Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 - Sørlendingene lytter på dansk værmelding for å få varsler for Sørlandskysten


31.05.07: Oftere og oftere får sørlendingene og feriefolket på Sørlandet, spesielt de som befinner seg langs kysten, værvarsler fra Meteorologisk institutt som omfatter varslingsområdet "østafjells". Som om det er samme været på Lindesnes som på Tynset!
Oftere og oftere, spesielt i ferietiden og i langhelger i sommerhalvåret, skrur nordmenn over til dansk radio for å få mer detaljerte varsler for Skagerrak og Sørlandskysten. Ikke minst DRs P4, som sender Danmarks Meteorologisk Instituts (DMIs) værvarsler kl. 05.45, 08.45, 11.45, 17.45 og 22.45 for eksempel på mellombølgen på 1062 MHz er populære å skru over til.
- Dette gjorde også min familie da vi skaffet oss landsted lengst sørøst i Mandal kommune, på Eigebrekk, for 40 år siden, kommenterer værstatistiker Bernt Lie her på www.varviggo.no.
I tillegg til langt mer detaljerte varsler for Sørlandskysten enn vi kan få via norsk radio og fjernsyn, får vi også "helt ferskt vær" fra DMI med data som bare er 45 minutter gamle!
I tillegg til vind og vær-data fra den danske og svenske Østersjøkysten og Kattegat og de "indre danske farvann" får vi også tilsvarende vind- og værdata fra Færder, Oksøy, Lista og Utsira.
Selve værvarslingssendingene innledes alltid med oversikt over hvor høytrykk og lavtrykk i hele Europa befinner seg, etter at radio-meteorologen har gitt mulige kuling- og stormvarsler!

Også en rekke europeiske storbyer
Slik som det første "møtet" med Danmarks Meteorologiske Institut og deres værmeldingssendinger på MB 1062 MHz for mer enn femti år siden, er de fortsatt den dag i dag.
Og fra følgende europeiske hovedsteder og storbyer får vi 45 minutter gamle temperaturer og værforhold fra Nuuk, Reykjavik, Torshavn, Oslo, Stockholm, Helsingfors, Moskva, Warszawa, Berlin, Hamburg, Frankfurt, Brussel, Paris, London, Dublin, Praha, Bratislava, Zurich, Wien, Budapest, Venezia, Athen, Roma, Madrid og Lisboa.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

FRA DE SISTE DAGERS YR.NO-NYHETER: - Historisk lave lavtrykk, og årets januar var den våteste og nest varmeste noen gang

Bærum, 10.02.20: - Er det ikke grenser hvor elendig
dagens vær- og klimajournalistikk kan bli i NRK? er
kardinalspørsmålet som opptar redaktøren av dette
værnettstedet. Er det ingen desk eller redaktør som setter
foten ned for feil eller iditoti?

Les mer


RETTELSE: - Laveste lufttrykk på Helgeland var i morges kl. 09.00

Bærum, 10.02.20: Vær og vind beklager at vi i den seneste
nyhetsmeldingen om det ekstremt lave lufttrykket over
Nordland fylke skrev at det var registrert kl. 10.00. Riktig
tidspunkt var kl. 09.00 i morges.
Etter dette har trykket ikke sunket mer.

Les mer


EKSTREMVÆRET ELSA MED REKORDLAVT LUFTTRYKK PÅ HELGELAND: - Har ikke vært lavere lufttrykk i Norge i februar siden 1907

Bærum, 10.02.20: Stormsenteret i Norskehavet har i løpet
av natten trukket inn over land på Helgeland. Kl. 10.00 i
formiddag registrerte klimastasjonen på Solvær III i Lurøy
et lufttrykk på 942,5 hPa.
- Det er rekord i Norge de siste 113 årene!

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©