Samarbeids- partnere:





|
KLIMATOLOGISK MÅNEDSOVERSIKT OG EKLIMA: - Direktør Cecilie Stenersen svarer på Vær og vinds fire spørsmål
Bærum, 19.11.18: Vær og vind har fått flere spørsmål fra våre værklikkere om både Klimatologisk månedsoversikt og tilgangen til Meteorologisk institutts eKlima-database. Direktør Cecilie Stenersen ved Observasjons- og klimadivisjonen svarer her.
For å sikre at både Vær og vinds spørsmål og Instituttets svar skal bli så korrekte som mulig, er både spørsmål og svar direkte gjengitt slik de er utvekslet via epost over internett.
Spm 1: - Hvorfor blir ikke lenger tabellsidene i Klimatologisk månedsoversikt komplettert med korrekte data etter hvert som de kommer på plass i Instituttets datavarehus?
C. S.: - Årsaken til at vi ikke fyller inn alle tall, er todelt. Den første er faglig begrunnet. Metoden som har vært benyttet hittil, har ikke hatt tilstrekkelig vitenskaplig sporbarhet innebygget, noe som gjorde at vi var nødt til å legge den om for å ha en robust nok metodikk om vi skulle opprettholdt innfyllingen av manglende data. Den andre går på prioriteringer. Vi prioriterer å fornye tjenesten fremfor å opprettholde en eldre metodikk. Etter en fornying av basistjenestene skal vi og se på om vi kan fornye metodikken for å fylle inn data.
Spm 2: - Hvorfor er inngangspunktet til månedsoversikten tatt ut fra eKlima og flyttet til Instituttets nettside, avdeling Publikasjoner? Mener dere at dette er et fremskritt?
C. S.: - Dette er gjort pga. endringer i tjenesten som det ville krevd for mye arbeid å opprettholde på eKlima.
Spm 3: Har dere planer om å gå tilbake til den tidligere ordningen med å komplettere tabellsidene i Klimatologisk månedsoversikt, eller er dette et ledd i å innskrenke bruken for allmennheten av frie værdata?
C. S.: - Vi vil etterhvert vurdere om vi kan fornye metodikken for å fylle inn data.
Spm 4: eKlima i sin nåværende form er forbeholdt dem som er tildelt spesiell aksess til eKlima-databasen. Når vil etterfølgeren til eKlima være tilgjengelig for allmennheten, inklusive representanter for massemediene?
C. S.: - eKlima skal være åpen for alle i Norge. Ved problemer send epost til eKlima@met.no. Vi jobber med arvtakeren, som bygger på en ny teknologi. Første del, et maskin-maskin grensesnitt er tilgjengelig på frost.met.no, svarer direktør Cecilie Stenersen. - - - Vær og vind takker observasjons- og klimadirektøren for raske og utfyllende svar. Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
TIENDE HØYESTE JANUAR-MÅLING I FORGÅRS: - Marstein Jernbanestasjon ved Åndalsnes nådde 17,0*C på onsdag
Bærum, 27.01.23: En aldri så liten værnyhet har unngått all medieoppmerksomhet: Under onsdagens varmluftsfremstøt i Midt-Norge nådde høyeste maks.temp. 17,0 grader. Det kvalifiserte til en tiendeplass på Vær og Vinds TI-PÅ-TOPP-liste for januar!
Les mer |
06.9.2003: - Novembervarmerekorden ble offentliggjort som første nyhet i NRK-Dagsrevyen av Vær og vinds ansvarlige
CY-Pafos, 06.09.22: Idag er det på en time nær nitten år siden den nye og stadig gjeldende norgesrekorden i novembervarme ble presentert som toppslag på NRK- Dagsrevyen kl. 19.00 av undertegnede og ikke statsmeteorologen kveldens tv-værmelder...
Les mer |
OM HISTORIELØSE VÆRVARSLINGSMETEOROLOGER: - Har de helt glemt de store september-rekordene?
Mandal-Eigebrekk, 04.09.22: I ettermiddagens sending på NRK P1, Søndagsliv, uttrykte statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe stor entusiasme over at det nok en dag over i høstmåneden september er temperaturer opp på 20-tallet på de varmeste stedene...
Les mer |
Nyhetsarkiv
|