Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Dansk september 2006: Varmerekorden som ble borte ...


København, 8.10.06: September 2006 lå lenge an til en ny temperaturrekord, men måtte til slutt nøyes med en offisiell tangering av de 16,2*C som er landsgjennomsnitt fra 1999. Med andre ord ikke svært ulikt her hjemme.
I en flott første høstmåned 2006 kom Danmark meget nært på en ny temperaturrekord for september. Mandag middag den 2.10. sto det imidlertid klart at det bare ble en tangering av de 16,2 gradene fra 1999.
-- Avgjørelsen falt til aller sist. Og det var like før det skulle målfoto til, sier avdelingsmeteorolog Stig Rosenørn ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til instituttets nettsted www.dmi.dk.
Først da alle stasjonene hadde meldt inn siste observasjon og man fikk vektet de forskjellige danske regionene, sto det klart at man endte offisielt på 16,2*C.
16,2*C er dog også en ganske pen temperatur for den første høstmåneden. Det er 3,5 over normalen på 12,7*C og enda varmere enn en gjennomsnittlig august måned, som har et landsgjennomsnitt på 15,7 grader.
Mens de store temperaturrekordene uteble, er det likevel en morsom liten en som DMI trekker fram i september-oversikten sin: Den laveste temperaturen ved de danske meteorologiske stasjonene ble 4,3*C. -- Ofte får vi den første nattefrost i september, og vi har alltid tidligere vært nede på, eller under, 3,1*C minst ett sted og én gang i løpet av de seneste 132 årene, sier Stig Rosenørn, som legger til at de 3,1 gradene stammer fra 1884 og sto altså inntil i år som den maksimale minimumstemperatur i september. Forklaringen på dette er at ingen netter i måneden har vært både klare, tørre og samtidig vindstille. De nettene hvor utstrålingen har vært høy på grunn av lav fuktighet og skyfrie forhold, har det også vært nok vind til å transportere varme inn over land fra farvannene omkring oss, slutter avdelingsmeteorolog Rosenørn.


Tilbake

Nyheter

FRA DE SISTE DAGERS YR.NO-NYHETER: - Historisk lave lavtrykk, og årets januar var den våteste og nest varmeste noen gang

Bærum, 10.02.20: - Er det ikke grenser hvor elendig
dagens vær- og klimajournalistikk kan bli i NRK? er
kardinalspørsmålet som opptar redaktøren av dette
værnettstedet. Er det ingen desk eller redaktør som setter
foten ned for feil eller iditoti?

Les mer


RETTELSE: - Laveste lufttrykk på Helgeland var i morges kl. 09.00

Bærum, 10.02.20: Vær og vind beklager at vi i den seneste
nyhetsmeldingen om det ekstremt lave lufttrykket over
Nordland fylke skrev at det var registrert kl. 10.00. Riktig
tidspunkt var kl. 09.00 i morges.
Etter dette har trykket ikke sunket mer.

Les mer


EKSTREMVÆRET ELSA MED REKORDLAVT LUFTTRYKK PÅ HELGELAND: - Har ikke vært lavere lufttrykk i Norge i februar siden 1907

Bærum, 10.02.20: Stormsenteret i Norskehavet har i løpet
av natten trukket inn over land på Helgeland. Kl. 10.00 i
formiddag registrerte klimastasjonen på Solvær III i Lurøy
et lufttrykk på 942,5 hPa.
- Det er rekord i Norge de siste 113 årene!

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©