Samarbeids- partnere:





|
HALVVEIS BUENOS AIRES — BARCELONA: - Krysset Ekvator onsdag formiddag i flau vind og tilnærmet flatt hav
SØR-ATLANTEREN, 12.03.20: Ved 10-tiden lokal tid, 13-tiden norsk tid, krysset vi Ekvator i Sør- Atlanteren mellom østlige Brasil og vestlige Sør- Afrika i vind fra nord 0,3 m/sek, flau vind, delvis skyet vær, solskinn med bygeskyer innen synsvidde
Vær og vind er omtrent midtveis i vårt treukers cruise fra Sør-Amerika til Sør-Europa. Temperaturene har økt fra Buenos Aires til siste anløpshavn i Brasil, Maceio, med sine temperaturer på 33 grader. For en togfrelst som Vær og vinds ansvarlige var det en helt spesiell opplevelse å bli brakt opp til 710 meters høyde til foten av den 38 meter høye Kristusstatuen med den elektrisk drevne tannstangbanen. Togturen tok 20 minutter inklusive to kryssingsstopp med de to andre tovogns togsettene på den bratte tannstangjernbanen. Traseen er så bratt at det midt mellom de to skinnene i banelegemet er en egen tannhjulsbane som de elektriske motorene er samordnet med.
- To anløp Utenom Rio de Janeiro har M/S Costa Pacifica anløpt millionbyene Salvador og Maceio. Ved midnatt lokal tid natt til torsdag er vi snart halvveis opp gjennom Sør-Atlanteren og håper å komme i land på Tenerife — så fremt spanske myndigheter lar oss anløpe i disse corona-tider. Her om bord er det ca 3.000 passasjerer av mange nasjonaliteter, ikke minst mange italinere som er spente på om de kommer i land i Genua eller andre italienske byer de har som bestemmelsessteder. Etter halvannen uke om bord har vi 27 norske om bord vendt oss til det cruiseliv, som hittil har vært velsignet med mye sol og varmt vær, opptil 28 grader til havs i dovent og azurblått Atlanterhav. Ved 17.25-tiden onsdag ettermiddag holdt en liten delfinflokk på 20 - 25 dyr oppvisning for oss umiddelbart inntil skipssiden.
- Hjemme i Norge Vår medbrakte iPhone er dessverre ikke innrettet mot Meteorologisk institutts datavarehus, eller eKlima for oss utenfor Instituttet. I en sen kveldsstund like nord for Ekvator ser vi på nettportalen «yr.no» at det onsdag hadde vært varmest i landet på Tofte- Rulleto i Hurum med 11,6 grader mens det på søndag 8.2. hadde vært 15,3 grader på Åndalsnes-Kamshaugen, som høyeste temperatur på landsbasis hittil i vårmåneden mars. - - - Fordi denne saken er redigert inn via min iPhone i et spesielt lite format, kan det dessverre forekomme til dels meningsløse korrekturfeil. Copyright: Bernt Lie
Tilbake
|
 Nyheter
FEBRUARNEDBØREN I LOFOTEN: - Ny norgesrekord for ett døgns nedbør i februar på Kvitfossen i Vågan = 221,9 mm!
Bærum, 02.03.23: Klimatologisk månedsoversikt fra Meteorologisk institutt viser bl.a. at den nye norgesrekorden for ett døgns nedbør i februar økte til 221,9 mm på Kvitfossen i Vågan øst i Lofoten den 9.2. Tidligere norgesrekord var på 188,3 mm.
Les mer |
FØNVINDEN ØSTAFJELLS FREDAG KVELD I SIGDAL: - Tidenes nest største temperaturstigning på en klokketime
Bærum, 13.02.23: Vær og vind må gjøre en liten justering på en tidels grad i den temperaturstigningen vi skrev om i forgårs på klimastasjonen Sigdal-Nedre Eggedal. Den var på 18,6 grader og ikke 18,5. Det ble en 2.-plass og ikke ny norgesrekord!
Les mer |
FØNVIND ØSTAFJELLS: - Fredag kveld steg temperaturen på Sigdal-Nedre Eggedal med hele 18,5 grader på EN time!
Bærum, 11.02.23: Her i Vestre Bærum ble vi bråvekket et par minutter før to i natt av kraftig vind som hylte rundt hushjørnet. Da steg temperaturen -- som følge av den kraftige fønvinden -- på fem kvarter fra minus 3,9 grader til åtte plussgrader!
Les mer |
Nyhetsarkiv
|