Samarbeids- partnere:





|
SEPTEMBERMAKSIMUM 28,2*C FRA SIGDAL-NEDRE EGGEDAL STRØKET: - Men høyeste timevise på 28,0*C kl. 14.00 den 21.9. blir stående...?
GR-Xylokastro, 01.11.19: I en mail til nettstetdet Vær og vind i ettermiddag bekrefter direktør Cecilie Stenersen ved Observasjon- og klimadivisjonen på Meteorologisk institutt at de har strøket 28,2*C som maks.temp. den 21. september...
Årsaken skal være at temperaturfølerne til klimastasjon 26350 SIGDAL-NEDRE EGGEDAL ved ekstra inspeksjonsbesøk fredag for to uker siden viste et større avvik enn 0,3 grader. Det går fram av en e-post til Vær og vind fra direktør Cecilie Stenersen til oss nå i ettermiddag. Slik Vær og vind forstår denne e-posten, aksepterer Meteorologisk institutt alle de timevise momentantemperaturene både denne dagen og ellers i sommer. De er fortsatt å finne tilgjengelig i eKlima- databasen til Meteorologisk institutt (databasen er identisk med Instituttets datavarehus).
- 28,0 grader blir september-topp 2019 - Da blir vi stående igjen med 28,0 grader som logget ut kl. 14.00 normaltid som momentantemperatur som godkjennes. Følgelig har Vær og vind rettet sine ekstremdata når det gjelder TI-PÅ-TOPP-temperaturene for maksimum'ene så lenge det har vært målinger hjemme i Norge. Forhåpentligvis blir også Klimatologsk månedsoversikt for september rettet opp overensstemmelse med dagens vedtak på topp-plan i Observasjons- og klimadivisjonen på Meteorologisk institutt. - - - Sluttelig må vi erkjenne at vi ikke forstår logikken i å stryke den høyeste timevise MAKS.TEMP'EN når man beholder alle de timevise MOMENTAN-temperaturene! Den var høyest kl. 14.00 normaltid med 28,0 grader!
- Oppklaring Siden vi ikke har kontinuerlig kontroll av sensorene våre, er det vanskelig å vite når avviket har startet. Vi vil derfor ikke slette noen data, men sensoren vil selvsagt byttes ut med en som er riktig kalibrert. Vi vil vurdere om vi i fremtiden bør ha tre temperatursensorer på stasjonene slik at vi kan vurdere de mot hverandre og dermed se når en av de begynner å avvike, forklarer direktør Stenersen i ettermiddagens e-post til Vær og vind. Fredagsettermiddagsoppklaring fra det greske fastland og Bernt Lie.
Tilbake
|
 Nyheter
TIENDE HØYESTE JANUAR-MÅLING I FORGÅRS: - Marstein Jernbanestasjon ved Åndalsnes nådde 17,0*C på onsdag
Bærum, 27.01.23: En aldri så liten værnyhet har unngått all medieoppmerksomhet: Under onsdagens varmluftsfremstøt i Midt-Norge nådde høyeste maks.temp. 17,0 grader. Det kvalifiserte til en tiendeplass på Vær og Vinds TI-PÅ-TOPP-liste for januar!
Les mer |
06.9.2003: - Novembervarmerekorden ble offentliggjort som første nyhet i NRK-Dagsrevyen av Vær og vinds ansvarlige
CY-Pafos, 06.09.22: Idag er det på en time nær nitten år siden den nye og stadig gjeldende norgesrekorden i novembervarme ble presentert som toppslag på NRK- Dagsrevyen kl. 19.00 av undertegnede og ikke statsmeteorologen kveldens tv-værmelder...
Les mer |
OM HISTORIELØSE VÆRVARSLINGSMETEOROLOGER: - Har de helt glemt de store september-rekordene?
Mandal-Eigebrekk, 04.09.22: I ettermiddagens sending på NRK P1, Søndagsliv, uttrykte statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe stor entusiasme over at det nok en dag over i høstmåneden september er temperaturer opp på 20-tallet på de varmeste stedene...
Les mer |
Nyhetsarkiv
|