Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 SOMMERVARME IV: - Notodden varmest i landet også i dag, først ute med høysommervarme


08.05.08: De fleste stedene på Østlandet opplevde torsdag at det ble enda litt varmere enn det hadde vært onsdag. På Blindern ble det en grad varmere - på landets varmeste sted, Notodden Flyplass, 0,7*C varmere, akkurat nok til at det ble høysommerdag!

Selv om høytrykkssenteret har trukket seg sørøstover og torsdag kveld befinner seg over Sønderjylland og Nord-Tyskland, er det aller meste av Sør-Norge fortsatt dekket av det mektige høytrykket og derfor direkte påvirket av høytrykket. Det har også torsdag betydd svært lite vind og skyer, og dermed maksimal soloppvarming.

Notodden
Ikke minst solskinnet på asfalten på Notodden Flyplass bidro til at nettopp dette stedet også torsdag kunne skilte med landets høyeste maksimumstemperatur: 25,0 grader. Det er kriteriet for en dag med høysommer.
- Hyggelig at nettopp markeringen av frigjøringsdagen i 1945, med dertil hørende offisiell og privat flagging på dagen, var et nytt skritt mot de egentlige sommermånedene.

Allerede den 26. april
- Vi skriver altså datoen den 8. mai i dag. Den aller tidligste datoen for første dag med høysommer (høysommervarme), er - ifølge våre rekordoversikter - såpass tidlig som den 26. april. Den 26.4. for nøyaktig 15 år siden var det Halden-Prestebakke som var varmest i landet en maksimumstemperatur på 26,9 grader. I tillegg til at dette var den tidligste datoen for høysommervarme, var det samtidig den høyeste april-temperaturen i Norge siden 1913, dvs. i løpet av de foregående åtti årene, viser Vær og vinds
rekordoversikter.
I tillegg til at 26,9 grader er norgesrekorden på datoen 26. april, var det ikke bare værstasjonen Halden-Prestebakke som kunne glede seg over rekordtidlig høysommervarme. Også Sarpsborg-Brannstasjonen, Høland-Fosser i Akershus, Dønski i vestre Bærum, og Kongsberg kunne notere seg for høysommevarme i og med at maksimumstemperaturene også disse stedene var 25,0 eller høyere.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

SOMMERENS FØRSTE TROPEDAG: - Voss varmest i landet med 30,5*C i maksimum på Vangen; to andre steder hadde over 30

Mandal-Eigebrekk, 24.06.22: I NRK-Dagsrevyens
værmelding like før kl. 19.30 i kveld kunne statsmeteorolog
Siri Wiberg fortelle at Voss-Vossevangen hadde vært
varmest i landet i dag, lørdag, med 30,5*C, som dermed er
sommerhalvårets hittil høyeste!

Les mer


SOMMERENS HITTIL VARMESTE: -27,3*C på Gulsvik Jernbanestasjon i går

Mandal-Eigebrekk, 21.06.22: Ettersom eKlima hos
Meteorologisk institutt ble lagt ned pr 9.desember i fjor,
mistet Vær og Vind sin eneste kilde med oppdaterte data
om det norske været og klimaet.
Vi er ikke tilbudt noen fullgod erstatning...

Les mer


NORGESREKORDEN I MARS-VARME TI ÅR I DAG: - 23,1*C på Grimstad-Landvik i timene kl. 15.00 -- 16.00 og igjen 16.00 -- 17.00 den 27.3.2012

Mandal-Eigebrekk, 27.03.22: I ettermiddag er det på
dagen og timen ti år siden NIBIO-klimastasjonen Landvik
v/Grimstad logget ut 23,1 grader, som dermed ble den nye
varmerekorden i mars-varme som har stått siden.
Dagen før var det 21,5*C...

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©