Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 - Sørlendingene lytter på dansk værmelding for å få varsler for Sørlandskysten


31.05.07: Oftere og oftere får sørlendingene og feriefolket på Sørlandet, spesielt de som befinner seg langs kysten, værvarsler fra Meteorologisk institutt som omfatter varslingsområdet "østafjells". Som om det er samme været på Lindesnes som på Tynset!
Oftere og oftere, spesielt i ferietiden og i langhelger i sommerhalvåret, skrur nordmenn over til dansk radio for å få mer detaljerte varsler for Skagerrak og Sørlandskysten. Ikke minst DRs P4, som sender Danmarks Meteorologisk Instituts (DMIs) værvarsler kl. 05.45, 08.45, 11.45, 17.45 og 22.45 for eksempel på mellombølgen på 1062 MHz er populære å skru over til.
- Dette gjorde også min familie da vi skaffet oss landsted lengst sørøst i Mandal kommune, på Eigebrekk, for 40 år siden, kommenterer værstatistiker Bernt Lie her på www.varviggo.no.
I tillegg til langt mer detaljerte varsler for Sørlandskysten enn vi kan få via norsk radio og fjernsyn, får vi også "helt ferskt vær" fra DMI med data som bare er 45 minutter gamle!
I tillegg til vind og vær-data fra den danske og svenske Østersjøkysten og Kattegat og de "indre danske farvann" får vi også tilsvarende vind- og værdata fra Færder, Oksøy, Lista og Utsira.
Selve værvarslingssendingene innledes alltid med oversikt over hvor høytrykk og lavtrykk i hele Europa befinner seg, etter at radio-meteorologen har gitt mulige kuling- og stormvarsler!

Også en rekke europeiske storbyer
Slik som det første "møtet" med Danmarks Meteorologiske Institut og deres værmeldingssendinger på MB 1062 MHz for mer enn femti år siden, er de fortsatt den dag i dag.
Og fra følgende europeiske hovedsteder og storbyer får vi 45 minutter gamle temperaturer og værforhold fra Nuuk, Reykjavik, Torshavn, Oslo, Stockholm, Helsingfors, Moskva, Warszawa, Berlin, Hamburg, Frankfurt, Brussel, Paris, London, Dublin, Praha, Bratislava, Zurich, Wien, Budapest, Venezia, Athen, Roma, Madrid og Lisboa.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

SISTE UKES OG HELGENS EKSTREMVÆRVARSLER: - Kom langt mer regn i Møre og Romsdal og Trøndelag enn varslet; vinden søndag voldsommere

Bærum, 17.01.22: Selv mandag formiddag i våre rolige
deler av Bærum vaier de store trærne fra side til side etter
stormkastene som herjet her i natt. Langt verre var det i
Møre og Romsdal der vindkastene var oppe i 54,0 m/sek
eller 194,4 km/t...

Les mer


UVÆRET I MIDT-NORGE: - Vindkast opp i 194,4 km/t i Gjemnes kommune i dag

Bærum, 16.01.22: Under uværet i Midt-Norge søndag er
det målt vindkast opp i 194,4 km/t. Det svarer til kategori
III på den amerikanske Saffir-Simpson orkanskalaen.
Såvidt Vær og Vind kan se, er dette nesten som da
nyttårsorkanen 1991/92 sto på.

Les mer


EKSTREMVÆRET GYDAS REGNVÆR I TO DØGN: - Opptil 201,9 mm nedbør på Tresfjorden i Vestnes i ytre Romsdal

Bærum, 14.01.22: Det andre døgnet av ekstremværet
Gyda i Midt-Norge ga opptil 72,2 mm nedbør på Innerdalen
i Sunndal kommune. Totalt 201,9 mm fanget
nedbørstasjonen Tresfjorden i Vestnes i ytre Romsdal opp i
løpet av de to døgnene.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©