Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 BERNTS BYGE: Værviggo slo Bureau of Meteorology med en dag med vest-australske varmerekorder


Perth/Bærum, 08.03.07: I går lagde vi her på www.varviggo.no en oversikt over den ekstreme varmen som hadde vært i Vest-Australia de siste dagene. Idag la Bureau of Meteorology (BOM) sitt region-kontor i Perth ut en lignende oversikt på sine nettsider.
- Ekstremt høye temperaturer ble registrert nær vestkysten av Vest-Australia og i nærliggende områder i dagene 5. - 7. mars, som skyldtes en kort periode med vedvarende nordøstlige vinder. Mange steder registrerte de høyeste mars-temperaturer til nå, og noen steder opplevde også de aller høyeste temperaturene til nå, mens Carnarvon tangerte både den vest-australske og overnasjonale mars-rekorden, skriver Bureau of Meteorology (BOM) i sin pressemelding som ble lagt ut på nettet i dag.
Så detaljert oversikt over historiske varmerekorder hadde rimeligvis ikke vi her på www.varviggo.no å by på, men moro var det likevel at vi her på dette nettstedet slo Vest-Australia på deres egen hjemmebane med en dag!

Ny australsk mars-rekord
De 47,8 gradene som vi tilla Carnarvon Airport den 6.3.2007, viste seg å være både tangering av delstatens mars-varmerekord og den australske mars-rekorden! Den er fra byen Roebourne den 4.3.1998 som ligger ved North West Coastal Highway i Pilbara-provinsen. Onsdagens rekord er samtidig en tidel over Carnarvons egen "all time high" fra 23.1.1953. Værmålingene i Carnarvon startet allerede i 1907, altså for eksakt hundre år siden!
BOM kunne ellers fortelle i pressemeldingen i dag at Geraldton Airport både den 5. og 6. mars (henholdsvis 44,6 og 45,2*C) gikk over den gamle mars-rekorden på flyplassen på 44,3 grader fra 1.3.1961.

Varmerekord også i Perth
Også i delstatshovedstaden Perth ble det satt
ny mars-varmerekord i går, onsdag, med 42,4 grader. Da vi la ut vår varmerekord-oversikt, satte vi imidlertid en grense nedad på 45 grader. Ved regionkontoret i Perth begynte værobservasjonene i 1897, og de ekstreme dagene nå i mars er tredje gang på 110 år at det i tre dager på rad har vært 40 grader eller enda varmere. Sist det skjedde, var for bare to år siden - så sent som den 23. mars var det 41,9 grader i Perth, samme dag som jeg sammen med kona mi satte oss på tog tvers gjennom Vest- og Sør-Australia med "The Indian Pacific" i retning Adelaide og Melbourne. - Den gamle mars-rekorden i Perth som ble slettet i går, var 42,3 grader fra 5.3.1990.


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©