Samarbeids- partnere:





|
NESTEN TROPENATT: - Hele 25 steder var fra 0,6 til 2,0*C fra tropenatt, også på typiske innlandssteder på Østlandet
Mandal-Eigebrekk, 25.07.18: Det ble en svært varm natt i strøkene langs Oslofjorden. Men selv typiske innlandssteder både i Telemark, Hedmark og Oppland var det nære på norsk tropenatt, dvs. at det ikke ble mer temperert enn 20,0 grader...
På vestsiden av Oslofjorden - i Vestfold og Søndre Buskerud - var det aller varmest i landet i natt, ikke uvanlig etter som det er i Oslofjorden at havvannet er varmest (= sjøtemperaturen høyest, selv om den ikke lenger blir offisielt målt fra noen værstasjoner). Stedet med den høyste natteminimum'en fram til åtte i morges (08.00 CEST), var Nøtterøy-Tenvik. Akkurat der var det seks tideler fra å ha vært norsk tropenatt - Vær og vind understreker at det er norsk tropenatt, norsk høysommervafrme og norsk tropevarme vi omtaler denne sommeren over alle somrer. I våre naboland i sør og øst har de litt andre kriterier for de samme temperaturbegrepene.
- De høyeste minimum'ene Som vanlig har Vær og vind hentet våre temperaturer fra eKlima-databasen til Meteorollogisk institutt. Her kommer de:
* 19,4 grader Nøtterøy-Tenvik * 19,2 grader Drammen-Berskog * 19,1 grader Nøtterøy-Knarrberg * 19,0 grader Færder Fyr (som fortsatt står med sine totalt 177 tropenatt-observasjoner!) * 18,9 grader Gullholmen ved Moss * 18,8 grader Tjøme, og Tønsberg-Kilen * 18,7 grader Busnes i Notodden, Svenner Fyr utenfor Larvik, Nøtterøy-Foynland, Svelvik, og Oslo-Bygdøy * 18,6 grader Gvarv-Nes i Telemark * 18,5 grader Tofte-Rulleto i Hurum * 18,4 grader Melsomvik-Melsom ved Tønsberg * 18,3 grader Nøtterøy-Torød * 18,2 grader Lyngdal i Vest-Agder, Tjølling i Larvik, Hønefoss-Høyby, og Oslo-Blindern * 18,1 grader Flisa II i Solør, og Sarpsborg- Brannstasjonen * 18,0 grader Gran på Hadeland, Hamar III, og Strømtangen Fyr ved Fredrikstad. NB: Det er svært mange navn med Nøtterøy som fornavn i det sammensatte stedsnavnet. Det er fordi Nøtterøy kommune er en av kommunene i Norge som var interessert i ulike typer værdata til bruk for allslags planlegging i kommunen og dermed har inngått spleiselag med Meteorologisk institutt om etablering av mange nye klimastasjoner. - - - Apropos tropenatt på Oslo-Blindern: Før onsdag 11. juli i år hadde det ikke forekommet tropenatt i juli siden 2003, mao. de siste 15 årene (den 17.7. 2003 = 20,7*C). Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
FEBRUARNEDBØREN I LOFOTEN: - Ny norgesrekord for ett døgns nedbør i februar på Kvitfossen i Vågan = 221,9 mm!
Bærum, 02.03.23: Klimatologisk månedsoversikt fra Meteorologisk institutt viser bl.a. at den nye norgesrekorden for ett døgns nedbør i februar økte til 221,9 mm på Kvitfossen i Vågan øst i Lofoten den 9.2. Tidligere norgesrekord var på 188,3 mm.
Les mer |
FØNVINDEN ØSTAFJELLS FREDAG KVELD I SIGDAL: - Tidenes nest største temperaturstigning på en klokketime
Bærum, 13.02.23: Vær og vind må gjøre en liten justering på en tidels grad i den temperaturstigningen vi skrev om i forgårs på klimastasjonen Sigdal-Nedre Eggedal. Den var på 18,6 grader og ikke 18,5. Det ble en 2.-plass og ikke ny norgesrekord!
Les mer |
FØNVIND ØSTAFJELLS: - Fredag kveld steg temperaturen på Sigdal-Nedre Eggedal med hele 18,5 grader på EN time!
Bærum, 11.02.23: Her i Vestre Bærum ble vi bråvekket et par minutter før to i natt av kraftig vind som hylte rundt hushjørnet. Da steg temperaturen -- som følge av den kraftige fønvinden -- på fem kvarter fra minus 3,9 grader til åtte plussgrader!
Les mer |
Nyhetsarkiv
|