Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 - Sørlendingene lytter på dansk værmelding for å få varsler for Sørlandskysten


31.05.07: Oftere og oftere får sørlendingene og feriefolket på Sørlandet, spesielt de som befinner seg langs kysten, værvarsler fra Meteorologisk institutt som omfatter varslingsområdet "østafjells". Som om det er samme været på Lindesnes som på Tynset!
Oftere og oftere, spesielt i ferietiden og i langhelger i sommerhalvåret, skrur nordmenn over til dansk radio for å få mer detaljerte varsler for Skagerrak og Sørlandskysten. Ikke minst DRs P4, som sender Danmarks Meteorologisk Instituts (DMIs) værvarsler kl. 05.45, 08.45, 11.45, 17.45 og 22.45 for eksempel på mellombølgen på 1062 MHz er populære å skru over til.
- Dette gjorde også min familie da vi skaffet oss landsted lengst sørøst i Mandal kommune, på Eigebrekk, for 40 år siden, kommenterer værstatistiker Bernt Lie her på www.varviggo.no.
I tillegg til langt mer detaljerte varsler for Sørlandskysten enn vi kan få via norsk radio og fjernsyn, får vi også "helt ferskt vær" fra DMI med data som bare er 45 minutter gamle!
I tillegg til vind og vær-data fra den danske og svenske Østersjøkysten og Kattegat og de "indre danske farvann" får vi også tilsvarende vind- og værdata fra Færder, Oksøy, Lista og Utsira.
Selve værvarslingssendingene innledes alltid med oversikt over hvor høytrykk og lavtrykk i hele Europa befinner seg, etter at radio-meteorologen har gitt mulige kuling- og stormvarsler!

Også en rekke europeiske storbyer
Slik som det første "møtet" med Danmarks Meteorologiske Institut og deres værmeldingssendinger på MB 1062 MHz for mer enn femti år siden, er de fortsatt den dag i dag.
Og fra følgende europeiske hovedsteder og storbyer får vi 45 minutter gamle temperaturer og værforhold fra Nuuk, Reykjavik, Torshavn, Oslo, Stockholm, Helsingfors, Moskva, Warszawa, Berlin, Hamburg, Frankfurt, Brussel, Paris, London, Dublin, Praha, Bratislava, Zurich, Wien, Budapest, Venezia, Athen, Roma, Madrid og Lisboa.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©