Samarbeids- partnere:





|
PÅSKEFASIT: - Eventyrlig, uovertruffen, finner ikke maken i sør; svært ymse i nord
Mandal-Eigebrekk, 01.04.13: Det aller fineste været denne påsken har vi hatt langs Sørlandskysten. Deretter kommer fjelltraktene langs Bergensbanen og Dovrebanen. Men det har vært langt kaldere enn normalt! I Midt- og Nord-Norge har det vært så ymse.
I de sørnorske fjelltraktene har de ti påskedagene - regnet fra og med palmelørdag til og med i dag, annen påskedag - gitt mellom seks og ni penværsdager og ikke en eneste gråværsdag. Nord for Dovre, f.eks. på Oppdal, ble det fire penværsdager og ingen overskyede dager. Dette må også betraktes som en rimelig fin påske - fire av dagene som ikke ble rene penværsdager, var de to aller første og de to aller siste av de ti påskedagene.
- Minst skyer på Geilo Av de fem typiske fjellpåskestedene østafjells var det Geilo som så minst til skyene, vurdert ut fra de tre daglige hovedobservasjonstidene kl. 07.00, 13.00 og 19.00 normaltid (08.00, 14.00 og 20.00 sommertid i går og i dag). Midlere skydekke på Geilo ble bare 0,9 åttedeler (12%). Venabu i Ringebu kunne oppvise midlere skydekke på 1,4 åttedeler (17%), Veggli II i Numedal 1,5 åttedeler (19%), Fokstugu på Dovrefjell = 1,8 åttedeler (22%), mens Oppdal-Sæter i Sør-Trøndelag hadde 3,1 åttedeler (39% skydekke).
- Penværsdagene Av påskefjellstedene som Vær og vind har sett nærmere på, ble det Fokstugu på Dovre som samlet flest: Ni i tallet, mens Geilo har hatt åtte, Veggli II i Numedal sju, Venabu i Ringebu seks, og Oppdal-Sæter fire. Ingen av disse stedene fikk noen overskyede dager i løpet av de ti dagene som vi har sett nærmere på.
- Bypåskeværet Dessverre mangler skyobservasjonene fra Bergen-Florida i eKlima-databasen i kveld, så derfor må vi bare forholde oss til fire andre større byer på Norgeskartet:
¤ Oslo-Blindern: Seks penværsdager og ingen overskyede dager. Skydekke = 2,1 (26%) ¤ Trondheim-Voll: To penværsdager og tre overskyede dager. Skydekke = 4,4 eller 55% ¤ Bodø-Lufthavnen: Ingen penværsdager, men seks overskyede dager. Skydekke = 6,6 (83%) ¤ Tromsø-Vervarslinga: Heller ingen penværsdager, men åtte helt overskyede dager. Skydekke = 7,1 åttedeler (89%). Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
TIENDE HØYESTE JANUAR-MÅLING I FORGÅRS: - Marstein Jernbanestasjon ved Åndalsnes nådde 17,0*C på onsdag
Bærum, 27.01.23: En aldri så liten værnyhet har unngått all medieoppmerksomhet: Under onsdagens varmluftsfremstøt i Midt-Norge nådde høyeste maks.temp. 17,0 grader. Det kvalifiserte til en tiendeplass på Vær og Vinds TI-PÅ-TOPP-liste for januar!
Les mer |
06.9.2003: - Novembervarmerekorden ble offentliggjort som første nyhet i NRK-Dagsrevyen av Vær og vinds ansvarlige
CY-Pafos, 06.09.22: Idag er det på en time nær nitten år siden den nye og stadig gjeldende norgesrekorden i novembervarme ble presentert som toppslag på NRK- Dagsrevyen kl. 19.00 av undertegnede og ikke statsmeteorologen kveldens tv-værmelder...
Les mer |
OM HISTORIELØSE VÆRVARSLINGSMETEOROLOGER: - Har de helt glemt de store september-rekordene?
Mandal-Eigebrekk, 04.09.22: I ettermiddagens sending på NRK P1, Søndagsliv, uttrykte statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe stor entusiasme over at det nok en dag over i høstmåneden september er temperaturer opp på 20-tallet på de varmeste stedene...
Les mer |
Nyhetsarkiv
|