Samarbeids- partnere:





|
MET.NO: - Nettportalen til Meteorologisk institutt har fortsatt liggende det fatale feilvarselet for "Frida"
Mandal-Eigebrekk, 10.08.12: Nokså nøyaktig 96 timer - fire døgn - etter at ekstremregnværet "Frida" forårsaket skader i 200-millionersklassen nordvest for Drammen, ligger nyhetsoppslaget om at ekstremværet "Frida" går mot slutten". Hvordan er det mulig?
_____________________________________
Kommentar av værstatistiker Bernt Lie _____________________________________
Met.no er Meteorologisk institutts egen nettportal. På denne portalen kan du som nest nyeste oppslag, datert 06.08.2012, lese at ekstremværet "Frida" går mot slutten og at det natt til tirsdag ventes avtagende bygeaktivitet. Den illustrerende kartskissen viser hvordan nedbøren i det sørlige Norge ville fordele seg i de 24 timene mellom mandag 6.8. kl. 10.00 UTC (12.00 norsk sommertid) og samme tid dagen etter. For Drammen og de to eikerkommunene er det ikke tegnet inn nedbør at det skulle komme over 10 mm! I nabodalføret vestenfor, Numedal og Lågendalen, er det tegnet inn områder for inntil 10 og henholdsvis inntil 20 mm nedbør.
- 137,5 mm på Skotselv Idet denne kommentartikkelen skrives fredag kveld, får vi telefon fra Skotselv, Øvre Eiker kommune, der en av beboerne i Kjemperudveien fikk 137,5 mm i sin digitale nedbørmåler under ekstremværet "Frida".
- Neste nyhet Det ferskeste nyhetsoppslaget på met.no bærer tittelen "Vått, men ikke ekstremt". Undertittelen lyder "Under gårsdagens uvær fordelte nedbørmengdene seg litt annerledes enn varslet". Brødteksten innledes slik: - Agder slapp litt lettere unna enn antatt, deler av Buskerud fikk mer... Dette siste ble publisert tirsdag formiddag - og ligger fortsatt ute fredag kveld i skrivende stund, tre og et halvt døgn etter at saken ble skrevet og lagt ut på nettportalen. - Hvordan er det mulig?
- Redaktøren på ferie Ansvarlig redaktør for Meteorologisk institutts egen nettportal, met.no, er Heidi Lippestad, direktør for strategi og samfunnskontakt. Vær og vind vet at hun er på ferie akkurat nå og har vært det i denne uken. Men det må da være en ferievikar som burde ha tatt grep og korrigert, oppdatert - eller rett og slett strøket fra arkivet - disse to famøse oppslagene. Direkte avslørende er det at bakgrunnsanalysen for den fatale feilvarslingen av ekstremværet "Frida" fortsatt pryder Meteorologisk institutts egen nettportal.
Tilbake
|
 Nyheter
TIENDE HØYESTE JANUAR-MÅLING I FORGÅRS: - Marstein Jernbanestasjon ved Åndalsnes nådde 17,0*C på onsdag
Bærum, 27.01.23: En aldri så liten værnyhet har unngått all medieoppmerksomhet: Under onsdagens varmluftsfremstøt i Midt-Norge nådde høyeste maks.temp. 17,0 grader. Det kvalifiserte til en tiendeplass på Vær og Vinds TI-PÅ-TOPP-liste for januar!
Les mer |
06.9.2003: - Novembervarmerekorden ble offentliggjort som første nyhet i NRK-Dagsrevyen av Vær og vinds ansvarlige
CY-Pafos, 06.09.22: Idag er det på en time nær nitten år siden den nye og stadig gjeldende norgesrekorden i novembervarme ble presentert som toppslag på NRK- Dagsrevyen kl. 19.00 av undertegnede og ikke statsmeteorologen kveldens tv-værmelder...
Les mer |
OM HISTORIELØSE VÆRVARSLINGSMETEOROLOGER: - Har de helt glemt de store september-rekordene?
Mandal-Eigebrekk, 04.09.22: I ettermiddagens sending på NRK P1, Søndagsliv, uttrykte statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe stor entusiasme over at det nok en dag over i høstmåneden september er temperaturer opp på 20-tallet på de varmeste stedene...
Les mer |
Nyhetsarkiv
|