Samarbeids- partnere:





|
STORMGEO: - Aftenposten, VG og Dagbladet hadde i går temperaturer fra en værstasjon som ble nedlagt for ti år siden
Mandal-Eigebrekk, 25.05.12: - Hvordan kan du stole på værvarslene fra StormGeo på Nøstetangen i Bergen når de oppgir temperaturer fra steder som Meteorologisk institutt la ned for mange år siden? lurer Vær og vind på. - Følger de ikke med på nettet?!
På værsidene i noen av de avisene som Vær og vind pløyer gjennom daglig, forekommer det fra tid til annen at det dukker opp steder på værkartet der Meteorologisk institutt har lagt ned virksomheten for opptil mange år siden. I går, torsdag 24. mai, skjedde det igjen. Som "Kaldest" i den faste spalten på værsidene i både Aftenposten, VG og Dagbladet dukket stedet Oteren opp med sine minus 4,2 grader. - OK da, sier du kanskje, men hvor i alle dager er Oteren? Svømmer den ett eller annet sted?
- Nedlagt f.o.m. 2003 De faktiske forhold er nemlig disse når det gjelder oteren med stor O. Etter ca 13 års virksomhet ble værstasjonen Oteren i Storfjord kommune i Nord-Troms lagt ned. Ingen værdata har tilflytt verken Meteorologisk institutt eller andre nasjonale eller internasjonale værsentraler etter 31.12.2002. Oterens internasjonale kjennings"signal" var 01035.
- Ny 01035 Inntil november i fjor. Da opprettet Meteorologisk institutt sin nye automatiske værstasjon 91130 LYNGEN-GJERDVASSBU i 710 meters høyde i Lyngen kommune i Nord-Troms. Dette nye stedet fikk da tildelt det internasjonale synop-nummeret 01035. (01 står for Norge, og de tre siste sifrene 035 er eksklusive for Lyngen-Gjerdvassbu f.o.m. 1. november 2011). Hos StormGeo på Nøstetangen har meteorologene ikke oppfanget denne nyheten - derfor var det Oteren i Storfjord som var kaldest i landet med en minimumstemperatur på minus 4,2 grader natt til onsdag i samtlige av de avisene som StormGeo leverer værdata til i deres torsdagsutgaver. - Eller var det vikaren for internbudet hos StormGeo som onsdagskvelden hadde ansvaret for å produsere værsidene til en rekke aviser?
- Vinjeøra lenge leve ... Vær og vind lurer på når de skal rydde opp i stasjonsoversiktene sine. Det er ikke så lenge siden det var "varmest" i landet på Vinjeøra (i Hemne kommune i Sør-Trøndelag). Virkeligheten var at den dagen i midten av april at det var Marstein Jernbanestasjon ved Raumabanen (første stasjon før Åndalsnes) som var varmest i landet - et åpenbart varmt sted i et annet fylke enn hva StormGeo hadde kunnet meddele omverdenen. Fredagsmorgenhilsen fra havblikk og nydelig sommervær lengst sør i landet v/Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C
Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal- Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i maksimumstemperatur. Det er tangering av den bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme fra Drammen!
Les mer |
FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september
Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde 28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.
Les mer |
SOMMERENS TREDJE TROPENATT: - Ikke kjøligere enn 20,6 grader på Hammerfest Lufthavn i natt
Bærum, 03.08.23: Temperaturen i natt på Hammerfest Lufthavn gikk ikke under 20,6 grader mellom åtte i går kveld og åtte i morges. Vær og Vind kan dermed notere årets -- og sommerens -- tredje tropenatt i det laaange landet vårt...
Les mer |
Nyhetsarkiv
|