Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Til nå i 2006: Ni færre sommerdager på Nesbyen enn på Blindern


05.09.2006: Med lite skjult stolthet kunne fjernsynsmeteorologen på NRK1, statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe, fortelle at Blindern hittil i sommerhalvåret hadde hatt 89 dager med nordisk sommer. Men hvordan har det vært i VeTeBu?
Når døgnets maksimumstemperatur er 20,0*C eller høyere, betegnes dette som en nordisk sommerdag. Først når 25,0-graderstreken passeres, er det en høysommerdag. Og når 30-streken brytes, er det en tropedag.
Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe kunne innlede tirsdagens tv-værmelding på NRK1 kl. 19.25 med at det på Blindern i dag var den 89. sommerdagen, som han hadde fått lagt inn tekst på i Norgeskartet. Ved å gå inn på Instituttets nettsted og lete i de enkelte månedene, viste det seg at disse 89 fordelte seg med 7 stk i mai, 22 i juni, 31 i juli, 25 i august og 4 med dagens notering.
- Jeg skulle gjerne hatt tilgang på de daglige dataene fra Notodden Lufthavn, som i flere måneder hittil i 2006 har kunnet oppvise månedens høyeste temperatur i hele landet, sier værstatistiker Bernt Lie.
Derimot har alle en generell tilgang på data fra Nesbyen-Todokk. I mai fulgte Nesbyen Blindern. Derimot både i juni, juli og august var det to færre "sommerdager" enn i hovedstaden, og hittil i september kan norgesrekordholderen med 35,6*C fra 20.06.1970 bare skilte med en eneste nordisk sommerdag.
Selv på Galleberg har det vært langt flere enn på Nesbyen. Ifølge observatør Viggo Ryggetangen har det vært til sammen 89 døgn med maksimum på 20 blank eller over, altså samme som på Blindern - med 8 i mai, 19 i juni, 31 i juli, 26 i august og 5 til nå i september.
- En enda bedre sommerstatistikk kommer fra Bernt Lie og Dønski i vestre Bærum: 93 nordiske sommerdager, med torsdag 4. mai som start på den lange rekken og med en maksimumstemperatur på 23,1 grader i dag.
Seneste dato her i landet som det har forekommet temperaturer på 20-tallet, er den 6. november - det er to måneder til den datoen! For tre år siden kunne de tre av Meteorologisk institutts værstasjoner i Møre og Romsdal, Tafjord og Sunndalsøra III og Hjelvik-Myrbø, notere seg for henholdsvis 21,8*C, 21,6*C og 20,5*C. Tafjords 21,8*C er for øvrig norgesrekorden i november-varme.
I hovedstaden har det aldri vært 20 grader senere enn den 9. oktober. Året var 1969. Da var maks´en 21,0 på Blindern.


Tilbake

Nyheter

ORANSJE FAREVARSEL OM STYRTREGN I VESTFOLD OG ØSTFOLD TORSDAG: - Da var skybruddet over Tjøme over for tre timer siden

Børum, 01.08.21: På Meteorologisk institutt nettside --
som Kommunikasjon er ansvarlig for -- ble det lagt ut
oransje farevarsel for styrtregn i Vestfold og Østfold kl.
11.50, samtidig med at de nye norgesrekordene for
korttidsnedbør var målt...

Les mer


REGNMÅLREN PÅ TJØME FIKK FULLTREFF AV SKYBRUDD TORSDAG MORGEN: - På halvannen time ble 13% mer enn månedsnormalen for juli fanget opp

Bærum, 30.07.21: Mens Vær og Vind opplevde danske
sommerregnbyger torsdag morgen, ble det fulltreff av det
lokale skybruddet over Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme i den
offisielle måleren på 27420 TJØME. På litt over en time var
månedsnormalen nådd!

Les mer


NORDJYSK SKYBRUDD TRAFF IKKE DMIs REGNMÅLERE: - "Bare" 3,8 mm på ti minutter i byen Tylstrup

DK-Bredsten, 28.07.21: Det voldsomme skybruddet som
Vær og Vind passerte gjennom på E 39 i går ettermiddag,
traff ingen av DMI sine offisielle regnmålere. Vi har dagen
derpå gått gjennom hva de ulike stedene fikk, ifølge DMIs
nettsider.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©