Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 HØYSOMMERVARMEN I JULI: - Landets varmeste sted hadde 11 høysommerdager


Mandal-Eigebrekk, 06.08.10: Den av Meteorologisk institutts værstasjoner som registrerte flest høysommerdager i juli, var Gulsvik ved inngangen til Hallingdalen. Der ble det 11 slike hete sommerdager.
"Nestemann" hadde 7. Vær og vind gir deg detaljene.


Klimatologisk månedsoversikt fra Klimadivisjonen på Meteorologisk institutt har ingen tabellkolonne for antall høysommerdager, dvs. dager (døgn) da maksimumstemperaturen er 25,0 grader eller enda høyere.
Vær og vind satte oss fore å kartlegge disse. Fra Mandal i sør til Bardufoss i nord forekom det høysommer fra én til 11 dager - mange av værstasjonene hadde ikke noen høysommerdager i det hele tatt!

Fire dager på rad
Høysommervarmevinneren Gulsvik Jernbanestasjon ved Krøderen hadde flest høysomerdager på rad, nemlig fire: Lørdag 3. juli t.o.m. tirsdag 6. juli.
Tre høysomerdager på rad hadde igjen Gulsvik, nemlig den 10. t.o.m. den 12., Sunndalsøra den 15. t.o.m. den 17., Åfjord på Fosen den den 16. t.o.m. den 18., Værnes, Verdal-Egge, Kjøbli i Snåsa, og Namsskogan i Nord-Trøndelag alle den 16. t.o.m. den 18.

Vær og vinds høysommervarmeoversikt
Dette var de offisielle klimastasjonene til Meteorologisk institutt som registrerte flest høysommerdager i juli ifølge vår eksklusive oversikt:

¤ 11 på Gulsvik Jernbanestasjon

¤¤ 7 på Gvarv-Nes i Telemark, Sunndalsøra III, Kotsøy Jernbanestasjon i Midtre Gauldal, og Verdal-Reppe i Nord-Trøndelag

¤¤ 6 på Drammen-Berskog, Tafjord på indre Sunnmøre, Åfjord III på Fosen, Værnes, Steinkjer-Søndre Egge, Namsskogan i Nord-Trøndelag, og Saltdal i Nordland

¤¤ 5 på Nesbyen-Todokk, Kongsberg Brannstasjon, Lærdal IV-Lærdalsøyri, Meråker-Egga, Kjøbli i Snåsa, og Gartland Jernbanestasjon i Grong

¤¤ 4 på Rakkestad i Østfold, Veggli II i Numedal, Notodden Flyplass, Marstein Jernbanestasjon ved Åndalsnes, Selbu V i Sør-Trøndelag, Frosta i Nord-Trøndelag, og Namsos Lufthavn

¤¤ 3 på Roverud ved Kongsvinger, Rena-Haugedalen i Østerdalen, Hamar III, Tveitsund i Nissedal i Vest-Telemark, Kvamsøy i Hardanger, Førde-Tefre i Sunnfjord, Stryn-Kroken i Nordfjord, og Stjørdal-Kvithamar i Nord-Trøndelag

¤¤ 2 på Trysil Vegstasjon, Aurskog II i Akershus, Sarpsborg Brannstasjon, Hakadal Jernbanestasjon, Kongsvinger, Flisa II i Solør, Evenstad-DIH i Østerdalen, Lillehammer-Sætherengen, Konnerud ved Drammen, Sande-Galleberg i Vestfold, Nelaug-Jernbanestasjonen i Aust-Agder, Byglandsfjord-Solbakken, Fister-Sigmundstad i Ryfylke, Sauda, Voss-Vossevangen, Modalen III i Nordhordland, Sandane i Gloppen i Nordfjord, Sandane Lufthavn, Molde Lufthavn, Tågdalen i Surnadal, Soknedal Jernbanestasjon i Midtre Gauldal, Trondheim-Voll, Mo i Rana Lufthavn, og Hjartåsen Jernbanestasjon i Rana.

Ytterligere 27 av Instituttets værstasjoner kunne notere seg for én eneste høysommerdag, bl.a. Oslo-Blindern. I en normal juli-måned skal det være fem slike på Blindern.
- Rekorden fra juli for 16 år siden (1994) er 24, mens det i 1955 var 23, ifølge Vær og vinds rekordoversikter. Det var fellesferiemåneder, det, konstaterer vi.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

NORGESREKORDEN I MARS-VARME TI ÅR I DAG: - 23,1*C på Grimstad-Landvik i timene kl. 15.00 -- 16.00 og igjen 16.00 -- 17.00 den 27.3.2012

Mandal-Eigebrekk, 27.03.22: I ettermiddag er det på
dagen og timen ti år siden NIBIO-klimastasjonen Landvik
v/Grimstad logget ut 23,1 grader, som dermed ble den nye
varmerekorden i mars-varme som har stått siden.
Dagen før var det 21,5*C...

Les mer


SOMMERTID FRA KL. 03.00 CEST I NATT: - Da er alle klokker i Europa stilt EN TIME FRAM

Mandal-Eigebrekk, 27.03.22: For 43. gang på rad ble det
innført sommertid i Europa. Presis kl. 02.00 ble alle klokker
automatisk stilt én time FRAM. De tre
hovedobservasjonstidene for all værtjeneste ble plutselig
kl. 08.00, 14.00 og 20.00 CEST...

Les mer


SOMMERÅPNING UNDER REKORDHØYTRYKK: - Snøklokker, krokus, danske fioler og norske påskeliljer møtte oss...

Mandal-Eigebrekk, 20.03.22: Deilig å slippe fra isholkede
turveier i Bærum og å komme ned til våren på Sørlandet.
Her på matrikkelen, som grenser til Skagerrak, har
snøklokker og krokus, danske fioler og norske påskeliljer
slått ut i full blomst!

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©