Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Hokksund og Drammen leder stadig NM 2006 i sommerdager


18.09.06: Det er ingen forandringer i toppen av statistikken over antall nordiske sommerdager. I helgen ble det ingen flere sommerdager her østafjells, mens vestlendingene har kunnet glede seg over flere dager av denne sorten.
Status pr søndag kveld når det gjelder det pågående norgesmesterskapet i sommervarme er uforandret: Bioforsks stasjon på Hokksund leder fortsatt med to dager på Meteorologisk institutts forholdsvis nyopprettede automatstasjon Drammen-Berskog.
- Man nærmer seg sakte norgesrekorden på 106 dager, satt siste gang i Kongsberg i 1959. Så det ser riktig lovende ut for at rekorden blir i Buskerud, men at vi passerer tallet 107 og dermed setter ny norgesrekord i løpet av måneden eller eventuelt først over i oktober, er jeg rimelig sikker på, sier værstatistiker Bernt Lie, som holder styr på "nedtellingen".
Til sammen 104 for Hokksund og 102 for Drammen omfatter antall sommerdager, dvs. for å være helt nøyaktig: sommerdøgn. Fra kl. 20.00 på gårsdagens kveld til dagens kveld samme tid er det det meteorologiske temperaturdøgnet omfatter.
Utenom nedre Buskerud er det Notodden som leder an med 99 sommerdager til og med søndag. Dønski i vestre Bærum har 98 og Gvarv-Nes i Telemark 97, mens Oslo-Blindern har brutt 20-streken i 94 dager.
Og har du fått med deg at Vestlandet i det siste har hatt det godt og varmt? Sola (Stavanger Lufthavn) har til nå hatt til sammen 54 sommerdager, mens det i Bergen på Florida har vært 68. Så disse stiller, tross alt, i en klasse for seg!
Fra Midt-Norge tar vi med Værnes (Trondheim Lufthavn), som hittil i september bare har hatt tre sommerdager. Værnes er nå oppe på 62 sommerdager. Siden Værnes startet i 1941, er det sommersesongene 2002 og 1997 som leder an med henholdsvis 70 og 64 sommerdager.
- 1997 bør vi kunne slå i år. Men de 70 fra sommerhalvåret 2002, blir det verre med, tror Lie, som imidlertid minner om at seneste dato for sommerdag (maksimum lik eller over 20,0 grader) er den 11. oktober på Værnes.


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©