det heter
på værvarslings-fagspråket hos Meteorologiske.


Les mer


NRK-JOURNALIST I STAVANGER SVARER VÆR OG VIND OM SOMMERTEMP.-OVERSIKT

Mandal-Eigebrekk, 10.07.20: Først sent i går kveld, etter
en lang og hyggelig, lokal bryggefest her på Eigebrekk,
dukket svaret på Vær og Vinds fem punkter eller spørsmål
om den etter hvert så berømte sommerværoversikten for
hele landet...

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©