Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 HØYSOMMERVARMEN I JULI: - Landets varmeste sted hadde 11 høysommerdager


Mandal-Eigebrekk, 06.08.10: Den av Meteorologisk institutts værstasjoner som registrerte flest høysommerdager i juli, var Gulsvik ved inngangen til Hallingdalen. Der ble det 11 slike hete sommerdager.
"Nestemann" hadde 7. Vær og vind gir deg detaljene.


Klimatologisk månedsoversikt fra Klimadivisjonen på Meteorologisk institutt har ingen tabellkolonne for antall høysommerdager, dvs. dager (døgn) da maksimumstemperaturen er 25,0 grader eller enda høyere.
Vær og vind satte oss fore å kartlegge disse. Fra Mandal i sør til Bardufoss i nord forekom det høysommer fra én til 11 dager - mange av værstasjonene hadde ikke noen høysommerdager i det hele tatt!

Fire dager på rad
Høysommervarmevinneren Gulsvik Jernbanestasjon ved Krøderen hadde flest høysomerdager på rad, nemlig fire: Lørdag 3. juli t.o.m. tirsdag 6. juli.
Tre høysomerdager på rad hadde igjen Gulsvik, nemlig den 10. t.o.m. den 12., Sunndalsøra den 15. t.o.m. den 17., Åfjord på Fosen den den 16. t.o.m. den 18., Værnes, Verdal-Egge, Kjøbli i Snåsa, og Namsskogan i Nord-Trøndelag alle den 16. t.o.m. den 18.

Vær og vinds høysommervarmeoversikt
Dette var de offisielle klimastasjonene til Meteorologisk institutt som registrerte flest høysommerdager i juli ifølge vår eksklusive oversikt:

¤ 11 på Gulsvik Jernbanestasjon

¤¤ 7 på Gvarv-Nes i Telemark, Sunndalsøra III, Kotsøy Jernbanestasjon i Midtre Gauldal, og Verdal-Reppe i Nord-Trøndelag

¤¤ 6 på Drammen-Berskog, Tafjord på indre Sunnmøre, Åfjord III på Fosen, Værnes, Steinkjer-Søndre Egge, Namsskogan i Nord-Trøndelag, og Saltdal i Nordland

¤¤ 5 på Nesbyen-Todokk, Kongsberg Brannstasjon, Lærdal IV-Lærdalsøyri, Meråker-Egga, Kjøbli i Snåsa, og Gartland Jernbanestasjon i Grong

¤¤ 4 på Rakkestad i Østfold, Veggli II i Numedal, Notodden Flyplass, Marstein Jernbanestasjon ved Åndalsnes, Selbu V i Sør-Trøndelag, Frosta i Nord-Trøndelag, og Namsos Lufthavn

¤¤ 3 på Roverud ved Kongsvinger, Rena-Haugedalen i Østerdalen, Hamar III, Tveitsund i Nissedal i Vest-Telemark, Kvamsøy i Hardanger, Førde-Tefre i Sunnfjord, Stryn-Kroken i Nordfjord, og Stjørdal-Kvithamar i Nord-Trøndelag

¤¤ 2 på Trysil Vegstasjon, Aurskog II i Akershus, Sarpsborg Brannstasjon, Hakadal Jernbanestasjon, Kongsvinger, Flisa II i Solør, Evenstad-DIH i Østerdalen, Lillehammer-Sætherengen, Konnerud ved Drammen, Sande-Galleberg i Vestfold, Nelaug-Jernbanestasjonen i Aust-Agder, Byglandsfjord-Solbakken, Fister-Sigmundstad i Ryfylke, Sauda, Voss-Vossevangen, Modalen III i Nordhordland, Sandane i Gloppen i Nordfjord, Sandane Lufthavn, Molde Lufthavn, Tågdalen i Surnadal, Soknedal Jernbanestasjon i Midtre Gauldal, Trondheim-Voll, Mo i Rana Lufthavn, og Hjartåsen Jernbanestasjon i Rana.

Ytterligere 27 av Instituttets værstasjoner kunne notere seg for én eneste høysommerdag, bl.a. Oslo-Blindern. I en normal juli-måned skal det være fem slike på Blindern.
- Rekorden fra juli for 16 år siden (1994) er 24, mens det i 1955 var 23, ifølge Vær og vinds rekordoversikter. Det var fellesferiemåneder, det, konstaterer vi.
Copyright: Bernt Lie


Tilbake

Nyheter

06.9.2003: - Novembervarmerekorden ble offentliggjort som første nyhet i NRK-Dagsrevyen av Vær og vinds ansvarlige

CY-Pafos, 06.09.22: Idag er det på en time nær
nitten år siden den nye og stadig gjeldende
norgesrekorden i novembervarme ble presentert
som toppslag på NRK- Dagsrevyen kl. 19.00 av
undertegnede og ikke statsmeteorologen
kveldens tv-værmelder...

Les mer


OM HISTORIELØSE VÆRVARSLINGSMETEOROLOGER: - Har de helt glemt de store september-rekordene?

Mandal-Eigebrekk, 04.09.22: I ettermiddagens sending på
NRK P1, Søndagsliv, uttrykte statsmeteorolog Terje Alsvik
Walløe stor entusiasme over at det nok en dag over i
høstmåneden september er temperaturer opp på 20-tallet
på de varmeste stedene...

Les mer


SKYBRUDDLIGNENDE BYGE GA 23,8 MM PÅ 14 MINUTTER: - Femteparten av augustnormalen kom da!

Mandal-Eigebrekk, 26.08.22: Den lokale gressklippingen
her på eiendommen fikk en brå slutt da himmelens sluser
åpnet seg. Det var kl. 12.39.
14 minutter senere, kl. 12.53, var bygeværet med torden
foreløpig over. Nedbørmåleren fanget opp 23,8 mm!

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©