Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 YR.NO: - Feil igjen i "Varmast"


Mandal-Eigebrekk, 12.07.08: - I kjent stil, kan man nærmest si, legger "yr.no" ut gale værdata under "varmast/kaldast"-seksjonen, påpeker Knut Halvorsen i to e-poster grytidlig lørdag morgen. - Hva skjer? spør vi. - Hvem kan svare oss?

Av værstatistiker Bernt Lie

Hver morgen og kveld sjekker vi her på Vær og vind "Varmast, kaldast og våtast" på førstesiden til "yr.no", det mange ganger daglig oppreklamerte felles nettstedet for NRK og Meteorologisk institutt.
- Men hva skjer egentlig med f.eks. temperaturdataene?
Fredag kveld ved 21.30-tiden lå Rena-Haugedalen som "varmast" i tidsrommet kl. 08 - 20 fredag 11. juli med temperaturen 24,1 grader. Lørdag morgen (i morges) er det rettet til Tynset-Hansmoen med 23,0 grader i maksimum i den samme dagterminen fredag!

Halvorsen skriver
- I kjent stil (kan man ærmest si) legger yr.no ut gale værdata under "varmest/kaldest"seksjonen. Tynset-Hansmoen var ikke varmest i perioden 8-20 den 11. juni. Den "æren" tilfaller et sted lengre sør i Østerdalen, Rena-Haugedalen, som målte 24,1 grader. Videre målte både Nesbyen og Voss 23,4 grader, dvs. 0,4 grader over Tynsets 23,0 grader.
- Men Observasjonsdivisjonen er muligens ikke så nøye med hverken tideler eller "hele" grader? Kanskje de bare glanser lett på topp-ti-listen og velger det som passer med dagsformen? undrer Halvorsen til slutt.

eKlima
På Instituttets eKlima-tjeneste - som vel å merke også er tilgjengelig for allmennheten - fremkommer Rena-Haugedalen, som Halvorsen skriver, med 24,1 grader som døgnets maksimum for datoen 11. juli. Det har vi selv sjekket nå lørdag morgen!
Når derfor "yr.no" lørdag morgen utroper Tynset-Hansmoen til "varmast" i dagterminen kl. 8 - 20 fredag 11.7., må "noen" ha overstyrt automatikken.
- Hvorfor? spør vi her på Vær og vind, og lurer på om "noen" på Meteorologisk institutt eller i "yr.no" sin NRK-redaksjon har noen forklaring på dagens nøtt og andre feilaktige informasjoner.
Glemte vi å ta med at NRK-Reiseradioens morgen-meteorolog lørdag plasserte Eik-Hove i Lund kommune i Sør-Rogaland i Agder i sin væroppsummering landet rundt ved 09.20-tiden? Der kom det 27,4 mm nedbør i natt, dvs. fra åtte i går kveld til åtte i morges og ble dermed det våteste stedet i natt.
Vi legger til at nattens nedbør på Eik-Hove utgjør mer enn en femdel av den normale nedbøren på stedet i hele juli, nøyaktig 21,9%. Juli-normalen på Eik-Hove i "dalstroka innafor" er 125 mm.


Tilbake

Nyheter

NORGESREKORDEN I MARS-VARME TI ÅR I DAG: - 23,1*C på Grimstad-Landvik i timene kl. 15.00 -- 16.00 og igjen 16.00 -- 17.00 den 27.3.2012

Mandal-Eigebrekk, 27.03.22: I ettermiddag er det på
dagen og timen ti år siden NIBIO-klimastasjonen Landvik
v/Grimstad logget ut 23,1 grader, som dermed ble den nye
varmerekorden i mars-varme som har stått siden.
Dagen før var det 21,5*C...

Les mer


SOMMERTID FRA KL. 03.00 CEST I NATT: - Da er alle klokker i Europa stilt EN TIME FRAM

Mandal-Eigebrekk, 27.03.22: For 43. gang på rad ble det
innført sommertid i Europa. Presis kl. 02.00 ble alle klokker
automatisk stilt én time FRAM. De tre
hovedobservasjonstidene for all værtjeneste ble plutselig
kl. 08.00, 14.00 og 20.00 CEST...

Les mer


SOMMERÅPNING UNDER REKORDHØYTRYKK: - Snøklokker, krokus, danske fioler og norske påskeliljer møtte oss...

Mandal-Eigebrekk, 20.03.22: Deilig å slippe fra isholkede
turveier i Bærum og å komme ned til våren på Sørlandet.
Her på matrikkelen, som grenser til Skagerrak, har
snøklokker og krokus, danske fioler og norske påskeliljer
slått ut i full blomst!

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©