Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 DOWN UNDER: - Darwin i Northern Territory har satt ny tørkerekord: 168 døgn uten noe nedbør


Darwin/Bærum, 24.09.08: Onsdag morgen kl. 09.00 lokal tid - kl. 01.00 norsk sommertid - kunne Bureau of Meteorology i delstatshovedstaden Darwin konstatere den 168. dagen på rad uten noe nedbør. Sist det kom nedbør, var den 9. april. Vi har detaljene.

- På søndag morgen den 21. september hadde regnmåleren på Darwin Airport gått i 165 døgn uten å registrere en eneste regndråpe. Dette er den lengste perioden med "regnfrie" dager ved flyplassen i Darwin der værmålingene begynte i 1941. Den tidligere lengste tørkeperioden var på 164 døgn, fra den 7. mai til 17. oktober 1976, skriver Bureau of Meteorology, Northern Territorys regionale kontor i et nyhetsoppslag mandag.
Verken mandag, tirsdag eller onsdag morgen kom det noe regn eller annen form for nedbør i Darwin. Så i morges ble det den 168. dagen med tørke i delstatshovedstaden der oppe i nord (Top End) på verdens største øy.

Den 9. april
Den seneste nedbøren i Darwin kom den 9. april. Da ble det målt 0,4 mm.
- Mens Darwins tørkeperiode vanligvis rekker over peioden 1. mai - 30. september, har Darwin aldri opplevd en komplett tørr tørkeperiode. Det er fortsatt snautt en uke til den offisielle slutten på tørkeperioden er over, konstaterte Sam Cleland, direktøren for Northern Territory Climate Services Centre.

Forbi Darwin
Mens Darwin har vært helt uten nedbør ut gjennom snart et halvt år, har det vært "regnforekomster" i andre deler av Top End, som denne delen av NT kalles. I den siste uken eller så kunne man i Darwins forsteder se noen lette regnbyger.
- Dette er naturens gang her oppe i Top End. Ett område kan få en enkelt avkjølende byge, mens man på den andre siden av gaten har det helt tørt, forklarte Cleland.

I 1976
Den tidligere tørkerekorden forekom i 1976. Det året fulgte vårsesongen september - november med den minste sesongnedbøren til nå.
- Forholdene i år er helt annerledes enn i 1976, så det er ingen grunn til å vente en gjentakelse av den vårtørken. Vi er for tiden i en nøytral fase av El Niño - La Niño-syklusen i år. Så det er ingen grunn til å vente verken en spesielt tørr eller våt "Build-up"-periode nå, avsluttet direktør Sam Cleland.

- Mooot norrrmalt
I perioden april - september (vinterhalvåret) down under er de offisielle normalene (1961 - 1990) for månedsnedbøren på Darwin Airport disse:
* april = 85,2 mm
* mai = 28,9 mm
* juni = 1,7 mm!
* juli = 1,0 mm!!
* august = 7,7 mm
* september = 18,7 mm.

Opptil 37 grader
Etter hva Vær og vind har funnet på de enkelte månedsoversiktene over værforholdene på Darwin Airport fra 10. april, har den høyeste temperaturen vært de 37,0 gradene som ble logget ut den 10. september.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

ORANSJE FAREVARSEL OM STYRTREGN I VESTFOLD OG ØSTFOLD TORSDAG: - Da var skybruddet over Tjøme over for tre timer siden

Børum, 01.08.21: På Meteorologisk institutt nettside --
som Kommunikasjon er ansvarlig for -- ble det lagt ut
oransje farevarsel for styrtregn i Vestfold og Østfold kl.
11.50, samtidig med at de nye norgesrekordene for
korttidsnedbør var målt...

Les mer


REGNMÅLREN PÅ TJØME FIKK FULLTREFF AV SKYBRUDD TORSDAG MORGEN: - På halvannen time ble 13% mer enn månedsnormalen for juli fanget opp

Bærum, 30.07.21: Mens Vær og Vind opplevde danske
sommerregnbyger torsdag morgen, ble det fulltreff av det
lokale skybruddet over Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme i den
offisielle måleren på 27420 TJØME. På litt over en time var
månedsnormalen nådd!

Les mer


NORDJYSK SKYBRUDD TRAFF IKKE DMIs REGNMÅLERE: - "Bare" 3,8 mm på ti minutter i byen Tylstrup

DK-Bredsten, 28.07.21: Det voldsomme skybruddet som
Vær og Vind passerte gjennom på E 39 i går ettermiddag,
traff ingen av DMI sine offisielle regnmålere. Vi har dagen
derpå gått gjennom hva de ulike stedene fikk, ifølge DMIs
nettsider.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©