Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 RETTELSE: - Drammen hadde fire tropedager, og Notodden bare tre ...


14.06.07: I forbindelse med den tropedagsoversikten som vi her på www.varviggo.no la ut på nettet i forgårs, ble det oppgitt at både Drammen og Notodden hadde hatt 4 tropedager. Beklager Notodden, 1 av tropedagene deres holdt bare 29,9 grader og strykes.
I en e-post i dag til www.varviggo.no sin ansvarlige redaktør spør statsmeteorolog John Smits ved Værvarslingsavdelingen på Meteorologisk institutt om det er korrekt at Notodden Flyplass hadde fire tropedager i den intense heten vi opplevde østafjells for noen dager siden.
Ifølge de foreliggende temperaturdataene fra de automatiske målingene ved Notodden Flyplass peker statsmeteorolog Smits på at det bare blir tre tropedager i og med at det lørdag 9. juni ble 29,9 grader i maksimumstemperatur (dette både som dagens og døgnets maksimumstemperatur).
Åpenbart er det gjort en feil hos meg i min opplisting her på www.varviggo.no. Notodden skal derfor - foreløpig - bare krediteres for tre tropedager!

Raskt temperaturfall
Den ustabile bygelufta som trakk sørover landet vårt torsdag og passerte hovedstadsområdet som en kaldfront mellom ca kl. 12 og 13 i dag, resulterte i lokalt kraftige regnbyger. På noen få minutter etter 12.00 falt temperaturen her på Dønski i vestre Bærum fra 12,6 grader til 7,0 grader! Det ble dermed kaldere midt på dagen i dag under en heftig, men kortvarig byge som ga 1,3 mm nedbør, enn det hadde vært i natt. Temperaturen falt til 0,9 grader under hva nattens minimumstemperatur hadde vært!

Maksimum og minimum
Det får meg til å minne om at minimumstemperaturen ikke bare registreres inntil klokka åtte om morgenen og at maksimumstemperaturen bare teller når den er nådd mellom åtte morgen og åtte kveld. Det er døgnets ekstremtemperaturer (maksimum
og minimum) som går inn i det historiske dataarkivet og omfatter det høyeste og laveste som er avlest/logget ut fra foregående dag kl. 20.00 sommertid til den dagen kl. 20.00 som vi betrakter.
- - -
"Down under", som jeg stadig henter fram data fra, logges eller avleses ekstremtemperaturene i døgnet kl. 09.00 - 09.00 lokal tid, men slik at maksimum blir ført på den dagen den vitterlig er målt og minimum er fra foregående dag kl. 09.00 til samme dag kl. 09.00 som den er logget ut/o servert.
Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©