Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Hokksund og Drammen leder stadig NM 2006 i sommerdager


18.09.06: Det er ingen forandringer i toppen av statistikken over antall nordiske sommerdager. I helgen ble det ingen flere sommerdager her østafjells, mens vestlendingene har kunnet glede seg over flere dager av denne sorten.
Status pr søndag kveld når det gjelder det pågående norgesmesterskapet i sommervarme er uforandret: Bioforsks stasjon på Hokksund leder fortsatt med to dager på Meteorologisk institutts forholdsvis nyopprettede automatstasjon Drammen-Berskog.
- Man nærmer seg sakte norgesrekorden på 106 dager, satt siste gang i Kongsberg i 1959. Så det ser riktig lovende ut for at rekorden blir i Buskerud, men at vi passerer tallet 107 og dermed setter ny norgesrekord i løpet av måneden eller eventuelt først over i oktober, er jeg rimelig sikker på, sier værstatistiker Bernt Lie, som holder styr på "nedtellingen".
Til sammen 104 for Hokksund og 102 for Drammen omfatter antall sommerdager, dvs. for å være helt nøyaktig: sommerdøgn. Fra kl. 20.00 på gårsdagens kveld til dagens kveld samme tid er det det meteorologiske temperaturdøgnet omfatter.
Utenom nedre Buskerud er det Notodden som leder an med 99 sommerdager til og med søndag. Dønski i vestre Bærum har 98 og Gvarv-Nes i Telemark 97, mens Oslo-Blindern har brutt 20-streken i 94 dager.
Og har du fått med deg at Vestlandet i det siste har hatt det godt og varmt? Sola (Stavanger Lufthavn) har til nå hatt til sammen 54 sommerdager, mens det i Bergen på Florida har vært 68. Så disse stiller, tross alt, i en klasse for seg!
Fra Midt-Norge tar vi med Værnes (Trondheim Lufthavn), som hittil i september bare har hatt tre sommerdager. Værnes er nå oppe på 62 sommerdager. Siden Værnes startet i 1941, er det sommersesongene 2002 og 1997 som leder an med henholdsvis 70 og 64 sommerdager.
- 1997 bør vi kunne slå i år. Men de 70 fra sommerhalvåret 2002, blir det verre med, tror Lie, som imidlertid minner om at seneste dato for sommerdag (maksimum lik eller over 20,0 grader) er den 11. oktober på Værnes.


Tilbake

Nyheter

TROMSØ-METEOROLOG TWITRER, OG SPØR: - Visste du at en stasjon må ha minst 15 år med data for å få rekord?

Bærum, 25.01.22: En godt skjult nyhet kom fram på
gårsdagens @Meteorologen der en av
værvarslingsmeteorologene ved Vervarslinga for Nord-
Norge (egentlig Meteorologisk institutt, Tromsø) la ut flere
lokale varmerekorder for januar, satt i natt...

Les mer


SISTE UKES OG HELGENS EKSTREMVÆRVARSLER: - Kom langt mer regn i Møre og Romsdal og Trøndelag enn varslet; vinden søndag voldsommere

Bærum, 17.01.22: Selv mandag formiddag i våre rolige
deler av Bærum vaier de store trærne fra side til side etter
stormkastene som herjet her i natt. Langt verre var det i
Møre og Romsdal der vindkastene var oppe i 54,0 m/sek
eller 194,4 km/t...

Les mer


UVÆRET I MIDT-NORGE: - Vindkast opp i 194,4 km/t i Gjemnes kommune i dag

Bærum, 16.01.22: Under uværet i Midt-Norge søndag er
det målt vindkast opp i 194,4 km/t. Det svarer til kategori
III på den amerikanske Saffir-Simpson orkanskalaen.
Såvidt Vær og Vind kan se, er dette nesten som da
nyttårsorkanen 1991/92 sto på.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©