Samarbeids- partnere:





|
AIRASIAs QZ 8501: - Klatret 6.000 fot i minuttet, stallet og styrtet i Javasjøen fra mer enn 40.000 fots høyde
Patong By-Thailand, 21.01.15: - AirAsia-flight QZ 8501 underveis til Singapore klatret langt brattere enn Airbus'en klarte, melder cnn.com onsdag formiddag norsk tid. Det er den indonesiske transportministeren som sier dette under en foreløpig høring.
- Air-Asias flight QZ 8501 klatret raskt før den stallet og så crashet i havet fra omkring 40.000 fots høyde. I løpet av de aller siste minuttene av flygningen klatret Airbus’en, ifølge radarplott, 6.000 fot pr minutt. Det svarer til 1.829 m/min. Det er omkring det dobbelte av hva Airbus A 320-200 kunne klare ved egen motorkraft, forklarer CNNs aviation analyst, Mary Schiavo, til nyhetskanalen.
- Voldsomt uvær; voldsom oppdrift - Min oppfatning er at det var et voldsomt uvær over Javasjøen. Pilotene i cockpit må ha fått diverse alarmer om den ekstreme oppstigningen (klatringen) på grunn av oppvinder. Antakelig var de ikke klar over at det ikke var motorpådraget som forårsaket den ekstreme stigningen, men at hele maskinen bokstavelig talt ble løftet til værs uten at de var klar over den egentlige årsaken til dette, sier Mrs. Schiavo til CNN. I siste uke fant letemannskapene alle de "svarte boksene", som etterforskerne håper vil gi dem svaret på hva som egentlig skjedde om bord i cockpit under den fatale flighten fra Surabaya til Singapore da alle de 162 om bord omkom.
- Ingen terrorhandling Indonesiske etterforskere sier på pressehøringsmøtet i Djakarta onsdag at opptak fra cockpit ikke inneholder lyder av skudd eller eksplosjoner, noe som gjør det klart at flyet ikke ble brakt ned som følge av en terrorhandling.
- 109 fortsatt savnet Mer enn tre uker etter ulykken - som skjedde kl. 00.24 norsk tid natt til søndag 28. januar - er det til nå funnet i alt 53 omkomne; noe av dem satt fortsatt fastspent i setene sine i kabinen. Det er fortsatt 109 savnede om bord i Airbus’en. Letingen etter dem i de ulike vrakdelene har til nå vært hindret av høye bølger og sterke havstrømmer, melder CNNs reporterteam. Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
FEBRUARNEDBØREN I LOFOTEN: - Ny norgesrekord for ett døgns nedbør i februar på Kvitfossen i Vågan = 221,9 mm!
Bærum, 02.03.23: Klimatologisk månedsoversikt fra Meteorologisk institutt viser bl.a. at den nye norgesrekorden for ett døgns nedbør i februar økte til 221,9 mm på Kvitfossen i Vågan øst i Lofoten den 9.2. Tidligere norgesrekord var på 188,3 mm.
Les mer |
FØNVINDEN ØSTAFJELLS FREDAG KVELD I SIGDAL: - Tidenes nest største temperaturstigning på en klokketime
Bærum, 13.02.23: Vær og vind må gjøre en liten justering på en tidels grad i den temperaturstigningen vi skrev om i forgårs på klimastasjonen Sigdal-Nedre Eggedal. Den var på 18,6 grader og ikke 18,5. Det ble en 2.-plass og ikke ny norgesrekord!
Les mer |
FØNVIND ØSTAFJELLS: - Fredag kveld steg temperaturen på Sigdal-Nedre Eggedal med hele 18,5 grader på EN time!
Bærum, 11.02.23: Her i Vestre Bærum ble vi bråvekket et par minutter før to i natt av kraftig vind som hylte rundt hushjørnet. Da steg temperaturen -- som følge av den kraftige fønvinden -- på fem kvarter fra minus 3,9 grader til åtte plussgrader!
Les mer |
Nyhetsarkiv
|