Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Aldri har det falt mer nedbør i Rogaland i november


30.11.06: (NB: Utvidet versjon) Rogalands våteste sted -- Hundseid i Vikedal i Vindafjord kommune med en årsnormal på 2816 mm -- viste sitt sanne jeg nå i november. De 30 novemberdøgnene ga en månedssum som er 52 mm mindre enn årsnormalen på Blindern ...
Den ekstremt milde værtypen som har dominert Sør-Norge i siste måned, har også vært svært fuktig. Svært varm og mild luft har i hovedsak fulgt med Golfstrømmen opp til våre breddegrader, bokstavelig talt. Flere av Meteorologisk institutts nedbør- og klimastasjoner kan melde om målbar nedbør samtlige 30 novemberdøgn.
I Rogaland, nærmere bestemt i Vindafjord kommune, på Meteorologisk institutts nedbørstasjon Hundseid i Vikedal, falt det til sammen 711,0 mm nedbør i november. Normalen på stedet er 270 mm.

Klimadivisjonen gir oss ferske tall
Det er Klimadivisjonen på Instituttet som gis oss disse "tørre tall"! Dette spesielle stedet i Rogaland har dermed fått over 260 prosent av normalkvoten. Den våteste dagen, dvs. de 24 timene fram til mandag 6.11. om morgenen, kom det 93,5 mm.
De 711 mm nedbør markerer, etter det vi her på www.varviggo.no har funnet ut, ny fylkesrekord for Rogaland når det gjelder novembernedbør. Den gamle rekorden stammet fra Ulladal-Fjellberg i Suldal, der det for nøyaktig 20 år siden falt 678 mm nedbør.

Et par andre steder
Fritt tilgjengelig for allmennheten på Meteorologisk institutts nettsted ligger også nedbørdata fra Stavanger-Sola og Utsira Fyr. Ute på fyret vest i havet kom det i november 248,9 mm. Det er 75,3% mer enn den lokale normalen. Stavanger-Sola fikk 229,8 mm i siste måned. Det er 69,0% mer enn normalt der.
Høstnedbøren 2006 de to stedene ble i sum 589,3 mm på Utsira Fyr -- altså mindre enn det kom på Rogalands våtested bare i november! Normal høstnedbør på Utsira er 418 mm.
På Sola åpnet himmelen for 494,8 mm nedbør høstnedbør, mens det normalt skal komme 440 mm der i løpet av september, oktober og november.


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©