Samarbeids- partnere:





|
ETTERMIDDAGSBYGE MED HAGL OG TORDEN: - Ga opptil 25,3 mm nedbør på EN TIME i Oslo og 24,0 mm på Nesodden
Bærum, 20.08.19: I går ettermiddag drev det noen større bygeskyceller inn over Asker, Bærum, Oslo og Nesodden ved 17.30-tiden. Tordenværet var først ganske nærgående her i vestre Bærum; deretter delte skycellene seg og dro sørøstover over Snarøya!
Fra Vær og vinds ståsted på hjemmebasen på Dønski i Bærum flagret flotte lyn ned sønnenfor Eineåsen på Rykkinn og omkring Kolsåsmassivet før et annet tordenværsområde trakk seg sørøstover over nedre Bærum, Snarøya og over fjorden til Nesodden.
- Fra Brannfjell i Oslo - Et usedvanlig kraftig regnvær med mye torden herjet over det innerste av Oslofjorden for kort tid siden. Jeg ser at det kom over 1.000 lyn på én time, og regnet beveget seg raskt fra vest mot øst, skriver Vær og vinds faste værklikker, Didrik Krag fra sin utsiktpost på Brannfjell på Ekeberg inne i hovedstaden i en e-post til oss kl. 19.49 i går kveld. Først kom bygen over Asker/Bærum omtrent kl. 17.45 (sommertid = CEST) og spredte seg mot Nesodden. Så kunne det se ut som om bygen delte seg, og det begynte å regne her på Brannfjell presis kl. 18.30. Det fossregnet i de neste 15 minuttene, men så kom hagl som blandet seg med regn de neste 12 minuttene, skriver Krag til Vær og vind. - Presis kl 19.00 kunne jeg gå ut for å se på regnmåleren. Da var det 30 mm + ca. 2 mm med små haglkuler flytende -- alt på EN HALV TIME! avslutter Didrik Krag, samtidig som han vedlegger foto av en hageflekk der haglkornene er større enn store ripsbær!
- Lokal byge I klokketimen mellom 18.00 og 19.00 CEST målte Meteorologisk institutts nedbørstasjoner i Oslo og på Nesodden disse timesnedbørmengdene:
# 25,3 mm, Oslo-Trasop # 24,0 mm, Nesodden-Tangenåsen # 20,9 mm, Oslo-Høyenhall # 20,5 mm, Oslo-Ryen # 18,1 mm, Oslo-Furuset # 14,6 mm, både Oslo-Haugenstua, og Oslo- Kværnerbyen # 13,1 mm, Oslo-Høybråten, men 14,9 mm i den påfølgende klokketimen! # 11,6 mm, Oslo-Brobekk # 10,9 mm, Oslo-Nyland, og # 10,6 mm, Oslo-Hovin.
NB: Dette var stedene som fikk mer enn 10,0 mm i løpet av klokketimen 18.00 -- 19.00 CEST i går. Andre offisielle målesteder fikk bare mindre mengder, som de 2,4 mm på Oslo-Blindern og 1,7 mm på Oslo-Kjelsås. Også ute på Nesodden var det store lokale forskjeller, fra toppmålingen på 24,0 mm på Nesodden-Tangenåsen til 1,8 mm på Blekslitjern på Nesodden. - - - Vi beklager denne sene utleggingen av denne nedbørsaken fordi vi hadde problemer med å komme inn på "riktig sted" i eKlima-databasen i går kveld. Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
TIENDE HØYESTE JANUAR-MÅLING I FORGÅRS: - Marstein Jernbanestasjon ved Åndalsnes nådde 17,0*C på onsdag
Bærum, 27.01.23: En aldri så liten værnyhet har unngått all medieoppmerksomhet: Under onsdagens varmluftsfremstøt i Midt-Norge nådde høyeste maks.temp. 17,0 grader. Det kvalifiserte til en tiendeplass på Vær og Vinds TI-PÅ-TOPP-liste for januar!
Les mer |
06.9.2003: - Novembervarmerekorden ble offentliggjort som første nyhet i NRK-Dagsrevyen av Vær og vinds ansvarlige
CY-Pafos, 06.09.22: Idag er det på en time nær nitten år siden den nye og stadig gjeldende norgesrekorden i novembervarme ble presentert som toppslag på NRK- Dagsrevyen kl. 19.00 av undertegnede og ikke statsmeteorologen kveldens tv-værmelder...
Les mer |
OM HISTORIELØSE VÆRVARSLINGSMETEOROLOGER: - Har de helt glemt de store september-rekordene?
Mandal-Eigebrekk, 04.09.22: I ettermiddagens sending på NRK P1, Søndagsliv, uttrykte statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe stor entusiasme over at det nok en dag over i høstmåneden september er temperaturer opp på 20-tallet på de varmeste stedene...
Les mer |
Nyhetsarkiv
|