Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 NM i regnværsdager: Bærum 87 - Bergen 85


21.01.07: Med 11,0 mm nedbør siste døgn inntil søndag morgen kl. 07.00, ligger Bergen nå på 85 regnværsdager på rad. Men søndagen på dagtid har gitt bergenserne et lite pusterom i regnværet: Oppholdsvær og litt sol!
Januar-nedbøren på Bergen-Florida er nå kommet opp i 339,9 mm. Det var status for de 21 første døgnene av første måned i det nye året 2007.
Dermed har bergenserne passert sin gamle regnværsdags-rekord på 83 dager fra begynnelsen av året 1990 med to dager, registrert ved klimastasjonen Bergen-Florida.
Først på onsdag morgen, vel å merke med litt regn eller yr, eller for så vidt sludd også (sludd telles i de offisielle statistikkene hos Metetorologisk institutt opp både som en dag med regnvær og en dag med snøvær), både inntil mandag, tirsdag morgen og så endelig onsdag morgen blir det den 88. regnværsdagen på rad. Dermed har Bergen, representert ved klimastasjonen Bergen-Florida, slått Bærum, representert ved nedbørstasjonen Horni.
Ikke minst vi her på www.varviggo.no, som er nærmeste "nabo" til Horni, er vi spent på hvordan norgesmeterskapet i regnværsdager utvikler seg.

Lindås også med i NM i nedbørdager
Fra en annen kommune nordvest for Bergen, Lindås, har de meldt seg med nedbørstasjonen Eikanger-Myr, der ekteparet Johanne og Johannes Myhr har vært ansvarlige for den lokale nedbørstasjonen til Meteorologisk institutt siden september 1968, har registrert pr søndag morgen 97 nedbørdager på rad. De er også med i norgesmesterskapet i nedbørdager på rad, og kan slå bergenserne, representert ved nedbørstasjonen Fana-Stend i den tidligere Fana kommune sør for byen med deres 103 nedbørdager på rad. Da må det i så fall være litt nedbør, av ymse slag, hver dag enda en uke. Først søndag morgen 28. januar kan Eikanger-Myr sette ny norgesrekord med 104 nedbørdager på rad.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©