Proweb Logg inn:
Brukernavn: 
Passord:

Samarbeids- partnere:

 

 Tennisturneringen Australian Open i Melbourne spilt i over 40 graders varme


Melbourne/Bærum, 17.01.07: Det var nærmest umenneskelige forhold som den internasjonale tennis-turneringen Australian Open i Melbourne ble spilt under tirsdag - både for spillere og tilskuere. På ettermiddagen lokal tid passerte temperaturen 40,8 grader!
Tirsdag ble en helt ulidelig dag for både spillere og tilskuere under Australian Open. Der de offisielle værobservasjonene i Melbourne har vært foretatt siden 1856, ble det målt 40,8 grader i maksimumstemperatur på ettermiddagen. Spesielt for den russiske yndlingen, 19 år gamle Maria Sjarapova som i tre sett spilte mot den franske Camille Pin, ble det en helt umenneskelig prøvelse i den stekende heten. Ifølge Melbourne-avisen The Age klaget Sjarapova over at spilleforholdene var inhumane, ikke minst tatt i betraktning at matchen varte mer enn tre timer.
The Age gjengir verdens-seedet nr 1 Roger Federer på at elitespillerne burde være i stand til å takle de ekstreme forholdene, men pekte på at reglene tilsier ikke match-start når tempraturene allerede har nådd 35 grader - i skyggen vel å merke! Federer mener i likhet med tirsdagens spillere at taket over stadion skulle ha trukket over etter at bl.a. to mannlige spillere trakk seg og langt over 200 tilskuere trengte legehjelp på Melbourne Park.
Kl. 15.00 lokal tid ble det, ifølge Bureau of Meteorology (BOM), målt 39,0 grader ved den offisielle værstasjonen i nærheten av arenaen. Den relative luftfuktigheten var 21%, men nordavinden som blåste i 44 km/t som middelvind i 10-minutters perioder, var langt fra tilstrekkelig til at den hadde noen som helst slags kjølende virkning. Kl. 14.52 var sterkeste vindkast ved værstasjonen oppe i 69 km/t eller 37,2 knop.
Tirsdagen i Melbourne kunne ellers by på 11,8 soltimer fra en praktisk talt skyfri himmel, og fordampningen denne dagen svarte til 19,6 mm nedbør!


Tilbake

Nyheter

ORANSJE FAREVARSEL OM STYRTREGN I VESTFOLD OG ØSTFOLD TORSDAG: - Da var skybruddet over Tjøme over for tre timer siden

Børum, 01.08.21: På Meteorologisk institutt nettside --
som Kommunikasjon er ansvarlig for -- ble det lagt ut
oransje farevarsel for styrtregn i Vestfold og Østfold kl.
11.50, samtidig med at de nye norgesrekordene for
korttidsnedbør var målt...

Les mer


REGNMÅLREN PÅ TJØME FIKK FULLTREFF AV SKYBRUDD TORSDAG MORGEN: - På halvannen time ble 13% mer enn månedsnormalen for juli fanget opp

Bærum, 30.07.21: Mens Vær og Vind opplevde danske
sommerregnbyger torsdag morgen, ble det fulltreff av det
lokale skybruddet over Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme i den
offisielle måleren på 27420 TJØME. På litt over en time var
månedsnormalen nådd!

Les mer


NORDJYSK SKYBRUDD TRAFF IKKE DMIs REGNMÅLERE: - "Bare" 3,8 mm på ti minutter i byen Tylstrup

DK-Bredsten, 28.07.21: Det voldsomme skybruddet som
Vær og Vind passerte gjennom på E 39 i går ettermiddag,
traff ingen av DMI sine offisielle regnmålere. Vi har dagen
derpå gått gjennom hva de ulike stedene fikk, ifølge DMIs
nettsider.

Les mer


Nyhetsarkiv

Bernt Lie, Rudsveien 22H, 1346 Gjettum
E-post: bernt.lie38@gmail.com
Site powered by WebOfficeOne ©