Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 November 2006: Setter Lindenes Fyr ny norgesrekord for middeltempen?


28.11.06: Tre dager før månedsslutt ligger middeltemperaturen på landets sørspiss på samme nivået som norgesrekorden for november: 9,1 grader i månedsmiddel! Med fortsatt mildt vær til og med torsdag kveld, går norgesrekorden over til Lindesnes.
Enda en måned med ekstremt mildt vær østafjells, spesielt langs kysten av Sørlandet! Nær tre og en halv grader varmere enn normalt har det vært hittil. Dermed har Sørlandskysten opplevd tidenes varmeste november, enda varmere enn det var for seks år siden og i 1953! Men på indre strøk av Agder, som f.eks. på Hovden i Setesdal, ligger middeltemperaturen fra november 2000 foreløpig fire tideler høyere enn til nå i 2006.

Til og med mandag ...
Ifølge hurtigstatistikk fra Klimadivisjonen på Meteorologisk institutt ligger månedsmiddeltemperaturen for de 27 første døgnene ved Lindesnes Fyr på 9,1 grader.
-- Det er nøyaktig samme tidel som norgesrekorden fra Svinøy Fyr i Herøy kommune på Sunnmørskysten hadde i november for seks år siden, konstaterer vi her på www.varviggo.no.
De tre dagene som er igjen av måneden, kan få Lindesnes-midlet til å tippe opp til 9,2 grader, og da har fyrmestrene Rolf Rybvik og Kjell Olsen, som i turnus er "ansvarlige for været" på landets sørligste vær-utpost, ha overtatt norgesrekorden.
Ellers på Sørlandet blir det nye fylkes-rekorder for både Aust- og Vest-Agder: De tidligere lyder på 7,7 grader fra Torungen Fyr fra 2000 og 8,7 grader fra Lista Fyr i 1953.

Tall som ikke lyver
Til og med mandag kveld hadde Lyngør Fyr utenfor Tvedestrand et snitt på 7,8 grader (rekord = 7,5*C fra både 2000 og 1953), Torungen Fyr utenfor Arendal 8,1 grader i middel (7,7*C i 2000 og med målinger helt tilbake til 1867!), Oksøy Fyr utenfor Ktistiansand S. 8,7 grader i månedsmiddel (8,0*C i 1953 og med målinger tilbake til 1869!), Mandal-Vestre Håland 7,4 grader i snitt til og med i går (6,6*C er rekord fra 1953), Konsmo-Høyland 5,5 grader til nå (4,9*C er rekord fra 2000), Lindesnes Fyr 9,1 grader i månedsmiddel nå og som kan gå opp en tidel! (lokal rekord 8,6*C fra 1953) og Lista Fyr ved Farsund 8,8 grader til nå (8,7*C i 1953).

Sommer i 10 novemberdøgn på Oksøy
Med det milde været som er på Sørlandet tirsdag, er det sommer i klimatologisk forstand (døgnmiddeltemperatur lik eller høyere enn 10,0 grader) f.eks. ute på Kristiansandsfjorden, bl.a. på Oksøy Fyr. Med dagen i dag blir det den tiende dagen med sommer i den tradisjonelt siste av de tre høstmånedene. Snakk om å snu rundt på været! Dagen i dag ender etter alt å dømme opp på det normale for datoen 5. oktober. Det var for nøyaktig sju uker siden, det ...
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

VARAORDFØRER I BODØ SLÅR TILBAKE MOT NRK: - Vi har ikke en dårligere sommer

Mandal-Eigebrekk, 08.07.20: Vær og Vind forstår meget
vel at Bodøs varaordfører Ola Smeplass (Sp) er misfornøyd
med NRKs BESTE SOMMERVÆROVERSIKT og at Bodø av
svært forståelige årsaker havner på bunnplass av de ÅTTE
stedene som NRK-Rogaland VALGTE

Les mer


NRK-ROGALAND HAR IKKE SVART VÆR OG VIND: - Vil eller kan de ikke besvare våre fem spørsmål?

Mandal-Eigebrekk, 08.07.20: Kl. 11.44 i formiddag fikk
ledelsen av NRK-Rogaland i alt fem spørsmål fra Vær og
Vind om hvordan en landsdekkende statistikk, representert
ved ÅTTE STEDER, kunne være representativ for sommer-
Norge. Vi venter på svar!

Les mer


EN VÆRVARSLINGSMETEOROLOG LAGER SOMMERVÆRSTATISTIKK FOR NRK-NYHETER

Mandal-Eigebrekk, 08.07.20: Mens bygeværet
høljet ned lørdag kveld 27. juni, lyn
flerret himmelen, og tordenskrallene
dundret i husveggene, satt Vær og Vind og
feide over NRK-nyhetene. Vi falt over
oppslaget SÅ MANGE SOMMERDAGER HAR DU
IGJEN.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©