Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 HØYSOMMERVARMEN I JULI: - Landets varmeste sted hadde 11 høysommerdager


Mandal-Eigebrekk, 06.08.10: Den av Meteorologisk institutts værstasjoner som registrerte flest høysommerdager i juli, var Gulsvik ved inngangen til Hallingdalen. Der ble det 11 slike hete sommerdager.
"Nestemann" hadde 7. Vær og vind gir deg detaljene.


Klimatologisk månedsoversikt fra Klimadivisjonen på Meteorologisk institutt har ingen tabellkolonne for antall høysommerdager, dvs. dager (døgn) da maksimumstemperaturen er 25,0 grader eller enda høyere.
Vær og vind satte oss fore å kartlegge disse. Fra Mandal i sør til Bardufoss i nord forekom det høysommer fra én til 11 dager - mange av værstasjonene hadde ikke noen høysommerdager i det hele tatt!

Fire dager på rad
Høysommervarmevinneren Gulsvik Jernbanestasjon ved Krøderen hadde flest høysomerdager på rad, nemlig fire: Lørdag 3. juli t.o.m. tirsdag 6. juli.
Tre høysomerdager på rad hadde igjen Gulsvik, nemlig den 10. t.o.m. den 12., Sunndalsøra den 15. t.o.m. den 17., Åfjord på Fosen den den 16. t.o.m. den 18., Værnes, Verdal-Egge, Kjøbli i Snåsa, og Namsskogan i Nord-Trøndelag alle den 16. t.o.m. den 18.

Vær og vinds høysommervarmeoversikt
Dette var de offisielle klimastasjonene til Meteorologisk institutt som registrerte flest høysommerdager i juli ifølge vår eksklusive oversikt:

¤ 11 på Gulsvik Jernbanestasjon

¤¤ 7 på Gvarv-Nes i Telemark, Sunndalsøra III, Kotsøy Jernbanestasjon i Midtre Gauldal, og Verdal-Reppe i Nord-Trøndelag

¤¤ 6 på Drammen-Berskog, Tafjord på indre Sunnmøre, Åfjord III på Fosen, Værnes, Steinkjer-Søndre Egge, Namsskogan i Nord-Trøndelag, og Saltdal i Nordland

¤¤ 5 på Nesbyen-Todokk, Kongsberg Brannstasjon, Lærdal IV-Lærdalsøyri, Meråker-Egga, Kjøbli i Snåsa, og Gartland Jernbanestasjon i Grong

¤¤ 4 på Rakkestad i Østfold, Veggli II i Numedal, Notodden Flyplass, Marstein Jernbanestasjon ved Åndalsnes, Selbu V i Sør-Trøndelag, Frosta i Nord-Trøndelag, og Namsos Lufthavn

¤¤ 3 på Roverud ved Kongsvinger, Rena-Haugedalen i Østerdalen, Hamar III, Tveitsund i Nissedal i Vest-Telemark, Kvamsøy i Hardanger, Førde-Tefre i Sunnfjord, Stryn-Kroken i Nordfjord, og Stjørdal-Kvithamar i Nord-Trøndelag

¤¤ 2 på Trysil Vegstasjon, Aurskog II i Akershus, Sarpsborg Brannstasjon, Hakadal Jernbanestasjon, Kongsvinger, Flisa II i Solør, Evenstad-DIH i Østerdalen, Lillehammer-Sætherengen, Konnerud ved Drammen, Sande-Galleberg i Vestfold, Nelaug-Jernbanestasjonen i Aust-Agder, Byglandsfjord-Solbakken, Fister-Sigmundstad i Ryfylke, Sauda, Voss-Vossevangen, Modalen III i Nordhordland, Sandane i Gloppen i Nordfjord, Sandane Lufthavn, Molde Lufthavn, Tågdalen i Surnadal, Soknedal Jernbanestasjon i Midtre Gauldal, Trondheim-Voll, Mo i Rana Lufthavn, og Hjartåsen Jernbanestasjon i Rana.

Ytterligere 27 av Instituttets værstasjoner kunne notere seg for én eneste høysommerdag, bl.a. Oslo-Blindern. I en normal juli-måned skal det være fem slike på Blindern.
- Rekorden fra juli for 16 år siden (1994) er 24, mens det i 1955 var 23, ifølge Vær og vinds rekordoversikter. Det var fellesferiemåneder, det, konstaterer vi.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

TRE TIDELER FRA JANUAR-NORGESREKORDEN: - Tafjord slo til med 18,7 grader natt til i går

Bærum, 30.01.24: - Fønvind i indre fjordstrøk på
Sunnmøre natt til mandag førte til at det i timen
mellom ti og elleve på kvelden i Tafjord ble logget ut
en maks.temp. på anseelige 18,7 grader, ser Vær og
Vind av data på seklima hos Meteorologiske

Les mer


TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C

Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og
Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal-
Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i
maksimumstemperatur. Det er tangering av den
bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme
fra Drammen!

Les mer


FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september

Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet
rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En
foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye
klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde
28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©