Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Sommer også torsdag i Bærum - maksimum på 17,9 grader


12.04.07: Også torsdagens temperaturer, med maksimum opp mot 18 grader i Oslo-området, brakte døgnmiddeltemperaturen opp på et sommer-nivå, både her i Bærum og inne i Oslo på Blindern.
Selv om dagen startet med forholdsvis lave morgentemperaturer kl. 08.00 sommertid - likevel godt over det normale - slo sola til og smeltet skyene som i morgentimene hadde holdt stand ut gjennom hele natten. Ved middagsobservasjonen kl. 14.00 var det 15,0 grader på Blindern og 14,6 her på Dønski i vestre Bærum. Og med en aftentemperatur kl. 20.00 på 14,4 på "hjemmebane", holdt det akkurat til en døgnmiddeltemperatur på 10,0 grader - altså dag nummer to i april 2007 med sommer!
Hos Meteorologisk institutt ved deres egen klimastasjon på Blindern utregnes døgnmiddeltemperaturen fra og med april måned ut fra 24 timevise logginger, som ikke er klar før kl. 02.00 i natt sommertid (00.00 UTC). Men på "gammelmåten" beregnet ut fra morgen-, middags- og aftentemperaturen og en k-faktor på differansen mellom snittet av morgen, middag og kveld motregnet mot døgnets minimum, har vi her på www.varviggo.no kommet fram til at dagen i dag ble første dag med sommer på Blindern: Torsdag 12. april anno 2007 ga en middeltemperatur på 10,5 grader. Hva den "nye" offisielle døgnmiddeltemperaturen blir når 02-temperaturen i natt er logget ut, vet vi ikke før da. - Normal døgnmiddel på Blindern på dagens dato er 3,7 grader, så vi tar godt imot en torsdag som har vært nesten sju grader varmere enn normalt.
Torsdagens maksimum på Blindern ble 17,7 grader, på Dønski i vestre Bærum 17,9 grader og i Asker på Sem 17,3 grader. - Der ute i Akershusbygda lengst i vest ble ikke døgnmiddeltemperaturen høyere enn 8,3 grader, og dermed ikke en dag med SOMMER. - Normal døgnmiddeltemperatur i Asker er 2,7 grader på Sem den 12.4., så askerbøringene har sikkert satt pris på denne torsdagen som ble nesten seks grader varmere enn normalt.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©