Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 RETTELSE: - Buholmråsa Fyr i Osen på Fosen ikke ukens varmeste


11.01.08: Flere av våre faste lesere har i e-poster til oss i løpet av denne uken gjort oppmerksom på at 10,2 grader som maksimumstemperatur på Buholmråsa Fyr umulig kunne være riktig.
Hver søndag kveld - når vi her på Vær og vind har presentert et kort tilbakeblikk på uken som er i ferd med å renne ut - og ekstremtemperaturene som er blitt registrert, har vi skrevet at de er tatt fra "Varmest" og "Kaldest" på Meteorologisk institutts hjemmesider, dvs. øverst til høyre på forsiden. Vi har - til nå - tatt det for gitt at det er korrekte, gjennomsjekkete temperaturer og nedbørverdier som blir lagt ut der!
Etter forrige ukes feilregistrering forstår vi at vi ikke kan ta disse "Varmest" og "Kaldest" og "Våtest" som korrekte vær-data lenger. Og det er jo meget beklagelig i og med at dette er "flaggdata" som har en dominerende plassering både på Meteorologisk institutts egne nettsider (øverst til høyre på forsiden) og på tilsvarende plass på "yr.no".


- Hva er det riktige?
Idet vi skulle korrigere de nevnte 10,2 gradene fra Buholmråsa Fyr i Osen på Fosen fra sist søndag nå endelig en lørdags ettermiddag, nesten en uke etterpå, klikket vi oss inn på Instituttets eKlima-tjeneste for å se hva som virkelig ble maksimumstemperaturen der søndag den 6. januar 2008. Og hva fant vi der?
- Jo, 10,2 grader i maksimumstemperatur!
Derfor kan vi her og nå verken fortelle hva som ble den "korrigerte" maksimumstemperaturen på fyret der lengst nord på kysten av Sør-Trøndelag fylke, eller hva som for øvrig var det varmeste ellers i landet denne søndagen.
Ansvarlig redaktør for Meteorologisk institutts nettsider, informasjonsdirektør Heidi Lippestad, har tidligere forklart oss at disse tre ekstremdataene "Varmest", "Kaldest" og "Våtest" som gjelder foregående 12-timersperioder enten 07.00 - 19.00 normaltid eller 19.00 - 19.00 normaltid, bare blir liggende tilgjengelig ute på nettet i maksimum 24 timer. Så forsvinner de ute i det store intet - det er ingen lagringsfunksjon for dem som mer enn 24 timer i ettertid ønsker å få rekapitulert hva som hadde vært av ekstremer for temperatur og nedbør.
Så beklager, folkens, vi kan dessverre ikke gi dere hva som virkelig var varmest denne famøse søndag 6. januar anno 2008.
Vennlig hilsen
Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©