Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 - Sørlendingene lytter på dansk værmelding for å få varsler for Sørlandskysten


31.05.07: Oftere og oftere får sørlendingene og feriefolket på Sørlandet, spesielt de som befinner seg langs kysten, værvarsler fra Meteorologisk institutt som omfatter varslingsområdet "østafjells". Som om det er samme været på Lindesnes som på Tynset!
Oftere og oftere, spesielt i ferietiden og i langhelger i sommerhalvåret, skrur nordmenn over til dansk radio for å få mer detaljerte varsler for Skagerrak og Sørlandskysten. Ikke minst DRs P4, som sender Danmarks Meteorologisk Instituts (DMIs) værvarsler kl. 05.45, 08.45, 11.45, 17.45 og 22.45 for eksempel på mellombølgen på 1062 MHz er populære å skru over til.
- Dette gjorde også min familie da vi skaffet oss landsted lengst sørøst i Mandal kommune, på Eigebrekk, for 40 år siden, kommenterer værstatistiker Bernt Lie her på www.varviggo.no.
I tillegg til langt mer detaljerte varsler for Sørlandskysten enn vi kan få via norsk radio og fjernsyn, får vi også "helt ferskt vær" fra DMI med data som bare er 45 minutter gamle!
I tillegg til vind og vær-data fra den danske og svenske Østersjøkysten og Kattegat og de "indre danske farvann" får vi også tilsvarende vind- og værdata fra Færder, Oksøy, Lista og Utsira.
Selve værvarslingssendingene innledes alltid med oversikt over hvor høytrykk og lavtrykk i hele Europa befinner seg, etter at radio-meteorologen har gitt mulige kuling- og stormvarsler!

Også en rekke europeiske storbyer
Slik som det første "møtet" med Danmarks Meteorologiske Institut og deres værmeldingssendinger på MB 1062 MHz for mer enn femti år siden, er de fortsatt den dag i dag.
Og fra følgende europeiske hovedsteder og storbyer får vi 45 minutter gamle temperaturer og værforhold fra Nuuk, Reykjavik, Torshavn, Oslo, Stockholm, Helsingfors, Moskva, Warszawa, Berlin, Hamburg, Frankfurt, Brussel, Paris, London, Dublin, Praha, Bratislava, Zurich, Wien, Budapest, Venezia, Athen, Roma, Madrid og Lisboa.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

KALD, GRÅ OG MEGET VÅT JULI-START: - En eller to av de ti døgnene hittil ga hovedtyngden av nedbøren

Mandal-Eigebrekk, 11.07.20: Den første tredjedelen av
juli er allerede unnagjort. For mange utgjør dette den
første uken i fellesferien.
Vær og Vind som har kunnet glede seg over to rene
klarværsdager av de ti julidøgnene hittil, oppsummerer
kort

Les mer


VARSLET STYRTREGNBYGER PÅ AGDER OG I TELEMARK: - Det ble 15,1 mm på Hynnekleiv Stasjon i Birkenes mellom to og tre i ettermiddag

Mandal-Eigebrekk, 10.07.20: Radio-værvarslene i
morges antydet at det utover ettermiddagen i dag
kunne komme styrtregnbyger lokalt på Agder og i
Telemark, med "muligheter for torden", som det heter
på værvarslings-fagspråket hos Meteorologiske.


Les mer


NRK-JOURNALIST I STAVANGER SVARER VÆR OG VIND OM SOMMERTEMP.-OVERSIKT

Mandal-Eigebrekk, 10.07.20: Først sent i går kveld, etter
en lang og hyggelig, lokal bryggefest her på Eigebrekk,
dukket svaret på Vær og Vinds fem punkter eller spørsmål
om den etter hvert så berømte sommerværoversikten for
hele landet...

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©