Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Sju-ni grader varmere enn normalt i Oslo-området torsdag - som en dag tidlig i mai


15.03.07: (NB: Oppdatert versjon!) Torsdag ble det målt 12 grader på det varmeste i og omkring hovedstaden, og døgnmiddeltemperaturene lå mellom vel sju til nesten ni grader over det normale på datoen 15. mars. Med andre ord: Vårens varmeste dag til nå.
- Både på Dønski i vestre Bærum og Blindern i Oslo stoppet temperaturene torsdag på 12,3 grader. Det er det høyeste nivået i hovedstadsområdet hittil i vår og den høyeste temperaturen som har vært målt siden begynnelsen av november, går det fram av den lille oversikten vi her på www.varviggo.no har utarbeidet på bakgrunn av data fra nettsidene til Meteorologisk institutt og egen research. Men disse maksimumstemperaturene er langt fra noen lokale varmerekorder for mars, heller ikke rekorder for første halvdel av måneden. Den høyeste temperaturen som f.eks. er målt på Blindern innen den 15. mars, er 14,1 grader (i 1997), mens varmerekorden på Blindern siden 1937 er 17,0 grader fra månedens siste dag i 1990.

Vekstsesongen i gang
Når døgnmiddeltemperaturen passerer 5,0 grader, starter vekstsesongen ifølge de rent meteorologiske kriteriene. På Blindern lå torsdagens døgnmiddeltemperatur 1,8 grader over denne grensen, på Gardermoen og ute i Asker halvannen grad over, mens det på Dønski var 1,3 grader over kriteriet for vekstsesong.
- Så er da også de første vårtegnene i form av de tidligste funnene av både hestehov og blåveis behørig innrapportert til og presentert av lokalavisene i regionen, så naturen viser at den er i takt med de strengt meteorologiske kriteriene for vekstsesong!

Som normalt først om sju uker
Torsdagens døgnmiddeltemperatur på Gardermoen (6,5 grader) svarer til det normale der den 3. mai - det er først om sju uker! De 6,8 gradene på Blindern svarer til det normale den 27. april, og de 6,5 gradene i middeltemp. i Asker på Sem svarer til det normale den 1. mai, mens Dønski lå litt etter med et døgnmiddel på 6,3 grader som er det normale for 25./26. april.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

TROMSØ-METEOROLOG TWITRER, OG SPØR: - Visste du at en stasjon må ha minst 15 år med data for å få rekord?

Bærum, 25.01.22: En godt skjult nyhet kom fram på
gårsdagens @Meteorologen der en av
værvarslingsmeteorologene ved Vervarslinga for Nord-
Norge (egentlig Meteorologisk institutt, Tromsø) la ut flere
lokale varmerekorder for januar, satt i natt...

Les mer


SISTE UKES OG HELGENS EKSTREMVÆRVARSLER: - Kom langt mer regn i Møre og Romsdal og Trøndelag enn varslet; vinden søndag voldsommere

Bærum, 17.01.22: Selv mandag formiddag i våre rolige
deler av Bærum vaier de store trærne fra side til side etter
stormkastene som herjet her i natt. Langt verre var det i
Møre og Romsdal der vindkastene var oppe i 54,0 m/sek
eller 194,4 km/t...

Les mer


UVÆRET I MIDT-NORGE: - Vindkast opp i 194,4 km/t i Gjemnes kommune i dag

Bærum, 16.01.22: Under uværet i Midt-Norge søndag er
det målt vindkast opp i 194,4 km/t. Det svarer til kategori
III på den amerikanske Saffir-Simpson orkanskalaen.
Såvidt Vær og Vind kan se, er dette nesten som da
nyttårsorkanen 1991/92 sto på.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©