Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 







Aldri har det falt mer nedbør i Rogaland i november


30.11.06: (NB: Utvidet versjon) Rogalands våteste sted -- Hundseid i Vikedal i Vindafjord kommune med en årsnormal på 2816 mm -- viste sitt sanne jeg nå i november. De 30 novemberdøgnene ga en månedssum som er 52 mm mindre enn årsnormalen på Blindern ...
Den ekstremt milde værtypen som har dominert Sør-Norge i siste måned, har også vært svært fuktig. Svært varm og mild luft har i hovedsak fulgt med Golfstrømmen opp til våre breddegrader, bokstavelig talt. Flere av Meteorologisk institutts nedbør- og klimastasjoner kan melde om målbar nedbør samtlige 30 novemberdøgn.
I Rogaland, nærmere bestemt i Vindafjord kommune, på Meteorologisk institutts nedbørstasjon Hundseid i Vikedal, falt det til sammen 711,0 mm nedbør i november. Normalen på stedet er 270 mm.

Klimadivisjonen gir oss ferske tall
Det er Klimadivisjonen på Instituttet som gis oss disse "tørre tall"! Dette spesielle stedet i Rogaland har dermed fått over 260 prosent av normalkvoten. Den våteste dagen, dvs. de 24 timene fram til mandag 6.11. om morgenen, kom det 93,5 mm.
De 711 mm nedbør markerer, etter det vi her på www.varviggo.no har funnet ut, ny fylkesrekord for Rogaland når det gjelder novembernedbør. Den gamle rekorden stammet fra Ulladal-Fjellberg i Suldal, der det for nøyaktig 20 år siden falt 678 mm nedbør.

Et par andre steder
Fritt tilgjengelig for allmennheten på Meteorologisk institutts nettsted ligger også nedbørdata fra Stavanger-Sola og Utsira Fyr. Ute på fyret vest i havet kom det i november 248,9 mm. Det er 75,3% mer enn den lokale normalen. Stavanger-Sola fikk 229,8 mm i siste måned. Det er 69,0% mer enn normalt der.
Høstnedbøren 2006 de to stedene ble i sum 589,3 mm på Utsira Fyr -- altså mindre enn det kom på Rogalands våtested bare i november! Normal høstnedbør på Utsira er 418 mm.
På Sola åpnet himmelen for 494,8 mm nedbør høstnedbør, mens det normalt skal komme 440 mm der i løpet av september, oktober og november.


Tilbake

Nyheter

FRA DE SISTE DAGERS YR.NO-NYHETER: - Historisk lave lavtrykk, og årets januar var den våteste og nest varmeste noen gang

Bærum, 10.02.20: - Er det ikke grenser hvor elendig
dagens vær- og klimajournalistikk kan bli i NRK? er
kardinalspørsmålet som opptar redaktøren av dette
værnettstedet. Er det ingen desk eller redaktør som setter
foten ned for feil eller iditoti?

Les mer


RETTELSE: - Laveste lufttrykk på Helgeland var i morges kl. 09.00

Bærum, 10.02.20: Vær og vind beklager at vi i den seneste
nyhetsmeldingen om det ekstremt lave lufttrykket over
Nordland fylke skrev at det var registrert kl. 10.00. Riktig
tidspunkt var kl. 09.00 i morges.
Etter dette har trykket ikke sunket mer.

Les mer


EKSTREMVÆRET ELSA MED REKORDLAVT LUFTTRYKK PÅ HELGELAND: - Har ikke vært lavere lufttrykk i Norge i februar siden 1907

Bærum, 10.02.20: Stormsenteret i Norskehavet har i løpet
av natten trukket inn over land på Helgeland. Kl. 10.00 i
formiddag registrerte klimastasjonen på Solvær III i Lurøy
et lufttrykk på 942,5 hPa.
- Det er rekord i Norge de siste 113 årene!

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©