Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Dansk september 2006: Varmerekorden som ble borte ...


København, 8.10.06: September 2006 lå lenge an til en ny temperaturrekord, men måtte til slutt nøyes med en offisiell tangering av de 16,2*C som er landsgjennomsnitt fra 1999. Med andre ord ikke svært ulikt her hjemme.
I en flott første høstmåned 2006 kom Danmark meget nært på en ny temperaturrekord for september. Mandag middag den 2.10. sto det imidlertid klart at det bare ble en tangering av de 16,2 gradene fra 1999.
-- Avgjørelsen falt til aller sist. Og det var like før det skulle målfoto til, sier avdelingsmeteorolog Stig Rosenørn ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til instituttets nettsted www.dmi.dk.
Først da alle stasjonene hadde meldt inn siste observasjon og man fikk vektet de forskjellige danske regionene, sto det klart at man endte offisielt på 16,2*C.
16,2*C er dog også en ganske pen temperatur for den første høstmåneden. Det er 3,5 over normalen på 12,7*C og enda varmere enn en gjennomsnittlig august måned, som har et landsgjennomsnitt på 15,7 grader.
Mens de store temperaturrekordene uteble, er det likevel en morsom liten en som DMI trekker fram i september-oversikten sin: Den laveste temperaturen ved de danske meteorologiske stasjonene ble 4,3*C. -- Ofte får vi den første nattefrost i september, og vi har alltid tidligere vært nede på, eller under, 3,1*C minst ett sted og én gang i løpet av de seneste 132 årene, sier Stig Rosenørn, som legger til at de 3,1 gradene stammer fra 1884 og sto altså inntil i år som den maksimale minimumstemperatur i september. Forklaringen på dette er at ingen netter i måneden har vært både klare, tørre og samtidig vindstille. De nettene hvor utstrålingen har vært høy på grunn av lav fuktighet og skyfrie forhold, har det også vært nok vind til å transportere varme inn over land fra farvannene omkring oss, slutter avdelingsmeteorolog Rosenørn.


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©