Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Ny bergensk september-varmerekord: 27,1 grader


14.09.06: Ikke bare Bergen satte ny varmerekord for "høst"-måneden september torsdag. Det ble ny fylkesrekord for hele Hordaland også ... Dessuten tidenes nest høyeste notering på Vestlandet!
Det var sydlandsk stemning i bergensgatene og på lokale badeplasser torsdag. Byen mellom de 7 fjell har aldri tidligere opplevd slike temperaturer i september som det har vært i dag. Ny bergensk varmerekord for de mer enn 150 årene som det har vært offisielle værmålinger i byens sentrum lyder på 27,1 grader. Dette ble samtidig landets høyeste temperatur torsdag, og samtidig ny norgesrekord på datoen 14. september.
Meteorologikonsulent Olaug Haugstad ved Vervarslinga på Vestlandet, Bergen, kan overfor www.varviggo.no bekrefte at landets høyeste temperatur torsdag - 27,1 grader - ble målt i Bergen på Florida.
Bergens-meteorologen kan også registrere ny varmerekord på hjemmebane, nærmere bestemt på Florida, der Vervarslinga har vært etablert siden 1949. Torsdagens maksimumstemperatur ble 27,1 grader. Det er 1,1 grad høyere enn tidligere september-rekord for byen mellom de 7 fjell.
Værstatistiker Bernt Lie kan supplere med at tidligere bergens-rekord for september-varme var 26,0 gtrader, første gang satt på Fredriksberg ute på Nordnes den 5.9.1949 og gjentatt på nåværende sted på Florida den første septemberdagen i 1958.
Torsdagens høysommervarme i Bergen kvalifiserer til ny fylkesrekord for Hordaland. Den gamle hadde Voss med 26,7 grader fra 2.9.1958. Der var det "bare" 24,8 grader torsdag.
Men ifølge værstatistiker Bernt Lie står fortsatt den vestlandske september-rekorden på 27,5 grader fra Førde i Sunnfjord den 1.9.1958. I landsdelssammenheng er torsdagens notering på 27,1 grader tidenes nest høyeste september-temperatur på Vestlandet gjennom de seneste 150 år.
Høysommervarmen vestafjells torsdag ga seg ellers utslag i 25,9 grader på Stord Lufthavn, 25,6 grader på Stavanger Lufthavn Sola, 25,5 på Bergens Lufthavn Flesland, og 25 grader blank i Florø.
Andre tradisjonelt svært varme steder på Vestlandet, som Voss og Førde, maktet ikke å få temperaturene opp på høysommernivå. På Vossevangen ble det "bare" 24,8 grader, på Førde-Tefre 24,7, og Kvamsøy i Hardanger mer beskjedne 23,6 grader.


Tilbake

Nyheter

FREDAGENS ØSTLANDSSTORM GA NY NORGESREKORD: - 17,1 grader på Hokksund ble det varmeste under fønvind

CY-Pafos, 20.11.21: Avreisedagen for Vær og
Vind med følge åpnet med værgudenes
tordensalutt og heftige regnbyger et par
minteer før åtte på morgenen lokal tid. Og
tordenen ruller stadig over feriebyen tre timer
senere. Regnbygene kommer og går.

Les mer


NORGESREKORDEN I NOVEMBERKULDE ENDRET: - Er ikke lenger minus 41,8*C, men en grad mindre kaldt

CY-Pafos, 14.11.21: På denne datoen for 111 år
siden leste værobservatøren i Karasjok av
-41,8*C på stasjonens min.termometer,
korrigert for hva indeksen viste og differensen
mellom denne og hva topp min.term. i forhold
til hva hovedterm. viste

Les mer


NI KLARVÆRSDAGER PÅ RAD I PAPOS PÅ KYPROS: - Et fantastisk ferievær...

CY-Pafos, 12.11.21: Torsdagen her nede på 34
grader syd ble den niende på rad av rene
klarværsdager, dvs. at det var så lite skyer at
sum samlet skydekke morgen, middag og
kvelds holdt seg på 4, eller mindre. I hovedsak
har det vært fjærskyer.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©