Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Hokksund og Drammen leder stadig NM 2006 i sommerdager


18.09.06: Det er ingen forandringer i toppen av statistikken over antall nordiske sommerdager. I helgen ble det ingen flere sommerdager her østafjells, mens vestlendingene har kunnet glede seg over flere dager av denne sorten.
Status pr søndag kveld når det gjelder det pågående norgesmesterskapet i sommervarme er uforandret: Bioforsks stasjon på Hokksund leder fortsatt med to dager på Meteorologisk institutts forholdsvis nyopprettede automatstasjon Drammen-Berskog.
- Man nærmer seg sakte norgesrekorden på 106 dager, satt siste gang i Kongsberg i 1959. Så det ser riktig lovende ut for at rekorden blir i Buskerud, men at vi passerer tallet 107 og dermed setter ny norgesrekord i løpet av måneden eller eventuelt først over i oktober, er jeg rimelig sikker på, sier værstatistiker Bernt Lie, som holder styr på "nedtellingen".
Til sammen 104 for Hokksund og 102 for Drammen omfatter antall sommerdager, dvs. for å være helt nøyaktig: sommerdøgn. Fra kl. 20.00 på gårsdagens kveld til dagens kveld samme tid er det det meteorologiske temperaturdøgnet omfatter.
Utenom nedre Buskerud er det Notodden som leder an med 99 sommerdager til og med søndag. Dønski i vestre Bærum har 98 og Gvarv-Nes i Telemark 97, mens Oslo-Blindern har brutt 20-streken i 94 dager.
Og har du fått med deg at Vestlandet i det siste har hatt det godt og varmt? Sola (Stavanger Lufthavn) har til nå hatt til sammen 54 sommerdager, mens det i Bergen på Florida har vært 68. Så disse stiller, tross alt, i en klasse for seg!
Fra Midt-Norge tar vi med Værnes (Trondheim Lufthavn), som hittil i september bare har hatt tre sommerdager. Værnes er nå oppe på 62 sommerdager. Siden Værnes startet i 1941, er det sommersesongene 2002 og 1997 som leder an med henholdsvis 70 og 64 sommerdager.
- 1997 bør vi kunne slå i år. Men de 70 fra sommerhalvåret 2002, blir det verre med, tror Lie, som imidlertid minner om at seneste dato for sommerdag (maksimum lik eller over 20,0 grader) er den 11. oktober på Værnes.


Tilbake

Nyheter

ORANSJE FAREVARSEL OM STYRTREGN I VESTFOLD OG ØSTFOLD TORSDAG: - Da var skybruddet over Tjøme over for tre timer siden

Børum, 01.08.21: På Meteorologisk institutt nettside --
som Kommunikasjon er ansvarlig for -- ble det lagt ut
oransje farevarsel for styrtregn i Vestfold og Østfold kl.
11.50, samtidig med at de nye norgesrekordene for
korttidsnedbør var målt...

Les mer


REGNMÅLREN PÅ TJØME FIKK FULLTREFF AV SKYBRUDD TORSDAG MORGEN: - På halvannen time ble 13% mer enn månedsnormalen for juli fanget opp

Bærum, 30.07.21: Mens Vær og Vind opplevde danske
sommerregnbyger torsdag morgen, ble det fulltreff av det
lokale skybruddet over Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme i den
offisielle måleren på 27420 TJØME. På litt over en time var
månedsnormalen nådd!

Les mer


NORDJYSK SKYBRUDD TRAFF IKKE DMIs REGNMÅLERE: - "Bare" 3,8 mm på ti minutter i byen Tylstrup

DK-Bredsten, 28.07.21: Det voldsomme skybruddet som
Vær og Vind passerte gjennom på E 39 i går ettermiddag,
traff ingen av DMI sine offisielle regnmålere. Vi har dagen
derpå gått gjennom hva de ulike stedene fikk, ifølge DMIs
nettsider.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©