Samarbeids- partnere:





|
PÅSKEN 2002: - Også det året finest på Geilo og Fokstugu
Mandal-Eigebrekk, 29.03.13: Årets påske faller på nøyaktig de samme dagene som i 2002, altså for elleve år siden. Før der igjen var det i 1991. - Var påsken i 2002 like fin som det ser ut som at årets påske blir, den rene drømmepåsken? Vi har svaret.
- Siden påsken i år faller på nøyaktig de samme dagene som i 2002, kan det tenkes at påsken det året også var like flott som årets påske hittil har vært i det sørlige Norge? Det var spørsmålet som Vær og vind stilte seg på den sjuende penværsdagen på rad hittil her nede i det sørlandske, når vi altså lar påskeferien starte allerede palmelørdag.
- Overhodet ingen sammenheng Selv om påsken inntreffer på nøyaktig samme tid, ser det ut som at været varierer like mye som ellers i året. Og selve påsken varierer jo med hele fem uker minus én dag (= 34 dager), fra tidligste dato for palmelørdag som er den 14. mars, til den seneste som er 17. april. Påsken 2002 ga følgende resultat for de seks første dagene i den "utvidete" påskeferien:
¤ Geilo-Geilostølen: Ingen penværsdager eller helt overskyede dager. Midlere skydekke = 4,3 åttedeler (53%). ¤ Fokstugu på Dovre: En penværsdag og en overskyet dag. Midlere skydekke: 4,5 åttedeler (56%). ¤ Venabu i Ringebu: Også en penværsdag og en overskyet dag. Midlere skydekke: 4,7 åttedeler (59%). ¤ Kvamskogen: Ingen penværsdager, men fire overskyede dager. Midlere skydekke: 6,8 åttedeler (85%).
Når det gjelder bypåskene, har Vær og vind disse tre: ¤ Oslo-Blindern: En penværsdag og to overskyede dager. Midlere skydekke = 5,1 åttedeler (64%) ¤ Mandal-Vestre Håland: En penværsdag og tre overskyede dager. Midlere skydekke = 5,6 åttedeler (69%). ¤ Bergen-Florida: Også en penværsdag og tre overskyede dager. Midlere skydekke = 5,7 åttedeler (72%).
- Tendensen Denne helt uhøytidelige sammenligningen av påskeværet i år og den for elleve år siden viser at det begge årene var best vær på Geilo og Fokstugu, mens bypåsken i 2002 var bedre i hovedstaden enn i sørlandsbyen Mandal, og i Bergen kom den gang ikke langt etter. - - - Vi skal ikke driste oss til å ettergå påsken 1980, som også omfattet nøyaktig de samme dagene som i år. - Men hvem husker vel så langt tilbake i tid? Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
TIDENES VARMESTE SEPTEMBERHELG: - Søndag toppet Sigdal-Nedre Eggedal sør i Buskerud med tangering av norgesrekorden på 28,6*C
Bærum, 12.09.23: I disse valgdager har Vær og Vind helt oversett at NIBIO-klimastasjonen Sigdal- Nedre Eggedal søndag nådde 28,6 grader i maksimumstemperatur. Det er tangering av den bare to år gamle norgesrekorden i septembervarme fra Drammen!
Les mer |
FREDAGSVARMEN I SUNNHORDLAND: - Etne bare tre tideler fra norgesrekorden i september
Mandal-Eigebrekk, 09.09.23: September har startet rekordvarm både på Øst-, Sør- og Vestlandet. En foreløpig topp kom i går, fredag, da den nye klimastasjonen Etne II i Etne i Sunnhordland nådde 28,3*C i maks.temp. mens Stavanger endte på 27,5.
Les mer |
SOMMERENS TREDJE TROPENATT: - Ikke kjøligere enn 20,6 grader på Hammerfest Lufthavn i natt
Bærum, 03.08.23: Temperaturen i natt på Hammerfest Lufthavn gikk ikke under 20,6 grader mellom åtte i går kveld og åtte i morges. Vær og Vind kan dermed notere årets -- og sommerens -- tredje tropenatt i det laaange landet vårt...
Les mer |
Nyhetsarkiv
|