Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Dansk september 2006: Varmerekorden som ble borte ...


København, 8.10.06: September 2006 lå lenge an til en ny temperaturrekord, men måtte til slutt nøyes med en offisiell tangering av de 16,2*C som er landsgjennomsnitt fra 1999. Med andre ord ikke svært ulikt her hjemme.
I en flott første høstmåned 2006 kom Danmark meget nært på en ny temperaturrekord for september. Mandag middag den 2.10. sto det imidlertid klart at det bare ble en tangering av de 16,2 gradene fra 1999.
-- Avgjørelsen falt til aller sist. Og det var like før det skulle målfoto til, sier avdelingsmeteorolog Stig Rosenørn ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til instituttets nettsted www.dmi.dk.
Først da alle stasjonene hadde meldt inn siste observasjon og man fikk vektet de forskjellige danske regionene, sto det klart at man endte offisielt på 16,2*C.
16,2*C er dog også en ganske pen temperatur for den første høstmåneden. Det er 3,5 over normalen på 12,7*C og enda varmere enn en gjennomsnittlig august måned, som har et landsgjennomsnitt på 15,7 grader.
Mens de store temperaturrekordene uteble, er det likevel en morsom liten en som DMI trekker fram i september-oversikten sin: Den laveste temperaturen ved de danske meteorologiske stasjonene ble 4,3*C. -- Ofte får vi den første nattefrost i september, og vi har alltid tidligere vært nede på, eller under, 3,1*C minst ett sted og én gang i løpet av de seneste 132 årene, sier Stig Rosenørn, som legger til at de 3,1 gradene stammer fra 1884 og sto altså inntil i år som den maksimale minimumstemperatur i september. Forklaringen på dette er at ingen netter i måneden har vært både klare, tørre og samtidig vindstille. De nettene hvor utstrålingen har vært høy på grunn av lav fuktighet og skyfrie forhold, har det også vært nok vind til å transportere varme inn over land fra farvannene omkring oss, slutter avdelingsmeteorolog Rosenørn.


Tilbake

Nyheter

KALD, GRÅ OG MEGET VÅT JULI-START: - En eller to av de ti døgnene hittil ga hovedtyngden av nedbøren

Mandal-Eigebrekk, 11.07.20: Den første tredjedelen av
juli er allerede unnagjort. For mange utgjør dette den
første uken i fellesferien.
Vær og Vind som har kunnet glede seg over to rene
klarværsdager av de ti julidøgnene hittil, oppsummerer
kort

Les mer


VARSLET STYRTREGNBYGER PÅ AGDER OG I TELEMARK: - Det ble 15,1 mm på Hynnekleiv Stasjon i Birkenes mellom to og tre i ettermiddag

Mandal-Eigebrekk, 10.07.20: Radio-værvarslene i
morges antydet at det utover ettermiddagen i dag
kunne komme styrtregnbyger lokalt på Agder og i
Telemark, med "muligheter for torden", som det heter
på værvarslings-fagspråket hos Meteorologiske.


Les mer


NRK-JOURNALIST I STAVANGER SVARER VÆR OG VIND OM SOMMERTEMP.-OVERSIKT

Mandal-Eigebrekk, 10.07.20: Først sent i går kveld, etter
en lang og hyggelig, lokal bryggefest her på Eigebrekk,
dukket svaret på Vær og Vinds fem punkter eller spørsmål
om den etter hvert så berømte sommerværoversikten for
hele landet...

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©