Samarbeids- partnere:





|
MER REGN: - Det kan ventes opptil 40 til 60 mm nedbør østafjells på 24 timer
Mandal-Eigebrekk, 28.07.12: (NY!) Det omfattende bygeværsområdet som lørdag formiddag trekker nordover på Østlandet og i Telemark, hadde allerede fram til åtte i morges gitt en del nedbør lokalt i Hedmark, Akershus og Telemark - som en liten begynnelse.
Ved 10-tiden lørdag formiddag hadde nordkanten av den mest aktive delen av bygeværsområdet nådd Fagernes og Lillehammer. Bredden på nedbørområdet dekket da vestlige deler av Østfold, Oslofjorden, Vestfold, Buskerud, Telemark og Aust-Agder. Radarbildene fra Meteorologisk institutt var svært vanskelig å få ut på internettsøk, antakelig fordi trafikken til den delen av nettportalen "yr.no" var for stor.
Allerede før kl. 09.30 hadde de første regndryppene meldt seg hos oss aller lengst sør på Sørlandet. Slik Vær og vind kunne se av "opphakkede" radarbilder, var retningen på nedbørområdet forandret fra nordnordøst til nordnordvest. Dermed regner vi med at Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder får mest nedbør når uværet trekker etter denne "nye" retningen.
- OBS-varsel For eksempel for Vær og vinds hjemmebase, Dønski i Bærum, ligger følgende OBS-varsel ute fra kl. 06.30, for områdene Østlandet og Telemark: - Lørdag vil et bygeværsområde bevege sege sørfra inn over Østlandet og østlige del av Telemark. I løpet av dagen trekker bygenedbøren seg nordover og østover mot Sverige. Lokalt kan det forekomme kraftige regnbyger som kan gi mye nedbør. Det ventes stor lokal variasjon i nedbørmengde, og det er stor usikkerhet med hensyn til nøyaktig hvilke områder som får de største nedbørmengdene. Vestlige deler av Telemark og Buskerud får relativt lite nedbør, heter det i OBS-varselet fra Meteorologisk institutt. Fra gårsdagens nedbørprognose på ulike steder østafjells for lørdagens nedbør dreier det seg om i hovedsak mellom 40 og 60 mm nedbør.
- Fram til kl. 08.00 På grunn av den korte tiden i de tidlige morgentimene som bygeværet gjorde seg gjeldende, var det i hovedsak mellom 10 og 20 mm nedbør som var kommet fram til morgenobservasjonen eller morgenutloggingen kl. 08.00. Ett unntak var nedbørstasjonen Møsvatn-Haug i Tinn kommune i Telemark som fortsatt ligger ute på eKlima med 124,1 mm. Her dreier det seg åpenbart om en feilkoding da meldingen skulle innrapporteres via utstasjonert PC eller som SMS-melding på mobilen. Dette er nedbøren fram til kl. 08.00 sommertid som vi har funnet på eKlima:
¤ 21,6 mm Kjeller Flyplass ¤ 16,6 mm Østre Toten-Apelsvoll ¤ 14,9 mm Nes på Hedmark ¤ 14,8 mm Drangedal II i Telemark ¤ 14,3 mm Kise på Hedmark ¤ 12,9 mm Flisa II i Solør ¤ 10,1 mm Åkrestrømmen i ytre Rendal.
- Svært variabelt i Oslo Nordøst i Oslo ser det ut til å ha kommet mest; her er noen summer fra byen:
¤ 7,8 mm Oslo-Haugenstua ¤ 0,8 mm Oslo-Blindern ¤ 0,5 mm Tryvasshøgda ¤ 0,3 mm Bjørnholt i Nordmarka.
- I mandalsdistriktet Ved 12-tiden gikk neddbøren over fra enkelte regndrypp til tett yr og småregn der synsvidda (siktbarheten) gikk ned mot 1.500 meter. Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
TIENDE HØYESTE JANUAR-MÅLING I FORGÅRS: - Marstein Jernbanestasjon ved Åndalsnes nådde 17,0*C på onsdag
Bærum, 27.01.23: En aldri så liten værnyhet har unngått all medieoppmerksomhet: Under onsdagens varmluftsfremstøt i Midt-Norge nådde høyeste maks.temp. 17,0 grader. Det kvalifiserte til en tiendeplass på Vær og Vinds TI-PÅ-TOPP-liste for januar!
Les mer |
06.9.2003: - Novembervarmerekorden ble offentliggjort som første nyhet i NRK-Dagsrevyen av Vær og vinds ansvarlige
CY-Pafos, 06.09.22: Idag er det på en time nær nitten år siden den nye og stadig gjeldende norgesrekorden i novembervarme ble presentert som toppslag på NRK- Dagsrevyen kl. 19.00 av undertegnede og ikke statsmeteorologen kveldens tv-værmelder...
Les mer |
OM HISTORIELØSE VÆRVARSLINGSMETEOROLOGER: - Har de helt glemt de store september-rekordene?
Mandal-Eigebrekk, 04.09.22: I ettermiddagens sending på NRK P1, Søndagsliv, uttrykte statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe stor entusiasme over at det nok en dag over i høstmåneden september er temperaturer opp på 20-tallet på de varmeste stedene...
Les mer |
Nyhetsarkiv
|