Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 YR.NO: - Feil igjen i "Varmast"


Mandal-Eigebrekk, 12.07.08: - I kjent stil, kan man nærmest si, legger "yr.no" ut gale værdata under "varmast/kaldast"-seksjonen, påpeker Knut Halvorsen i to e-poster grytidlig lørdag morgen. - Hva skjer? spør vi. - Hvem kan svare oss?

Av værstatistiker Bernt Lie

Hver morgen og kveld sjekker vi her på Vær og vind "Varmast, kaldast og våtast" på førstesiden til "yr.no", det mange ganger daglig oppreklamerte felles nettstedet for NRK og Meteorologisk institutt.
- Men hva skjer egentlig med f.eks. temperaturdataene?
Fredag kveld ved 21.30-tiden lå Rena-Haugedalen som "varmast" i tidsrommet kl. 08 - 20 fredag 11. juli med temperaturen 24,1 grader. Lørdag morgen (i morges) er det rettet til Tynset-Hansmoen med 23,0 grader i maksimum i den samme dagterminen fredag!

Halvorsen skriver
- I kjent stil (kan man ærmest si) legger yr.no ut gale værdata under "varmest/kaldest"seksjonen. Tynset-Hansmoen var ikke varmest i perioden 8-20 den 11. juni. Den "æren" tilfaller et sted lengre sør i Østerdalen, Rena-Haugedalen, som målte 24,1 grader. Videre målte både Nesbyen og Voss 23,4 grader, dvs. 0,4 grader over Tynsets 23,0 grader.
- Men Observasjonsdivisjonen er muligens ikke så nøye med hverken tideler eller "hele" grader? Kanskje de bare glanser lett på topp-ti-listen og velger det som passer med dagsformen? undrer Halvorsen til slutt.

eKlima
På Instituttets eKlima-tjeneste - som vel å merke også er tilgjengelig for allmennheten - fremkommer Rena-Haugedalen, som Halvorsen skriver, med 24,1 grader som døgnets maksimum for datoen 11. juli. Det har vi selv sjekket nå lørdag morgen!
Når derfor "yr.no" lørdag morgen utroper Tynset-Hansmoen til "varmast" i dagterminen kl. 8 - 20 fredag 11.7., må "noen" ha overstyrt automatikken.
- Hvorfor? spør vi her på Vær og vind, og lurer på om "noen" på Meteorologisk institutt eller i "yr.no" sin NRK-redaksjon har noen forklaring på dagens nøtt og andre feilaktige informasjoner.
Glemte vi å ta med at NRK-Reiseradioens morgen-meteorolog lørdag plasserte Eik-Hove i Lund kommune i Sør-Rogaland i Agder i sin væroppsummering landet rundt ved 09.20-tiden? Der kom det 27,4 mm nedbør i natt, dvs. fra åtte i går kveld til åtte i morges og ble dermed det våteste stedet i natt.
Vi legger til at nattens nedbør på Eik-Hove utgjør mer enn en femdel av den normale nedbøren på stedet i hele juli, nøyaktig 21,9%. Juli-normalen på Eik-Hove i "dalstroka innafor" er 125 mm.


Tilbake

Nyheter

06.9.2003: - Novembervarmerekorden ble offentliggjort som første nyhet i NRK-Dagsrevyen av Vær og vinds ansvarlige

CY-Pafos, 06.09.22: Idag er det på en time nær
nitten år siden den nye og stadig gjeldende
norgesrekorden i novembervarme ble presentert
som toppslag på NRK- Dagsrevyen kl. 19.00 av
undertegnede og ikke statsmeteorologen
kveldens tv-værmelder...

Les mer


OM HISTORIELØSE VÆRVARSLINGSMETEOROLOGER: - Har de helt glemt de store september-rekordene?

Mandal-Eigebrekk, 04.09.22: I ettermiddagens sending på
NRK P1, Søndagsliv, uttrykte statsmeteorolog Terje Alsvik
Walløe stor entusiasme over at det nok en dag over i
høstmåneden september er temperaturer opp på 20-tallet
på de varmeste stedene...

Les mer


SKYBRUDDLIGNENDE BYGE GA 23,8 MM PÅ 14 MINUTTER: - Femteparten av augustnormalen kom da!

Mandal-Eigebrekk, 26.08.22: Den lokale gressklippingen
her på eiendommen fikk en brå slutt da himmelens sluser
åpnet seg. Det var kl. 12.39.
14 minutter senere, kl. 12.53, var bygeværet med torden
foreløpig over. Nedbørmåleren fanget opp 23,8 mm!

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©