Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Tennisturneringen Australian Open i Melbourne spilt i over 40 graders varme


Melbourne/Bærum, 17.01.07: Det var nærmest umenneskelige forhold som den internasjonale tennis-turneringen Australian Open i Melbourne ble spilt under tirsdag - både for spillere og tilskuere. På ettermiddagen lokal tid passerte temperaturen 40,8 grader!
Tirsdag ble en helt ulidelig dag for både spillere og tilskuere under Australian Open. Der de offisielle værobservasjonene i Melbourne har vært foretatt siden 1856, ble det målt 40,8 grader i maksimumstemperatur på ettermiddagen. Spesielt for den russiske yndlingen, 19 år gamle Maria Sjarapova som i tre sett spilte mot den franske Camille Pin, ble det en helt umenneskelig prøvelse i den stekende heten. Ifølge Melbourne-avisen The Age klaget Sjarapova over at spilleforholdene var inhumane, ikke minst tatt i betraktning at matchen varte mer enn tre timer.
The Age gjengir verdens-seedet nr 1 Roger Federer på at elitespillerne burde være i stand til å takle de ekstreme forholdene, men pekte på at reglene tilsier ikke match-start når tempraturene allerede har nådd 35 grader - i skyggen vel å merke! Federer mener i likhet med tirsdagens spillere at taket over stadion skulle ha trukket over etter at bl.a. to mannlige spillere trakk seg og langt over 200 tilskuere trengte legehjelp på Melbourne Park.
Kl. 15.00 lokal tid ble det, ifølge Bureau of Meteorology (BOM), målt 39,0 grader ved den offisielle værstasjonen i nærheten av arenaen. Den relative luftfuktigheten var 21%, men nordavinden som blåste i 44 km/t som middelvind i 10-minutters perioder, var langt fra tilstrekkelig til at den hadde noen som helst slags kjølende virkning. Kl. 14.52 var sterkeste vindkast ved værstasjonen oppe i 69 km/t eller 37,2 knop.
Tirsdagen i Melbourne kunne ellers by på 11,8 soltimer fra en praktisk talt skyfri himmel, og fordampningen denne dagen svarte til 19,6 mm nedbør!


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©