Samarbeids- partnere:





|
AFTENPOSTEN: - Omfattende ødeleggelser etter "Synne"
Bærum, 07.12.15: Ikke mindre enn seks journalister er kreditert med byline for å forfattet 74 linjer brødtekst om nettopp de omfattende ødeleggelsene etter ekstremværet Synne. Sto det noe om hvor mye regn som hadde kommet? Ikke en millimeter!
_____________________
Værkommentar: Bernt Lie _____________________
Når landets største morgenavis, Aftenposten, ofrer én og tre-femdels side (sidene 6 og 7) i dagens avis på ettervirkningene etter ekstremværet Synne, står det ikke en eneste millimeter om hvor mange millmeter regn som høljet ned i de 48 timene som Synne herjet, eller hva som kom i forkant av ekstremværet da et lokalt regnvær herjet det sørvestlige hjørnet av det lange landet vårt.
- Store nedbørmengder, javel ... - Store nedbørsmengder (vel å merke med -s- i Aftenposten) og bekker og elver som gikk over sine bredder, førte til store skader på Sørvestlandet lørdag og i går, har de seks kloke hodene Håkon Letvik, Sigurd Bjørnestad, Halvor Hegtun, Marita E. Valvik, June Westerveld og Geir Salvesen, skrevet innledningsvis i brødteksten som omfatter i alt 74 spaltelinjer (det blir i overkant av tolv linjer på hver i gjennomsnitt). I tillegg Fire mellomtitler, som gir to/tredels mellomtittel pr byline-medarbeider. Som sagt: Ikke en eneste millimeter spalteplass om de ekstreme nedbørmengdene som kom: Opptil 299,2 mm i løpet av 60 timer, dvs. to og et halvt døgn, for å si det helt nøyaktig. Vi, derimot, her på Vær og vind synes dette og mye mer til av oppmålte nedbørmengder har vært så interessant at vi har fulgt opp med flere nyhetssaker med fra 140,5 mm og ned til 50 mm nedbør i løpet av hvert av de tre døgnene som forårsaket (sitat titteloppslaget side 6 i dagens avis): Omfattende ødeleggelser etter "Synne". Ingen av de seks byline-journalistene ser ut til å ha kommet på den ideen å ringe opp en av de mange vakthavende statsmeteorologene ved Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo eller meteorologene hos StormGeo på Nøstet i Bergen. Eller å ha klikket seg inn på Vær og vind for å gjengi de største 12-timers eller 24-timers døgnsummene som vi har brakt til våre trofaste værklikkere. Når bl.a. landets største morgenavis ikke evner å bringe våte facts til sine papiravislesere, gjør VÆR OG VIND det!
Tilbake
|
 Nyheter
TIENDE HØYESTE JANUAR-MÅLING I FORGÅRS: - Marstein Jernbanestasjon ved Åndalsnes nådde 17,0*C på onsdag
Bærum, 27.01.23: En aldri så liten værnyhet har unngått all medieoppmerksomhet: Under onsdagens varmluftsfremstøt i Midt-Norge nådde høyeste maks.temp. 17,0 grader. Det kvalifiserte til en tiendeplass på Vær og Vinds TI-PÅ-TOPP-liste for januar!
Les mer |
06.9.2003: - Novembervarmerekorden ble offentliggjort som første nyhet i NRK-Dagsrevyen av Vær og vinds ansvarlige
CY-Pafos, 06.09.22: Idag er det på en time nær nitten år siden den nye og stadig gjeldende norgesrekorden i novembervarme ble presentert som toppslag på NRK- Dagsrevyen kl. 19.00 av undertegnede og ikke statsmeteorologen kveldens tv-værmelder...
Les mer |
OM HISTORIELØSE VÆRVARSLINGSMETEOROLOGER: - Har de helt glemt de store september-rekordene?
Mandal-Eigebrekk, 04.09.22: I ettermiddagens sending på NRK P1, Søndagsliv, uttrykte statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe stor entusiasme over at det nok en dag over i høstmåneden september er temperaturer opp på 20-tallet på de varmeste stedene...
Les mer |
Nyhetsarkiv
|