Samarbeids- partnere:





|
STORMGEO: - Gigantstorm dekker hele Atlanterhavet; men det er et vanlig stormsentrum som ligger øst for New Foundland og drar nordøstover
Mandal-Eigebrekk, 30.03.13: Mens de fleste av påsketuristene på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet har kunnet glede seg over den sjuende penværsdagen på rad denne påsken, smeller Storm.no til med titteloppslaget "Gigantstorm dekker hele Atlanterhavet"...
____________________________
Påskeværkommentar: Bernt Lie ____________________________
Dette titteloppslaget har Vær og vinds oppslagsside på vår PC, sol.no, "oversatt" til "Enorm storm på vei mot Europa". Ikke stort bedre, det heller! - Hvor tar de det fra? - Jo, hos StormGeo er det prosjektlederen for TV2-været, Ronald Toppe, som er ghostwriter i helt bokstavelig form.
- Factum est ... Værsituasjonen påskeaftens formiddag på begge sider av Atlanterhavet viser at et lavtrykkssentrum på 975 hPa, ikke særlig dypt eller kraftig til å være i slutten av mars måned, ligger øst for Newfoundland og rett sør for Grønland på ca 47 grader nord og 47 grader vest. Dette lavtrykket, som nok like omkring sentrum utgjør et stormsentrum, har kurs mot Europa uten at verken StormGeo-meteorolog eller prosjektleder Toppe har angitt noe treffpunkt i Europa. Og akkurat dette er det foreløpige siste i den lange rekken av tidligere orkaner, stormsentrer eller lavtrykkssentrer som har beveget seg fra sørvest opp til våre norske breddegrader denne vinteren og første vårmåneden.
- Hvor er Atlanterhavet? Vær og vind er litt usikker på hvor langt mot øst som Atlanterhavet strekker seg fra den amerikanske østkysten. Langs vestkysten av landet vårt ligger nemlig lufttrykket i disse formiddagstimer på ca 1005 til 1015 hPa, så gigantstormen til StormGeo og TV2-værets prosjektleder som dekker hele Atlanterhavet, dekker i alle fall ikke våre nærområder til det store havet. At det i disse hjemlige eventyrpåskedagene går an å servere noe slikt meteorologisk sludder, går over vår begripelse. Vi har derfor bestemt oss for ikke lenger å lese hva disse gigantstormene eller andre kjempefenomener kommer til å føre til på norsk eller nordeuropeisk jord. Vær og vind takker for oss som nettlesere på Storm.no og gidder ikke lenger å kaste bort tid på e-poster eller omtaler her på Vær og vind. - Det er ikke fiction, men reality vi - eller Vær og vinds værklikkere - er opptatt av!
Tilbake
|
 Nyheter
FEBRUARNEDBØREN I LOFOTEN: - Ny norgesrekord for ett døgns nedbør i februar på Kvitfossen i Vågan = 221,9 mm!
Bærum, 02.03.23: Klimatologisk månedsoversikt fra Meteorologisk institutt viser bl.a. at den nye norgesrekorden for ett døgns nedbør i februar økte til 221,9 mm på Kvitfossen i Vågan øst i Lofoten den 9.2. Tidligere norgesrekord var på 188,3 mm.
Les mer |
FØNVINDEN ØSTAFJELLS FREDAG KVELD I SIGDAL: - Tidenes nest største temperaturstigning på en klokketime
Bærum, 13.02.23: Vær og vind må gjøre en liten justering på en tidels grad i den temperaturstigningen vi skrev om i forgårs på klimastasjonen Sigdal-Nedre Eggedal. Den var på 18,6 grader og ikke 18,5. Det ble en 2.-plass og ikke ny norgesrekord!
Les mer |
FØNVIND ØSTAFJELLS: - Fredag kveld steg temperaturen på Sigdal-Nedre Eggedal med hele 18,5 grader på EN time!
Bærum, 11.02.23: Her i Vestre Bærum ble vi bråvekket et par minutter før to i natt av kraftig vind som hylte rundt hushjørnet. Da steg temperaturen -- som følge av den kraftige fønvinden -- på fem kvarter fra minus 3,9 grader til åtte plussgrader!
Les mer |
Nyhetsarkiv
|