Samarbeids- partnere:





|
MYE PENVÆR: - Lokalt i Rogaland var det hele 13 penværsdager i februar, som i Sauda
Bærum, 04.03.13: To av de minst iøynefallende kolonnene i værtabbelene til Klimatologisk månedsoversikt fra Klimadivisjonen på Met.no, er de to kolonnene for antall penværsdager og helt overskyede dager. Det mest solrike ble 13 av 28 dager med penvær.
Ved 62 av de til sammen 296 vær- og nedbørstasjonene som er med i tabelloppsettet i Klimatologisk oversikt, får vi også oversikt over hvor det har vært flest eller færrest penværsdager, eller tilsvarende for helt overskyede dager. Vær og vind benytter anledningen til å bringe siste nytt fra februar-været på denne måten.
- Flest penværsdager Denne oversikten toppes av følgende steder: ¤ 13 dager: Sauda i Ryfylke ¤ Tolv dager: Stavanger-Sola ¤ Elleve dager: Kvamskogen-Jonshøgdi ¤ Ti dager: Konsmo-Høyland i Vest-Agder, og Lindesnes Fyr ¤ Ni dager: Farsund-Lista Fyr, Utsira Fyr ¤ Åtte dager: Venabu i Ringebu, Eik-Hove i Sør-Rogaland, Kvamsøy i Hardanger, Bergen-Florida, Takle i ytre Sogn, og Vega-Vallsjø på Helgeland ¤ Sju dager: Fagernes, Flesland (Bergen Lufthavn), Sandane i Gloppen i Nordfjord, og Myken i Rødøy på Helgeland ¤ Seks dager: Revesand ved Arendal, Førde-Tefre i Sunnfjord, Værnes, og Nordstraum i Kvænangen i Nord-Troms ¤ Fem dager: Moss-Rygge, Åbjørsbråten i Valdres, Nesbyen-Todokk, Geilo-Tuftelie, Nelaug-Jernbanestasjonen, Trondheim-Voll, Helligvær II utenfor Bodø, og Svolvær-Skrova Fyr ¤ Fire dager: Flisa II i Solør, Kongsberg Brannstasjon, Sunndalsøra III, Oppdal-Sæter, Verdal-Reppe, Bodø-Lufthavnen, Sortland i Vesterålen, Andøya-Andenes, og Rustefjelbma i Tana ¤ Tre dager: Sarpsborg-Brannstasjonen, Oslo-Blindern, Fiskåbygd på Søre Sunnmøre, Ålesund-Vigra, Ørland-Flystasjonen, Meråker-Vardetun, og Banak (Lakselv Lufthavn i Porsanger). Vardø hadde ingen penværsdager i februar; der var det gjennomsnittlige skydekket 6,5 åttedeler (81 prosent).
- Mest gråvær Fra tabellen i Klimatologisk månedsoversikt har Vær og vind funnet følgende gråværssteder med disse antall helt overskyede dager:
¤ 18 dager: Nordli-Holand i Lierne i Nord-Trøndelag, og Kautokeino I ¤ 17 dager: Kongsberg Brannstasjon, Sihcajavri, og Vardø Radio ¤ 16 dager: Meråker-Vardetun, og Gamvik II ¤ 15 dager: Moss-Rygge, Bråtå-Slettom i Skjåk, Flesland, Sunndalsøra III, Røros Lufthavn, Helligvær II utenfor Bodø, Banak (Lakselv Lufthavn), og Cuovddatmohkki ¤ 14 dager: Gardermoen (Oslo Lufthavn), Oslo-Blindern, Nesbyen-Todokk, Bergen-Florida, Ålesund-Vigra, Ørland-Flystasjonen, Verdal-Reppe, Harstad Stadion, og Bodø-Lufthavnen ¤ 13 dager: Fiskåbygd på Søre Sunnmøre, Myken på Helgeland, Sortland i Vesterålen, og Rustefjelbma i Tana. NB: Vega-Vallsjø lengst sør på Helgeland hadde ikke en eneste overskyet dag nå i løpet av februar; der ble gjennomsnittlig skydekke 3,4 åttedeler (43 prosent). Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
FEBRUARNEDBØREN I LOFOTEN: - Ny norgesrekord for ett døgns nedbør i februar på Kvitfossen i Vågan = 221,9 mm!
Bærum, 02.03.23: Klimatologisk månedsoversikt fra Meteorologisk institutt viser bl.a. at den nye norgesrekorden for ett døgns nedbør i februar økte til 221,9 mm på Kvitfossen i Vågan øst i Lofoten den 9.2. Tidligere norgesrekord var på 188,3 mm.
Les mer |
FØNVINDEN ØSTAFJELLS FREDAG KVELD I SIGDAL: - Tidenes nest største temperaturstigning på en klokketime
Bærum, 13.02.23: Vær og vind må gjøre en liten justering på en tidels grad i den temperaturstigningen vi skrev om i forgårs på klimastasjonen Sigdal-Nedre Eggedal. Den var på 18,6 grader og ikke 18,5. Det ble en 2.-plass og ikke ny norgesrekord!
Les mer |
FØNVIND ØSTAFJELLS: - Fredag kveld steg temperaturen på Sigdal-Nedre Eggedal med hele 18,5 grader på EN time!
Bærum, 11.02.23: Her i Vestre Bærum ble vi bråvekket et par minutter før to i natt av kraftig vind som hylte rundt hushjørnet. Da steg temperaturen -- som følge av den kraftige fønvinden -- på fem kvarter fra minus 3,9 grader til åtte plussgrader!
Les mer |
Nyhetsarkiv
|