Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Sju-ni grader varmere enn normalt i Oslo-området torsdag - som en dag tidlig i mai


15.03.07: (NB: Oppdatert versjon!) Torsdag ble det målt 12 grader på det varmeste i og omkring hovedstaden, og døgnmiddeltemperaturene lå mellom vel sju til nesten ni grader over det normale på datoen 15. mars. Med andre ord: Vårens varmeste dag til nå.
- Både på Dønski i vestre Bærum og Blindern i Oslo stoppet temperaturene torsdag på 12,3 grader. Det er det høyeste nivået i hovedstadsområdet hittil i vår og den høyeste temperaturen som har vært målt siden begynnelsen av november, går det fram av den lille oversikten vi her på www.varviggo.no har utarbeidet på bakgrunn av data fra nettsidene til Meteorologisk institutt og egen research. Men disse maksimumstemperaturene er langt fra noen lokale varmerekorder for mars, heller ikke rekorder for første halvdel av måneden. Den høyeste temperaturen som f.eks. er målt på Blindern innen den 15. mars, er 14,1 grader (i 1997), mens varmerekorden på Blindern siden 1937 er 17,0 grader fra månedens siste dag i 1990.

Vekstsesongen i gang
Når døgnmiddeltemperaturen passerer 5,0 grader, starter vekstsesongen ifølge de rent meteorologiske kriteriene. På Blindern lå torsdagens døgnmiddeltemperatur 1,8 grader over denne grensen, på Gardermoen og ute i Asker halvannen grad over, mens det på Dønski var 1,3 grader over kriteriet for vekstsesong.
- Så er da også de første vårtegnene i form av de tidligste funnene av både hestehov og blåveis behørig innrapportert til og presentert av lokalavisene i regionen, så naturen viser at den er i takt med de strengt meteorologiske kriteriene for vekstsesong!

Som normalt først om sju uker
Torsdagens døgnmiddeltemperatur på Gardermoen (6,5 grader) svarer til det normale der den 3. mai - det er først om sju uker! De 6,8 gradene på Blindern svarer til det normale den 27. april, og de 6,5 gradene i middeltemp. i Asker på Sem svarer til det normale den 1. mai, mens Dønski lå litt etter med et døgnmiddel på 6,3 grader som er det normale for 25./26. april.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©